reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Też nas tamten rok nie oszczędzał. Masakra, czasami nawet macierzyństwo mnie przez to wszystko nie cieszy.
Dla mnie rok był cuuudowny, ale cholernie boję się tego.
Jakaś paranoja mnie dopada.
I dziś koleżanka, która ma córkę 5 miesięczną dobiła mnie mówiąc, że na 4 lata zostaje z dziećmi. Do czasu przedszkola.
Ale pozazdrościłam 😑
Już się 25 lat napracowalam, a ten czas z małą to taki odlot od tamtej codzienności.

Cóż, nie wszystko można mieć 😉
Gdyby nie Wy myślałabym, że tylko ja tak świruję.

reklama
Ja nie czekam na państwowy nawet nie liczyłam na niego dla mnie to za późno dowiedzieć się na dwa tyg przed pójściem do pracy 😡
po świętach byłam w 5 priv naprawdę w niektórych to pic na wodę aż włos na głowie się jeży 🤬
jestem tym załamana ☹️ale nie będę śmęcić Wam szukam dalej...
mogę już powiedzieć, że biznes nic więcej 🙄rzadko która dyrektorka nawet potrafi odpowiedzieć na standardowe pytania typu jaka temp panuje w pomieszczeniu, nie wspomnę o filtrach do klimy niektóre nawet nie widziały że coś takiego jest 🙄
kiedyś Wam pisałam o takich gdzie dzieci spędzają dużo czasu na zew

I dziś koleżanka, która ma córkę 5 miesięczną dobiła mnie mówiąc, że na 4 lata zostaje z dziećmi. Do czasu przedszkola.
Ale pozazdrościłam 😑
Już się 25 lat napracowalam, a ten czas z małą to taki odlot od tamtej codzienności.

Zgadzam się, to forum bardzo mi pomogło pod różnymi względami. Mimo, że od początku nie pisałam, bo zwyczajnie nie miałam czasu, to czytałam i o dziwo zawsze Wasze problemy, dylematy pokrywaly się z moimi. Teraz też, niby człowiek dużo wie, ale rutyna daje się we znaki i o niektórych rzeczach zapominam, np. ogladanie tv, ja wcześniej nie oglądałam, ale teraz miałam włączony, a Remek ciągle pobudzony. Po waszych wpisach wyłączyłam i jest dużo lepiej.

Ale pozazdrościłam 😑

Dopiero co w ciąży chodziłyśmy, a lada dzień już dzieci do żłobka posyłamy :( moja pójdzie do prywatnego, bo jest zaraz obok pracy, więc będę mieć blisko w razie czego, ale wcale mi się nie spieszy ją oddawać.. Jak patrzę na te papulki, na ten nosiu, cztery kłaki na głowie to się łezka w oku kręci że będzie tam sama, bez mamuni :D nie wiem jak to przeżyję, ale ona pewnie zobaczy zabawki, dzieci, odwróci się i nawet nie pożegna. Tak będzie, mówię wam :D

Ale pozazdrościłam 😑

O matko, 4 lata z dziećmi 😱 Dla mnie to nie byłoby fajne, dla dziecka na pewno ale ja chyba udusilabym się, gdybym tak tylko z dziećmi siedziała. Ten rok naprawdę spoko ale uważam, że tyle wystarczy, chce mi się już do ludzi.....Dla mnie tylko najgorsza kwestia znalezienia odpowiedniej opieki i to mnie dołuje 😰

Ja nie czekam na państwowy nawet nie liczyłam na niego dla mnie to za późno dowiedzieć się na dwa tyg przed pójściem do pracy 😡
po świętach byłam w 5 priv naprawdę w niektórych to pic na wodę aż włos na głowie się jeży 🤬
jestem tym załamana ☹️ale nie będę śmęcić Wam szukam dalej...
mogę już powiedzieć, że biznes nic więcej 🙄rzadko która dyrektorka nawet potrafi odpowiedzieć na standardowe pytania typu jaka temp panuje w pomieszczeniu, nie wspomnę o filtrach do klimy niektóre nawet nie widziały że coś takiego jest 🙄
kiedyś Wam pisałam o takich gdzie dzieci spędzają dużo czasu na zew inspirowane Norwegia taaa szkoda pisać..☹️
U mnie żłobek państwowy ma dobre opinie, ale ciężko się dostać, trzeba mieć znajomości, a ja nie umiem tak🤔. Prywatnie też popatrzę, tylko u nas miasto jest rozkopane i wozenie Remka na drugi koniec to byłby koszmar.
Z tymi skandynawskimi to jestem ciekawa. W założeniu powinny być wlasnie na zewnątrz, ale jak patrzę na te u nas to tam nawet podwórka nie ma, wiec to chyba tylko chwyt marketingowy. Jestem ciekawa jak u Ciebie sprawa wygląda z tymi skandynawskimi.

reklama
Anastazja pewnie już teraz ma ok 9kg, i już z pewnością ponad 80cm bo obecnie wszystkie ciuchy ubieramy już na 86cm. 😊
To ona podobnych gabarytów jak mój młody😁 Waga 9,500 a ciuchy też już tylko na 86, fizjo mówi, że on wysoki będzie i z Twojej też chyba jakaś modelka będzie albo koszykarka 🙂

Do góry