reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

I powiem Ci ze mógł być to wynik przebodzcowania. Dziś nocka o wiele lepsza, wiadomo była jakaś pobudka ale krótka i bez krzyku. Zabawki grajace zredukowane do minimum. Mam wrażenie że faktycznie oglądanie TV zakłóca jej sen, a Nastka ogólnie jak się zapatrzy w TV to jak zahipnotyzowana w jeden punkt i to jest przerażające .
No niestety, bywa i tak. Trzymam kciuki, żeby to był powód i było lepiej

Jeśli chodzi o tv to nam neurologopeda powiedziała że ma bardzo duży wpływ na dzieci. Tak samo grające zabawki. Opowiadała nam o trzyletniej dziewczynce która nie mówiła wogole. Po dwóch tygodniach bez tv, nawet w innym pomieszczeniu gdzieś w tle nie mogło grać zaczęła mówić. Rodzice podobno byli w szoku.
Dziewczyna tu na forum, w naszej ukrytej grupie wrześniówek 2017, miała tak ze starszym synem. Wyglądało jakby się nie rozwijał i był bardzo agresywny. Po pierwsze zdiagnozowali zaburzenia SI, a po drugie - neurologopeda kazał im w ogóle wywalić wszystkie grające zabawki i całkowicie odstawić TV, komórki, tablety i komputer. Korzystali tylko z telefonów do rozmów i wieczorami oglądali tv. W ciągu dwóch miesięcy chłopak zaczął fajnie gadać i agresja zniknęła. Oczywiście zaburzenia SI pozostały i jeszcze z nimi pracują, ale to był olbrzymi krok naprzód

reklama
Życzę Wam aby nadchodzący 2022 był dla was jeszcze wspanialszy, i lepszy niż mijający 2021.
Oraz życzę też :
- Wysypiania się,
- Spokoju,
- Samych radosnych chwil z pociechami 🥰

No i tam gdzieś pomiędzy tym, zdrówka, pieniędzy 😁

Załączniki

• Happy-New-Year-Memes.jpeg.jpg
    Happy-New-Year-Memes.jpeg.jpg
    60 KB · Wyświetleń: 48
Moje drogie równie życzę Wam szczęśliwego Nowego Roku, zdrowia i spełnienia wszystkich marzeń 🥳

Ps. Tak sobie myślę czy może w Nowym Roku wydarzyć się coś wspanialszego niz narodzenie mojego syna 🤔dla mnie nieeeeee😄 więc podsumowując mimo wszystko to był wyjątkowo dobry rok😃

reklama
Dziewczyny, dostaliśmy receptę na nebbud do inhalacji dla młodej, ktoś mi powie jak to się tam robiło po tych inhalacjach, przeżywało się cała twarz i w środku w buzi też? Bo byliśmy dziś na osluchaniu, to mamy czysto ale nadal jest z nami kaszel i katar.
Tak przemyć buzię i w środku też, ja po tej inhalacji dawałam mleko więc mu się przepłukało.

Do góry