reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

I powiem Ci ze mógł być to wynik przebodzcowania. Dziś nocka o wiele lepsza, wiadomo była jakaś pobudka ale krótka i bez krzyku. Zabawki grajace zredukowane do minimum. Mam wrażenie że faktycznie oglądanie TV zakłóca jej sen, a Nastka ogólnie jak się zapatrzy w TV to jak zahipnotyzowana w jeden punkt i to jest przerażające .
No niestety, bywa i tak. Trzymam kciuki, żeby to był powód i było lepiej

Jeśli chodzi o tv to nam neurologopeda powiedziała że ma bardzo duży wpływ na dzieci. Tak samo grające zabawki. Opowiadała nam o trzyletniej dziewczynce która nie mówiła wogole. Po dwóch tygodniach bez tv, nawet w innym pomieszczeniu gdzieś w tle nie mogło grać zaczęła mówić. Rodzice podobno byli w szoku.
Dziewczyna tu na forum, w naszej ukrytej grupie wrześniówek 2017, miała tak ze starszym synem. Wyglądało jakby się nie rozwijał i był bardzo agresywny. Po pierwsze zdiagnozowali zaburzenia SI, a po drugie - neurologopeda kazał im w ogóle wywalić wszystkie grające zabawki i całkowicie odstawić TV, komórki, tablety i komputer. Korzystali tylko z telefonów do rozmów i wieczorami oglądali tv. W ciągu dwóch miesięcy chłopak zaczął fajnie gadać i agresja zniknęła. Oczywiście zaburzenia SI pozostały i jeszcze z nimi pracują, ale to był olbrzymi krok naprzód

reklama
Życzę Wam aby nadchodzący 2022 był dla was jeszcze wspanialszy, i lepszy niż mijający 2021.
Oraz życzę też :
- Wysypiania się,
- Spokoju,
- Samych radosnych chwil z pociechami 🥰

No i tam gdzieś pomiędzy tym, zdrówka, pieniędzy 😁

Załączniki

• Happy-New-Year-Memes.jpeg.jpg
    Happy-New-Year-Memes.jpeg.jpg
    60 KB · Wyświetleń: 51
Moje drogie równie życzę Wam szczęśliwego Nowego Roku, zdrowia i spełnienia wszystkich marzeń 🥳

Ps. Tak sobie myślę czy może w Nowym Roku wydarzyć się coś wspanialszego niz narodzenie mojego syna 🤔dla mnie nieeeeee😄 więc podsumowując mimo wszystko to był wyjątkowo dobry rok😃

reklama
Dziewczyny, dostaliśmy receptę na nebbud do inhalacji dla młodej, ktoś mi powie jak to się tam robiło po tych inhalacjach, przeżywało się cała twarz i w środku w buzi też? Bo byliśmy dziś na osluchaniu, to mamy czysto ale nadal jest z nami kaszel i katar.
Tak przemyć buzię i w środku też, ja po tej inhalacji dawałam mleko więc mu się przepłukało.

Do góry