reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

A gdzie dziewczyny spędzacie sylwestra??
Obstawiam , że bale odpadają🤣
na białej sali 😁 tak się mówi w moich rejonach. czyli jesteśmy w domku. zawsze witamy nowy rok w domu. a teraz jak jest mała to tym bardziej, no i piesek...trzęsie się jak są fajerwerki chociaż u nas na wsi nie jest tak głośno jak było w mieście. to jak mogłabym ją zostawić ☺️

reklama
O to ja podobnie w łóżku z synem😍bo to mniej więcej jego godzina kiedy muszę wziąść do siebie na przytulaski😀

A to u nas takie drzemki to norma no czasem trochę dłuższe ok. 1.5 godzinki i tylko jedna w ciągu dnia już nawet nie pamiętam kiedy miał dwie drzemki 🙈
moja ma jeszcze dwie drzemki, pierwsza taka dłuższa 1,5h, i druga ok.16.00 tak max 1h. ale zdarza się też czasem jedna

A gdzie dziewczyny spędzacie sylwestra??
Obstawiam , że bale odpadają🤣
Do nas przyjeżdża moja przyjaciółka z swoim facetem i ich córeczka pół roku starszą od Nelki 😊 Więc będą dziewczynki się bawić, a jak pójdą spać to my będziemy grać w gry planszowe 😍

Ostatnia edycja:
W Święta Nela też patrzyła tylko za mną i tylko mama byla i ewentualnie tata 😋

Biedna 😞 Niech zdrowieje 😘

Drugi raz byłam przy usypianie mojego psa. Pierwszy raz byłam przy naszym pierwszym psie, ale bylam wtedy młoda bo miałam 11 lat.
I teraz drugi. I cieszę się, że byłam z nim do końca, miał swoich najbliższych obok siebie.

Dzięki kochana 😘 trzymam się całkiem dobrze, ale nie ma godziny, w której o
Biedna Nastka i biedni Wy...współczuję....oby szybko przeszło....tego życzymy🤗

No to moja też od listopada jedna drzemka w ciągu dnia...i tak już pewnie zostanie...
Zawsze około południa idzie spać...z różnym rezultatem...czasami godzina a kiedyś zdarzyło się nawet 3 godz i to by mi pasowało najbardziej:)

Do nas na sylwestra przychodzą znajomi dwie pary..jedni z takim maluszkiem jak nasza a drudzy....już odchowane mają dzieci....ale nasza chodzi spać ok 19 więc raczej nie będzie towarzyszyć koledze bo on z tych które do północy potrafią siedzieć:)

U nas też się tak mówi , że na "białej sali" :)
To jest najlepsza opcja impreza z takimi rodzicami którzy mają takiego maluszka w podobnym wieku.
A może kolega namówi Igę do dłuższego szaleństwa😅

Oj moja niestety nie ma tego po mnie , że imprez nie odmawia🤣
Ona z tą jedną drzemką to o 19 pada do spania....i nie imprezowanie jej w głowie....z przyjściem cieplejszej pogody będę próbowała ją przestawić aby "czasami" dała posiedzieć przy grillu:)
No mój tak 19.30 idzie spać. A ja to znowu właśnie bym chciała żeby latem też tak szybko chodził spać żebym wieczorem mogła w spokoju porobić sobie coś w ogródku albo poprostu odpocząć 😉
Z drugiej strony nie wiadomo ile do lata regresów snu nas jeszcze czeka😅

No mój tak 19.30 idzie spać. A ja to znowu właśnie bym chciała żeby latem też tak szybko chodził spać żebym wieczorem mogła w spokoju porobić sobie coś w ogródku albo poprostu odpocząć 😉
Z drugiej strony nie wiadomo ile do lata regresów snu nas jeszcze czeka😅
Ja się pytam kiedy się wyśpię 😂😂😂 bo już myślę że nigdy 😂

moja ma jeszcze dwie drzemki, pierwsza taka dłuższa 1,5h, i druga ok.16.00 tak max 1h. ale zdarza się też czasem jedna
Nela ma jeszcze 3 drzemki, ale coraz częściej są tylko dwie drzemki, nie ma tej ostatniej i wtedy już 18:30-19 śpi a ja mam wieczór dla siebie. Dzisiaj miała trzecia drzemkenod 16 do 17:30 🙈 zasnela razem z nią 😅 I musiałam ją rozbudzić by mi dłużej nie spała. No i teraz dopiero zasnela, więc mam nadzieję, że już będzie spała i się nie obudzi 😁
U nas przebiła się dzisiaj druga górna jedynka 😄 i niebawem będą jeszcze dwójki, bo plamy już są od dłuższego czasu 😁

reklama
A zabierasz cały czas Nastkę do łóżka jak się przebudzi?
Tak, zabieram, ostatnio śpimy na zmianę z mężem, raz ja się obok niej kładę a raz on, spi też w łóżeczku ale bardzo często w nim się przebudza i z racji tego byśmy chyba nigdy nie zasnęli.
Witam w klubie...:(
Czasami wyglądam jak zombie...a tak pięknie spała do około 8 miesiąca...to od czasu choroby i zębów wszystko szlak trafił niestety....😫

Ja swoją też zabieram bo inaczej budzi się co 5 minut...a tak to mogę za dupkę poruszać i zasypia znowu...w innym wypadku musiałabym spać na stojąco z jedną ręka w łóżeczku...
A tak się zarzekałam, że moja na butelce to nie musi spać ze mną....oj macierzyństwo weryfikuje wszystkie postanowienia na nowo:)
Niech Sobie dziewczyny podadzą ręce. Co im tak tam od tego 8msc się zmieniło 😂 Jak sobie przypomnę te jedną lub dwie pobudki to mam łzy w oczach. I każda nocka to dla mnie mega stres, teraz jak jest chora to już tylko śpimy z mężem czujnie.

Do góry