reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

A gdzie dziewczyny spędzacie sylwestra??
Obstawiam , że bale odpadają🤣
na białej sali 😁 tak się mówi w moich rejonach. czyli jesteśmy w domku. zawsze witamy nowy rok w domu. a teraz jak jest mała to tym bardziej, no i piesek...trzęsie się jak są fajerwerki chociaż u nas na wsi nie jest tak głośno jak było w mieście. to jak mogłabym ją zostawić ☺️

reklama
O to ja podobnie w łóżku z synem😍bo to mniej więcej jego godzina kiedy muszę wziąść do siebie na przytulaski😀

A to u nas takie drzemki to norma no czasem trochę dłuższe ok. 1.5 godzinki i tylko jedna w ciągu dnia już nawet nie pamiętam kiedy miał dwie drzemki 🙈
moja ma jeszcze dwie drzemki, pierwsza taka dłuższa 1,5h, i druga ok.16.00 tak max 1h. ale zdarza się też czasem jedna

A gdzie dziewczyny spędzacie sylwestra??
Obstawiam , że bale odpadają🤣
Do nas przyjeżdża moja przyjaciółka z swoim facetem i ich córeczka pół roku starszą od Nelki 😊 Więc będą dziewczynki się bawić, a jak pójdą spać to my będziemy grać w gry planszowe 😍

Ostatnia edycja:
W Święta Nela też patrzyła tylko za mną i tylko mama byla i ewentualnie tata 😋

Biedna 😞 Niech zdrowieje 😘

Drugi raz byłam przy usypianie mojego psa. Pierwszy raz byłam przy naszym pierwszym psie, ale bylam wtedy młoda bo miałam 11 lat.
I teraz drugi. I cieszę się, że byłam z nim do końca, miał swoich najbliższych obok siebie.

Dzięki kochana 😘 trzymam się całkiem dobrze, ale nie ma godziny, w której o
Biedna Nastka i biedni Wy...współczuję....oby szybko przeszło....tego życzymy🤗

No to moja też od listopada jedna drzemka w ciągu dnia...i tak już pewnie zostanie...
Zawsze około południa idzie spać...z różnym rezultatem...czasami godzina a kiedyś zdarzyło się nawet 3 godz i to by mi pasowało najbardziej:)

Do nas na sylwestra przychodzą znajomi dwie pary..jedni z takim maluszkiem jak nasza a drudzy....już odchowane mają dzieci....ale nasza chodzi spać ok 19 więc raczej nie będzie towarzyszyć koledze bo on z tych które do północy potrafią siedzieć:)

U nas też się tak mówi , że na "białej sali" :)
To jest najlepsza opcja impreza z takimi rodzicami którzy mają takiego maluszka w podobnym wieku.
A może kolega namówi Igę do dłuższego szaleństwa😅

Oj moja niestety nie ma tego po mnie , że imprez nie odmawia🤣
Ona z tą jedną drzemką to o 19 pada do spania....i nie imprezowanie jej w głowie....z przyjściem cieplejszej pogody będę próbowała ją przestawić aby "czasami" dała posiedzieć przy grillu:)
No mój tak 19.30 idzie spać. A ja to znowu właśnie bym chciała żeby latem też tak szybko chodził spać żebym wieczorem mogła w spokoju porobić sobie coś w ogródku albo poprostu odpocząć 😉
Z drugiej strony nie wiadomo ile do lata regresów snu nas jeszcze czeka😅

No mój tak 19.30 idzie spać. A ja to znowu właśnie bym chciała żeby latem też tak szybko chodził spać żebym wieczorem mogła w spokoju porobić sobie coś w ogródku albo poprostu odpocząć 😉
Z drugiej strony nie wiadomo ile do lata regresów snu nas jeszcze czeka😅
Ja się pytam kiedy się wyśpię 😂😂😂 bo już myślę że nigdy 😂

moja ma jeszcze dwie drzemki, pierwsza taka dłuższa 1,5h, i druga ok.16.00 tak max 1h. ale zdarza się też czasem jedna
Nela ma jeszcze 3 drzemki, ale coraz częściej są tylko dwie drzemki, nie ma tej ostatniej i wtedy już 18:30-19 śpi a ja mam wieczór dla siebie. Dzisiaj miała trzecia drzemkenod 16 do 17:30 🙈 zasnela razem z nią 😅 I musiałam ją rozbudzić by mi dłużej nie spała. No i teraz dopiero zasnela, więc mam nadzieję, że już będzie spała i się nie obudzi 😁
U nas przebiła się dzisiaj druga górna jedynka 😄 i niebawem będą jeszcze dwójki, bo plamy już są od dłuższego czasu 😁

reklama
A zabierasz cały czas Nastkę do łóżka jak się przebudzi?
Tak, zabieram, ostatnio śpimy na zmianę z mężem, raz ja się obok niej kładę a raz on, spi też w łóżeczku ale bardzo często w nim się przebudza i z racji tego byśmy chyba nigdy nie zasnęli.
Witam w klubie...:(
Czasami wyglądam jak zombie...a tak pięknie spała do około 8 miesiąca...to od czasu choroby i zębów wszystko szlak trafił niestety....😫

Ja swoją też zabieram bo inaczej budzi się co 5 minut...a tak to mogę za dupkę poruszać i zasypia znowu...w innym wypadku musiałabym spać na stojąco z jedną ręka w łóżeczku...
A tak się zarzekałam, że moja na butelce to nie musi spać ze mną....oj macierzyństwo weryfikuje wszystkie postanowienia na nowo:)
Niech Sobie dziewczyny podadzą ręce. Co im tak tam od tego 8msc się zmieniło 😂 Jak sobie przypomnę te jedną lub dwie pobudki to mam łzy w oczach. I każda nocka to dla mnie mega stres, teraz jak jest chora to już tylko śpimy z mężem czujnie.

Do góry