reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

widziałyście 400 zł dopłaty do żłobka 🤪od 1.04 bez kryteriów 😂😂😂
Tak, ale dla rodziców dzieci, które nie łapią się na Rodzinny Kapitał Opiekuńczy, bo ci dostaną 12 tysięcy do ogarnięcia w 12 miesięcy lub 24 miesiące, zależnie czy po 1000 czy 500 miesięcznie. A pozostali dostaną dofinansowanie do żłobków. Nie wiem, jak ma to pomóc. Ja bym wolała, żeby nie było drożyzny i wtedy sobie poradzę z tym, co mam. A tak, to kolejne pieniądze pompują, żeby zyskać elektorat (czy żeby nie stracić tego, co na kasę leci, bo 500+ to już za mało) a inflacja zapie.....ala...

reklama
Tak, ale dla rodziców dzieci, które nie łapią się na Rodzinny Kapitał Opiekuńczy, bo ci dostaną 12 tysięcy do ogarnięcia w 12 miesięcy lub 24 miesiące, zależnie czy po 1000 czy 500 miesięcznie. A pozostali dostaną dofinansowanie do żłobków. Nie wiem, jak ma to pomóc. Ja bym wolała, żeby nie było drożyzny i wtedy sobie poradzę z tym, co mam. A tak, to kolejne pieniądze pompują, żeby zyskać elektorat (czy żeby nie stracić tego, co na kasę leci, bo 500+ to już za mało) a inflacja zapie.....ala...
zgadzam się z czym napisałaś dlatego mam bekę bo to kolejne kupowanie głosów na bank na wiosnę będą wybory😂😂😂 a u mnie znowu będzie temat pewnie polityki ahhh uwielbiam święta najpierw życzenia i opłatek potem politykowanie i wszyscy wk🤬 dobrze że wigilię spędzamy u teściów u nich wgl nie ma mowy o polityce, kościele itd. i nie ma TV 😍
teść jak zwykle w fotelu będzie słuchał coś na gramofonie a teściowa będzie latać z jedzeniem co chwilę 😂(jakoś zdzierżę jej uwagi n/t dziecka ważne że nie będzie powyższego) a na drugi dzień jak do moich pojedziemy to już emocje opadną 😂

moje dziecię o 3.45 się obudziło ale chwilę tułania i zasnął co lepsze i siebie nie u nas😂
także nie ma tragedii
od rana wszędzie wchodził na taboret, na drabinę, na pufę 😱 i pokazuje już charakterek jak czegoś nie może dosięgnąć albo mu coś zabiorę bo nie może się tym bawić np M zostawił klucze a ja odrazu widziałam je w oku zakrwawionym 🥶 jak mu zabrałam o rany jaki płacz 😭 i tak że wszystkim 🙄u Was też tak czy tylko ja mam takiego 😈?
no i najważniejsze czy ustępujecie?

moje dziecię o 3.45 się obudziło ale chwilę tułania i zasnął co lepsze i siebie nie u nas😂
także nie ma tragedii
od rana wszędzie wchodził na taboret, na drabinę, na pufę 😱 i pokazuje już charakterek jak czegoś nie może dosięgnąć albo mu coś zabiorę bo nie może się tym bawić np M zostawił klucze a ja odrazu widziałam je w oku zakrwawionym 🥶 jak mu zabrałam o rany jaki płacz 😭 i tak że wszystkim 🙄u Was też tak czy tylko ja mam takiego 😈?
U nas też już pokazuje charakterek. Największa awantura zawsze jest o kable. Ja mówię stanowczym głosem że nie wolno i on wtedy staje w bezruchu, za parę sekund znów zaczyna majstrować i powtarzam znowu. Czasem skutkuje a czasem odsuwam go i powtarzam jeszcze raz. A jak jest M to jak ja powiem że nie wolno to jeszcze się spojrzy na M jakby szukał potwierdzenia 😀M powtarza to samo z poważną miną. Bo jak się uśmiechnie to jest znak że wolno wszystko i matka głupoty gada. My nie ustępujemy jeśli robi coś czego nie powinien. Czasem trzeba milion razy powtórzyć, odsunąć no ale może kiedyś zadziała 😂no i oczywiście też jest obraza i krzyk jak czegoś nie wolno😁

także nie ma tragedii
Moja jest z tych ostrożnych. Zanim dotknie, a robi to pomalutku, zerka na mnie czy może, jak zachęcam to łapie jak nie to bez żalu idzie w inne miejsce.
Nie wiem skąd ona taka, bo synek był z tych diabełkowatych. Mam porównanie, różnica kolosalna.
Na poczet przeszłego życia to chyba jednak nie jest zaleta 😉

Oj moja też czasami sobie coś upatrzy i nie ma zmiłuj..awantura jak nic...ale nie odpuszczam...próbuję tłumaczyć chociaż wiem , że chyba jeszcze nie kuma o co mi chodzi i próbuje odwrócić uwagę...i płacz w końcu mija...:)
Ona ciut młodsza i wiem , że wszystko jeszcze przede mną bo im starsza tym bardziej będzie walczyć o swoje i jeszcze ona z tym swoim charakterkiem...i czasami pewnie przegram tą walkę ale małymi kroczkami spróbuje wychować ją aby wiedziała kiedy czegoś nie wolno jak jej mówię...czas zweryfikuje wszystko🤣
Iga to Baranek, charakterek musi mieć 😄

Moja jest z tych ostrożnych. Zanim dotknie, a robi to pomalutku, zerka na mnie czy może, jak zachęcam to łapie jak nie to bez żalu idzie w inne miejsce.
Nie wiem skąd ona taka, bo synek był z tych diabełkowatych. Mam porównanie, różnica kolosalna.
Na poczet przeszłego życia to chyba jednak nie jest zaleta 😉
Mój wogole nie jest ostrożny. Już nawet pomijając to że jest małym kombinatorem to nawet jak się przemieszcza to nie omija przeszkód tylko idzie jak taran 😂

Mój wogole nie jest ostrożny. Już nawet pomijając to że jest małym kombinatorem to nawet jak się przemieszcza to nie omija przeszkód tylko idzie jak taran 😂
O rany wyobraziłam sobie jakbym miała takie dziecko jak Melcia 😃😉
Mój też wogole nie uważa a już wogole jak wstaje przemieszcza się nie trzyma się nawet upadki nie są dla niego nauczką 🙈
Moja mama jak ma go pilnować to najlepiej jak jest w wózku albo w łóżeczku bo tak to nie wyrabia z nim🤷‍♀😅

O rany wyobraziłam sobie jakbym miała takie dziecko jak Melcia 😃😉
Mój też wogole nie uważa a już wogole jak wstaje przemieszcza się nie trzyma się nawet upadki nie są dla niego nauczką 🙈
Moja mama jak ma go pilnować to najlepiej jak jest w wózku albo w łóżeczku bo tak to nie wyrabia z nim🤷‍♀😅
Chłopczyk musi być taki rezolutny 😁
Czym ciekawsze wszystkiego dziecko tym bardziej kreatywny dorosły.
Tylko gratulować, że są takie bystre 😚

reklama
Popieram w pełni. Wolałabym mniej za wszystko płacić niż dostawać jakąś kasę.

Do góry