reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Co mi się udało w weekend ogarnąć, to ogarnęłam, a teraz kwiczę...
Mąż jest dopiero pod wieczór więc cały dzień jestem sama. A wszystkie trzy są w domu 🥴🥴

Super, to takie fantastyczne uczucie słyszeć mama ❤️❤️

Masz więcej niż ja. Ja nawet chaty na bieżąco nie mam posprzątanej, masakra po prostu 😰 syf jaki mam to nie wiem, kiedy było aż tak źle. Jak nie posprzątam wieczorem, jak dziewczyny zasną, to jest dramat, a wieczorami po prostu padam na ryj. Moje dziecko zapieprza na czterech po brudnej podłodze 🙈🙈 rajstopy lub spodenki wieczorem wyglądają jakby węgiel myła 😅😅

Zdecydowanie fizjoterapeuta i to szybko. Tak jak Vanes pisała, zgadzam się z każdym słowem!

Albo przez 2 lata próbujesz nadrobić z logopedą. Albo dziecko do końca życia z wadą wymowy, że ledwo można zrozumieć.

W ogóle z Tobą nie rozmawiam 🤣🤣 wykreśl mnie ze znajomych tu na forum, moja ma nadal zero 🙈

Jak dziecko chodzi poza domem już. U jas myślę dopiero na wiosnę, i to późną, albo na lato.
Oj uwierz u mnie też burdel jak fiks...latam tylko z rolką na kłaki i co chwilę czyszczę Idze klatkę piersiową bo zbiera wszystko jak leci...odkurzam dwa razy dziennie bo wtedy łazi za mną jak pies to akurat mogę robić a tych kłaków non stop pełno:)
A Iga niby 7 zębów a ja dopiero dzisiaj dostałam paczkę z pastą do zębów bo wcześniej tylko wodą jej czyściłam o ile można nazwać to czyszczeniem🤣
Tak długo zgłębiałam temat past do zębów , że trochę mi zeszło...niby bez fluoru polecają niektórzy, inni znowu z fluorem...i w końcu się zdecydowałam na pastę z fluorem:)

Tak u nas jest dokładnie tak samo wolę spać z dzieckiem niż być sfrustrowaną i niewyspaną matką .

Ja to jednak się cieszę ze nie karmię piersią przytulamy się w dzień i w nocy nie brakuje mi bliskości z synem ale to wiszenie na piersi cała noc i dzień to jednak była masakra chyba nie dla mnie 😅😉
No ostatnio też to pojęłam , że wolę być wyspana z dzieckiem obok niż nie wyspana od stania przy łóżeczku w którym ona się drze🤣
Mi zawsze było przykro ze wzg na brak tej bliskości przy kp...ale właśnie jak czytam , że całą noc dzidzie wiszą na cycusiu to stwierdzam , że to też chyba nie dla mnie i najwidoczniej tak miało być , że jesteśmy na butelce:)

Ja już nawet się nie zastanawiam czy go brać do łóżka czy nie, po prostu go biorę i tyle😀są takie noce ze juz o 2 śpi z nami a czasem dopiero nad ranem go przetransportuje. Nawet mój M mówi żebym go brała bo wtedy lepiej się wszyscy wysypiamy 😁 Kiedys uparcie go odkładałam do łóżeczka żeby się nie przyzwyczajał do spania z nami, teraz już nie mam nic przeciwko 🙂
To ja tak właśnie robiła z pierwszym synkiem " uparcie odkładałam do łóżeczka" przez jakiś czas 😆
Teraz łóżeczka wogóle nie kupiliśmy.

Ja to bym chciała żeby moja się tylko przytulała w nocy, ale nie, ona musi prawie całą noc z cyckiem w buzi spać :( jakoś od 2 tyg tak ma, myślałam że na zęby, a zębów nie widać, wciąż tylko 2 dolne jedynki.
Moja też tak robiła ostatni miesiąc.
Powiedziałam sobie "basta", głodna nie jest, kilogramy ma, nie musi non stop ssać.
Już 5 nocek udaje mi się ululać, ogłaskać, poprzytulać JEDNO nocne wybudzenie. Muszę się szczelnie okutać piżamą😉
Dla mnie to sukces, bo może powolutku nauczy się usnąć sama, bez cycusia znaczy.
Pozostałe kilka wybudzeń cyca daję, też muszę żyć za dnia 😉

No ostatnio też to pojęłam , że wolę być wyspana z dzieckiem obok niż nie wyspana od stania przy łóżeczku w którym ona się drze🤣
Mi zawsze było przykro ze wzg na brak tej bliskości przy kp...ale właśnie jak czytam , że całą noc dzidzie wiszą na cycusiu to stwierdzam , że to też chyba nie dla mnie i najwidoczniej tak miało być , że jesteśmy na butelce:)
A mi właśnie moze raz albo dwa było przykro że nie karmię piersia ale jak to sobie przypominałam to o razu niczego mi nie było żal a tak to naprawdę nie żałuję. Ja to bym nawet przy drugim dziecku była skłonna od początku nie karmić piersią gdyby nie to że jednak siara ma dobry wpływ na dziecko i tylko z tego względu bym próbowała 😉

No właśnie szwagierka jest taka że nie zwraca uwagi na młodego, zaraz ma 3 lata, bardzo nie wyraźnie mówi, ma typowo zachowania autystyczne, teściowa uspokaja bo szwagier też tak robił 🥲 tak więc pewnie młody uda się do przedszkola i ktoś zwróci na to uwagę. Bo rodzice nie widzą żadnego problemu, jeszcze dostaje wpierdziel biedny jak płacze, a pewnie go przytłacza zbyt wiele rzeczy..
Powiedz im, że zgłosisz ich do opieki społecznej - może się zastanowią nad swoim postępowaniem

Ja musze kupić już teraz ale nie ma to związku z chodzeniem, lecz z tym że Nastce znow stopa urosła i wyrosła mi z rozmiaru 20, a w rozmiarze 21 nie ma praktycznie niechodków 🤯 ale jeżeli chodzi o obuwie do chodzenia to raczej pewnie tylko będę jej zakładać typowo jak będziemy gdzieś jechać np na zakupy do dreptania.
Proszę bardzo mogę kupić i zapakować na prezent specjalnie dla Nastki😜🤪

Ps Jestem totalnym przeciwnikiem kupowania butów jak dziecko dobrze nie chodzi Oczywiście nie neguje podsyłam tylko propozycja niedrogą

reklama
No właśnie szwagierka jest taka że nie zwraca uwagi na młodego, zaraz ma 3 lata, bardzo nie wyraźnie mówi, ma typowo zachowania autystyczne, teściowa uspokaja bo szwagier też tak robił 🥲 tak więc pewnie młody uda się do przedszkola i ktoś zwróci na to uwagę. Bo rodzice nie widzą żadnego problemu, jeszcze dostaje wpierdziel biedny jak płacze, a pewnie go przytłacza zbyt wiele rzeczy..
OMG! Co za rodzice, sama bym im wpierdziel spuściła!🤬 Mój starszak też słabo mówił ale od razu zaczęłam do logopedy na NFZ plus prywatnie i na szczęście nadrobił. Teraz mówi bezbłędnie 😁Ale tu najwięcej od rodziców zależy, od naszej czujności....

Do góry