reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Cześć Dziewczyny dzięki za pamięć podczytuje Was ale u mnie trochę kiepski okres coś jak u @karoo-kp 😞 niestety u mnie 4 pogrzeby w tym moja chrzestna (nie jestem wierząca ale to była poprostu moja ulubiona ciocia) dużo paliła więc nie dała rady oficjalnie covid jak we wszystkich 4 przypadkach ☹️ i niestety nie zaszczepieni. Takie życie.
Jeszcze nie wyspanie daje nam w kość, za to mały wszędzie go pełno raczej na macie nie chce się bawić tylko przy sofie, pufach, chodzi i krzesła pcha...puszcza się ale bez mebla nie pójdzie.
Współczuję chorych dzieciaczków 😢nawet jeżeli to katar i dużo zdrówka wszystkim słodziakom😍
Dobrze, że się odezwałaś, chociaz kilka słów. Dobrze Cię rozumiem i wysyłam dużo dobrych myśli.

U mnie Jagoda na kwarantannie, czekamy na wynik testu. Jest zaszczepiona, ale miała styczność z nauczycielką matematyki, która ma covida, a jej syn, który chodzi z nią do klasy, jest cały czas w szkole. Wiem, zaszczepiony jest, a nowe przepisy, że zaszczepieni zostają na kwarantannie dopóki nie będą mieli negatywnego wyniku weszły dopiero wczoraj. W każdym razie moja córka poprosiła o test, bo nie chce ryzykować, że pozaraża ludzi w pracy albo rodzinę na wigilii. Także czekamy od wczoraj na wynik.

reklama
Dobrze, że się odezwałaś, chociaz kilka słów. Dobrze Cię rozumiem i wysyłam dużo dobrych myśli.

U mnie Jagoda na kwarantannie, czekamy na wynik testu. Jest zaszczepiona, ale miała styczność z nauczycielką matematyki, która ma covida, a jej syn, który chodzi z nią do klasy, jest cały czas w szkole. Wiem, zaszczepiony jest, a nowe przepisy, że zaszczepieni zostają na kwarantannie dopóki nie będą mieli negatywnego wyniku weszły dopiero wczoraj. W każdym razie moja córka poprosiła o test, bo nie chce ryzykować, że pozaraża ludzi w pracy albo rodzinę na wigilii. Także czekamy od wczoraj na wynik.
Oby był negatywny! 😊
Bardzo odpowiedzialnie się Jagoda zachowała. Nie jeden dorosły człowiek oleje sobie i nie pójdzie na test.

Z ciekawości, co się stało? Ja tak jak wspomniałam mam nogi do środka.
Ja mam przeprost kolan, krzywą miednice, przez co jedna nogą jest krótsza od drugiej, w pomiarach są takie same, więc układ miednicy sprawia, że jedna zaczyna się jakbyś wyzej niż druga, przede wszystkim kręgozmyk, które mam stwierdzony od 14 rż, ale szukaliśmy przyczyny bólu kręgosłupa odkąd skończyłam 10 lat. Jednemu dziecku nic nie będzie, a drugie ucierpi jak ja.

Ja mam przeprost kolan, krzywą miednice, przez co jedna nogą jest krótsza od drugiej, w pomiarach są takie same, więc układ miednicy sprawia, że jedna zaczyna się jakbyś wyzej niż druga, przede wszystkim kręgozmyk, które mam stwierdzony od 14 rż, ale szukaliśmy przyczyny bólu kręgosłupa odkąd skończyłam 10 lat. Jednemu dziecku nic nie będzie, a drugie ucierpi jak ja.
Ja od 20 rż mam zdiagnozowany kręgozmyk, lekarze właśnie nie wiedzieli od czego bo jeszcze nie miałam wtedy wypadku żadnego.

Dzięki za inhalatory, jeszcze poczytam co tam poleca Pan Tabletka :) Emilka rozpłakała mi się dziś u lekarza, zawsze wtedy robi się czerwona na buzi, takie plamy jej wyskakują, pierwszy raz zauważyłam, że na ciele też, przez to że była rozebrana do badania. Po chwili znikają, jak się uspokoi, za jakieś 10 min. No i lekarka mówi że to jest demografizm czerwony, zazwyczaj u dzieci z AZS występuje, ale nie rozwijała tematu, a teraz jak czytam to nijak to się ma do mojego dziecka... Dziewczyny z AZS czy u waszych dzieci ktoś o tym wspominał?

Dzięki za inhalatory, jeszcze poczytam co tam poleca Pan Tabletka :) Emilka rozpłakała mi się dziś u lekarza, zawsze wtedy robi się czerwona na buzi, takie plamy jej wyskakują, pierwszy raz zauważyłam, że na ciele też, przez to że była rozebrana do badania. Po chwili znikają, jak się uspokoi, za jakieś 10 min. No i lekarka mówi że to jest demografizm czerwony, zazwyczaj u dzieci z AZS występuje, ale nie rozwijała tematu, a teraz jak czytam to nijak to się ma do mojego dziecka... Dziewczyny z AZS czy u waszych dzieci ktoś o tym wspominał?
Pierwsze słyszę a mamy AZS...aż sama muszę o tym poczytać....🤔

Ja znam parę osób które dostają takich plam jak się zdenerwują ale to są dorosłe osoby i nikt nie ma zdiagnozowanego AZS

Łooo matko i to tylko od chodzika?
Ja tam nie planuję używać czy nawet kupować ale że aż takie rzeczy mogą się od chodzika stać to aż w szoku jestem....😱

reklama
Ja kupiłam właśnie na tym apteline , dużo rzeczy tam kupuję dostawa zawsze darmowa do apteki nie jak w aptekach wysyłkowych gdzie jest wysoki próg darmowej dostawy. U mnie było 40 zł różnicy pomiędzy apteka stacjonarną a tutajna apteline 😅
Nasz był w aptece za 120 zł więc w sumie dużej różnicy nie ma 😁 A my potrzebowaliśmy na już gdy miała katar.

Do góry