reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

jakaś starsza masakryczna baba na osiedlu mam 3 salony po jakiego grzyba wybrałam ten to nie wiem 🤷🏻‍♀️

a co Dobrusia wymyśliła bo aż jestem ciekawa co mnie czeka w tym wieku 😬?
Wiesz, to nie chodzi o to, co wymyśliła. Od dwóch tygodni z rzędu chodzi do przedszkola, to się nie zdarzyło od listopada zeszłego roku. I jednak to duża zmiana, więc emocjonalnie jest trochę rozchwiana. Próbuje wymuszać, nie rozumie lub nie chce rozumieć, że mamy coś do roboty. Poza tym w przedszkolu nie śpi, a aktywności mają dużo, więc jak koło 16 jesteśmy w domu, to jest już zmęczona i po prostu jest toksyczna. W ciągu 3-4 godzin zdąży zamęczyć i wku..wić nas oboje. Jak jest od rana w domu, to nie ma problemu.
Ale ze śmiesznych rzeczy, to ma ta moja Dobrusia kuzyna Dominika, z którym się uwielbiają. Tydzień temu w niedzielę byla u niego cały dzień, i od poniedziałku codziennie "mamo chce do Dominika!".
Codziennie jej tłumaczę, że Dominik jest tak jak i ona w przedszkolu i że jak ją odbieram to już jest za późno. I tak tydzień minąl, dzisiaj rano dziecko pakuje mi się do wyra i mówi:
- Mamo, a sklepy są dzisiaj zamknięte?
- Nie, sklepy są dzisiaj otwarte.
- Aha. A przedszkola są dzisiaj zamknięte?
- Tak, przedszkola są dziś i jutro zamknięte.
- Aha. To zawieź mnie do Dominika 🙈🙈🤣🤣🤣

reklama
Wiem na 100%, ze Tomek wiecej umialby "sztuczek", gdyby mial kontakt z dziećmi takimi max rok starszymi niż on, bo widziałam ostatnio, ze jak jego ulubiona kuzynka skakala po lozku, to on wstal przy oparciu i tez probowal 😊 niestety ostatnio tyle chorowal, ze pediatre widywal czesciej niz drugą babcię, a co dopiero dzieci, które tez teraz stale chorują...
zabawy z rodzeństwem nic nie zastąpi, moja też już nie będzie wychowywać się z rówieśnikami, bo ma o wiele starsze rodzeństwo, co prawda są małe dzieci koło nas ale to nie to samo. przypominam sobie jak starsze dzieci były małe, jak się bawiły, jak oglądamy zdjęcia to mamy ubaw, np. jak syn woził Milę w takim wózku-parasolce dla lalek, jak miała z 1,5 roczku :)Dominika to będzie teraz jak jedynaczka

Wiem na 100%, ze Tomek wiecej umialby "sztuczek", gdyby mial kontakt z dziećmi takimi max rok starszymi niż on, bo widziałam ostatnio, ze jak jego ulubiona kuzynka skakala po lozku, to on wstal przy oparciu i tez probowal 😊 niestety ostatnio tyle chorowal, ze pediatre widywal czesciej niz drugą babcię, a co dopiero dzieci, które tez teraz stale chorują...
daj spokój mój z nikim się nie spotyka a pomysłów nawet ja by na nie wpadła, nasze dzieciaczki już same wiedzą co w główkach ich siedzi 😈 ty się ciesz że jeszcze względnie u ciebie, mnie nikt nie uprzedzał 😂

Czy o wchodzeniu pod kanapy, łóżka itd. to o czymś takim było ???
I skubanica nie chciała dać się wyciągnąć 😅
U nas waga ni drgnie w dół 😐
10,9 kg wczoraj na szczepieniu 🙄
A nie powiem ruszać się zaczęła.
Jak podawałam pedicetamol to tam taka tabelka 11 kg - 2-3 lata 😲
Wzrost: zmierzone 80 cm.

Starczy Melania, starczy....
no Melania Przybij piątkę z moim Staszkiem✋
Nawet nie chcę myśleć co by wykombinowali razem😂😂😂

u mnie też sporo, tak z 10 cm i to naprawdę dużo jak na Szczecin. ale od jutra u nas odwilż i już widzę oczami wyobraźni chlapę i błoto🙈🙈 max do piątku po śniegu nie będzie śladu
U nas dzisiaj chlapa i błoto ale jeszcze lodzik trzyma🥶 masakrycznie się chodzi. bo my już od godziny na pierwszym spacerze, u nas od rana udar Napie....

A jak dziewczyny przygotowania na święta?
Ja dzisiaj nastawiłam zakwas na barszcz, naobierałam ziemniaków na farsz do ruskich, namoczyłam grzyby, pokroiłam i suszę pomarańcze na stroiki i gotuję zupę ogórkową 🤣🤣 ale ogórkowa nie jest na święta.
Z kumpelą się na jutro umówiłyśmy na robienie uszek z grzybami, pierogów z kapustą i grzybami i ruskich. Zrobimy i będzie z głowy na święta 🙈🙈 ale podejrzewam, że cały dzień jutro nam zejdzie. O ile za świętami średnio przepadam, o tyle mogłabym jeść tylko pierogi, od rana do nocy.
Ten obrazek to o mnie 🤣🤣

chyba-umieram-nic-dziwnego-zezarles-naraz-prawie-wszystkie-pierogi-prawie-to-sa-jeszcze-gdzie.jpg

reklama
A jak dziewczyny przygotowania na święta?
Ja dzisiaj nastawiłam zakwas na barszcz, naobierałam ziemniaków na farsz do ruskich, namoczyłam grzyby, pokroiłam i suszę pomarańcze na stroiki i gotuję zupę ogórkową 🤣🤣 ale ogórkowa nie jest na święta.
Z kumpelą się na jutro umówiłyśmy na robienie uszek z grzybami, pierogów z kapustą i grzybami i ruskich. Zrobimy i będzie z głowy na święta 🙈🙈 ale podejrzewam, że cały dzień jutro nam zejdzie. O ile za świętami średnio przepadam, o tyle mogłabym jeść tylko pierogi, od rana do nocy.
Ten obrazek to o mnie 🤣🤣

Zobacz załącznik 1345866
Pierogi z kapustą i grzybami spod ręki mojej mamy mogę jeść tonami. Głównie ze względu na mnie je zawsze lepi 😃

Do góry