reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

ja miałam takiego krwiaka w ciąży z córeczka na początku , duphaston brałam i leżałam , wchłonął się i wszystko dobrze się skończyło😘 bądź dobrej myśli i nie czytaj o tym krwiaku wujka googla jak ja , bo to tylko napędzało negatywne myślenie 🥰
O leżeniu wiem, ale z dwójką małych dzieci to trochę ciężko z leżeniem.. No, ale coś co ma być to bedzie. Zrobię wszystko żeby było dobrze a reszta już nie zależy ode mnie..

reklama
Dziewczyny, czy wizyta w piątek u ginekologa ma sens?
Jeśli beta jest 131 to do piątku coś mi się pokaże?
Nie wiem czy sie za bardzo nie spieszę. Bo dawki leku moge ustalić przez telefon. Ale z drugiej strony chciałabym, żeby spojrzał czy jest wszystko ok.

To już kawałek temu miałaś cc 😊ja w maju w tamtym roku miałam 2 cc. Moja koleżanka niedawno miała 4 cc i strasznie się bała bo nie planowali a mała miała 5 miesięcy jak się dowiedziała. Przepłakała bardzo dużo nocy a teraz ma już dzieciątko i wszyscy się cieszą 😊 Dodam tylko że miała częstsze kontrole bo była mała różnica między ostatnim cc
Opowiesz mi więcej o ciąży koleżanki? Czy musiała leżeć w domu, czy w szpitalu, czy może prowadziła normalny tryb życia. W którym tygodniu miała cc i czy wszystko dobrze się skończyło i jak długo dochodziła do siebie?? Dzięki 😊

Opowiesz mi więcej o ciąży koleżanki? Czy musiała leżeć w domu, czy w szpitalu, czy może prowadziła normalny tryb życia. W którym tygodniu miała cc i czy wszystko dobrze się skończyło i jak długo dochodziła do siebie?? Dzięki 😊
Miała się oszczędzać ale mąż za granicą więc to nie było realne. Do szkoły woziła przedszkola też noi wiadomo zakupy itd robiła. Mniej więcej w połowie miała plamienia ale to lekarz jej mówił że z przemęczenia jadła dużo magnezu. Cc miała w 37 bo się lekarz bał i wszystko było ok a miesiąc później mały miał chrzciny i wszystko wróciło na swój tor 😁 Ale bała się naprawdę ile razy przy mnie płakała to nie zlicze.

hej dziewczyny, niesmialo do Was dolaczam :) 1,5 tyg temu robiłam test, w zeszłym tyg bylam u lekarza ale poki co jeszcze za wiele nie widać.. jakos 4/5tc wychodzi.. na 5.08 mam kolejna wizyte :) nie mogę uwierzyć, że tak szybko poszło bo w poprzedniej ciąży trochę się staraliśmy.. oby tylko wszystko było ok :)
O leżeniu wiem, ale z dwójką małych dzieci to trochę ciężko z leżeniem.. No, ale coś co ma być to bedzie. Zrobię wszystko żeby było dobrze a reszta już nie zależy ode mnie..
ja miałam komfortowa sytuacje bo córcia była moim pierwszym dzieckiem mogłam leżeć ... , przypuszczam iż ciężko jest przy dwójce małych szkrabów , ale trzeba być dobrej myśli to najważniejsze 🥰😍

ja miałam komfortowa sytuacje bo córcia była moim pierwszym dzieckiem mogłam leżeć ... , przypuszczam iż ciężko jest przy dwójce małych szkrabów , ale trzeba być dobrej myśli to najważniejsze 🥰😍
ja miałam tak z druga ciaza, ze mogłam lezec jak prawie cała ciaze wymiotowalam bo starsza miała 10 lat wiec „sama” sie ogarniała. Teraz sie zastanawiam czy ta ciaza bedzie taka sama bo poprzednie dwie całe wymiotowalam, lacznie z tym, ze wymiotowalam podczas porodów ;/ i do tego przedwczesne skurcze przez większość ciazy :( teraz przy 4latce bedzie mi ciezko lezec wiec rozumiem problem z leżeniem przy dwojce maluchów :(

Miała się oszczędzać ale mąż za granicą więc to nie było realne. Do szkoły woziła przedszkola też noi wiadomo zakupy itd robiła. Mniej więcej w połowie miała plamienia ale to lekarz jej mówił że z przemęczenia jadła dużo magnezu. Cc miała w 37 bo się lekarz bał i wszystko było ok a miesiąc później mały miał chrzciny i wszystko wróciło na swój tor 😁 Ale bała się naprawdę ile razy przy mnie płakała to nie zlicze.
Dzięki 😄

Dziewczyny z mdłościami!
Dziś odkryłam sposób, który postawił mnie na nogi i dzięki któremu daję radę w pracy!
Woda z cytryną plus do tego przegryzać wafle ryżowe 😊 wafle ryżowe poleciła mi koleżanka i totalnie mnie ratują!! A mdłości miewam potworne 😖 6t+5d

Dziewczyny z mdłościami!
Dziś odkryłam sposób, który postawił mnie na nogi i dzięki któremu daję radę w pracy!
Woda z cytryną plus do tego przegryzać wafle ryżowe 😊 wafle ryżowe poleciła mi koleżanka i totalnie mnie ratują!! A mdłości miewam potworne 😖 6t+5d
ja w poprzedniej ciazy probowalam wszystkiego lacznie z tabletkami ziołowymi prevomit czy jakos tak ale nic nie pomagało :( liczę, ze teraz sie nie rozkręci bo poki co mam mdlosci ale lekkie i tylko z rana tak do 10. W poprzedniej ciazy miałam 24h mdlosci ;/ potrafiłam sie w nocy obudzić przez nie 😭😭😭😭oby tym razem ten okres był dla mnie łaskawszy! 🙏

reklama
ja miałam tak z druga ciaza, ze mogłam lezec jak prawie cała ciaze wymiotowalam bo starsza miała 10 lat wiec „sama” sie ogarniała. Teraz sie zastanawiam czy ta ciaza bedzie taka sama bo poprzednie dwie całe wymiotowalam, lacznie z tym, ze wymiotowalam podczas porodów ;/ i do tego przedwczesne skurcze przez większość ciazy :( teraz przy 4latce bedzie mi ciezko lezec wiec rozumiem problem z leżeniem przy dwojce maluchów :(
Ooo ja to samo wymioty do samego końca w szpitalu też🤦mam cichą nadzieję że teraz będzie inaczej

Do góry