reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Bardzo dziękuję za dużo ciepła ❤

Mieliśmy przed chwilą chwile grozy, pierwsze zadławienie mamy zaliczone. Bo Nastka je ostatnimi czasy jak łakomczuch i popycha sobie jeszcze palcami jedzenie w buzi. No i powiem jedno, tak opanowana nigdy nie byłam w życiu. Ale uratowało mnie to ze wiem co w tej sytuacji robić.5 klepnięć wystarczyło i kawałek wyszedł ładnie w całości sam z buzi.
Mi Jasiek zadławił się dwa razy już.. Za pierwszym razem działałam intuicyjnie i okazało się że dobrze zrobiłam ale potem zaczęłam czytać co robić w takich sytuacjach.. I jak zagłębiłam się w ten temat to panicznie bałam się że to się powtórzy. Mimo że to trwalo dosłownie kilka sekund to stres ogromny.. Tzn.stres u mnie pojawił się już po wszystkim.. Aż mi kolana zmiękły..

Ale kombinator 😂 Ale dzieciaki już takie są
kombinator to chyba za mało 🙄
nie wiem czemu moje okna przy podłodze całe w mieszance śliny, banana i chrupek (to dziadostwo najgorzej się zmywa jak kamień a niby sama Kukurydza) ja pytam się jak? jak on je tylko w krzesełku 🤷🏻‍♀️
a dzisiaj pobił wszystkich M ma drewniane kino domowe zdjął nakładkę na głośnik i włożył rękę w membranę dziękuję po głośniku nie ma już takich kino domowe szlak trafił a teraz dobre my siedzieliśmy i piliśmy kawę ciesząc się że bawi się z nami w chowanego bo był za kanapą 🙄 hello rodzice nie widzisz dziecka wielkie SOS😲

kombinator to chyba za mało 🙄
nie wiem czemu moje okna przy podłodze całe w mieszance śliny, banana i chrupek (to dziadostwo najgorzej się zmywa jak kamień a niby sama Kukurydza) ja pytam się jak? jak on je tylko w krzesełku 🤷🏻‍♀️
a dzisiaj pobił wszystkich M ma drewniane kino domowe zdjął nakładkę na głośnik i włożył rękę w membranę dziękuję po głośniku nie ma już takich kino domowe szlak trafił a teraz dobre my siedzieliśmy i piliśmy kawę ciesząc się że bawi się z nami w chowanego bo był za kanapą 🙄 hello rodzice nie widzisz dziecka wielkie SOS😲
Domyślam się, płakałabym 😁 mam zamiar kupić amplituner i dobrze nagłośnienie jak pójdziemy na swoje i Nastka bedzie starsza, zeby takiego numeru nie wycieła 😁Mi akurat od soundbara tubę Anastazja próbuje rozbroić i mam nadzieje że się nie dobierze 😂

U nas antybiotyk raz dziennie cetix 2.5 ml I inhalacje z ośmioma kroplami berodual dwa razy dziennie.
My mamy Zinnat 2x2ml i pulmicort do inhalacji. Ogólnie lepiej się dzisiaj zachowywała i inhalacje dała sobie zrobić. Najgorsze są nocki. Codziennie po 22 zasypia co w sumie jest za dużo powiedziane bo na rękach śpi ale jak się ją odłoży to od razu gorzej jej nos sie zatyka mimo że łóżeczko mamy podniesione żeby ma płasko nie leżała.

My mamy Zinnat 2x2ml i pulmicort do inhalacji. Ogólnie lepiej się dzisiaj zachowywała i inhalacje dała sobie zrobić. Najgorsze są nocki. Codziennie po 22 zasypia co w sumie jest za dużo powiedziane bo na rękach śpi ale jak się ją odłoży to od razu gorzej jej nos sie zatyka mimo że łóżeczko mamy podniesione żeby ma płasko nie leżała.
Tak u nas to zasypianiem też było po 22 a normalnie o 20 już śpi no i w nocy jedna pobudka i nie mógł usnąć po mleku wtedy robiłam inhalacje I w wózku woziłam potem spał, dawał sie odłożyć ale jak był niepokojny to brałam do nas do łóżka. Na szczęście szczęście wszystko wróciło do normy więc u was pewnie będzie podobnie niech tylko weźmie kilka dawek antybiotyku. Ja też chora więc wyobrażam sobie co ten maluszek musi czuć jak ma pełen nos smarków i nie może nic z tym zrobić albo jak mu się grzebie w tym nosie🙄okropieństwo 🙄

Domyślam się, płakałabym 😁 mam zamiar kupić amplituner i dobrze nagłośnienie jak pójdziemy na swoje i Nastka bedzie starsza, zeby takiego numeru nie wycieła 😁Mi akurat od soundbara tubę Anastazja próbuje rozbroić i mam nadzieje że się nie dobierze 😂
oj polecam dźwięk bajka jak w kinie 😜
Nastka to na super spokojna jest raczej?
mój to wiecznie go coś ciekawi, wszystko musi zobaczyć dotknąć
amplituner niestety trzeba było rozebrać trochę bo te gałki mocno fascynujące były 🙄
aż się boję co dalej będzie...teraz ma manię rzucania wszystkim dlatego jutro M zdejmuje szyby z witryn bo mam na 6 m ciągiem w salonie nawet nie chce myśleć jakby poszła jedna....trudno będą dziurawe szafki!

Tak u nas to zasypianiem też było po 22 a normalnie o 20 już śpi no i w nocy jedna pobudka i nie mógł usnąć po mleku wtedy robiłam inhalacje I w wózku woziłam potem spał, dawał sie odłożyć ale jak był niepokojny to brałam do nas do łóżka. Na szczęście szczęście wszystko wróciło do normy więc u was pewnie będzie podobnie niech tylko weźmie kilka dawek antybiotyku. Ja też chora więc wyobrażam sobie co ten maluszek musi czuć jak ma pełen nos smarków i nie może nic z tym zrobić albo jak mu się grzebie w tym nosie🙄okropieństwo 🙄
Oby🙂 dzisiaj mamy sukces śpi i to sama. Ale poczytalam trochę o inhalacjach j widzę że robiłam je źle. Muszę jej kupić nową maskę bo ta nasza z zestawu ma dziury i do leku się nie nadają. I wcześniej używaliśmy smoka i pediatra powiedział że to zły i nieskuteczny sposob

oj polecam dźwięk bajka jak w kinie 😜
Nastka to na super spokojna jest raczej?
mój to wiecznie go coś ciekawi, wszystko musi zobaczyć dotknąć
amplituner niestety trzeba było rozebrać trochę bo te gałki mocno fascynujące były 🙄
aż się boję co dalej będzie...teraz ma manię rzucania wszystkim dlatego jutro M zdejmuje szyby z witryn bo mam na 6 m ciągiem w salonie nawet nie chce myśleć jakby poszła jedna....trudno będą dziurawe szafki!
Ona jest typem biegacza, wszędzie jej pełno, mało co kombinuje, chociaż pewnie znalazłoby się coś do czego by się dobrała, bo wczoraj do nawilżacza powietrza dostała przyspieszenia jak widziała że idę ja od niego odciągnąć 😂

reklama
Do góry