reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
no i mam rozstrzygnięcie 3:5 na korzyść białego piernika 😍
dzięki Dziewczyny 😘dobrze, że Was zapytałam bo ja stawiałam na czerwone a Mąż lubi jasne kolory (nie znosi ciemnych szczególnie u dzieci chyba jakaś trauma do przepracowania😂)
no to kupuje biały piernik!

granatowe @MamM, @Mal_Pa91, @czajo

białe @Lipaaa, @Patii26, @LipcowaLi, @Niedługo mama, @karoo-kp

My też jesteśmy po wizycie u alergologa.
Dostaliśmy przynajmniej maści nawilżające i natłuszczające na receptę za kilka złotych.
Postępowanie przy AZS przecież i tak już znam.
Mimo, że skórą Melanii na ciałku jest jasna, pani doktor pokazała mi miejsca gdzie jest jednak szorstka, nie zauważałam tego, bo praktycznie od urodzenia taka była.

Już wiem też od czego ta moja niemoc ostatnia. Tak, tak od nieprzespanych nocek, ale też w końcu dostałam okres. Przed zawsze taka byłam. To chyba dość późno po porodzie.
Czy któraś z Was jeszcze nie ma okresu?
Ja cały czas, ale jak rozmawiałam z Tobą , nie prędko się go doczekam.

U nas dzisiejsza nocka była super mała zasnela w swoim łóżeczku i miała dwie pobudki w nocy bo zgubiła smoka i wstała o 8.10. Ale rano dalej nos zatkany i kaszel się pojawił trochę cięższy. I marudzi strasznie😔 gorączki brak. Tak się zastanawiam czy jak w piątek lekarz nie słyszał nic niepokojącego to mam pojechać w poniedziałek jeszcze raz czy przeczekać?! Do szpitala z kaszlem i katarem chyba też się nie jedzie. No i po sudocremie pupa mniej czerwona i już brak popękanej skóry 🙂chociaż jeden plus 🙂

Najważniejsze, ze Neli nic sie nie stało. Nie rob sobie wyrzutów, jak widzisz praktycznie kazdej z nas na którymś etapie to sie zdarza. Jestes cudowną, troskliwą mamą 😘
Zgadzam najważniejsze że nic się poważnego nie stało. Nie da rady upilnowac dziecka bo czasami to są naprawdę sekundy że się odwrócimy i maluch coś wymyśla

Kochane, czytam, czytam...
Dziękuję za pamięć.
Widziałyśmy się z Martyną i dziewczynkami we wtorek. Aj, mówię Wam jak Mary pięknie wygląda, laska taka się zrobiła 🤩
U nas jakaś za to zapaść, bez sił, bez, energii, spać mi się ciągle chciało. Melania rozpędziła się z raczkowaniem i próbami stawania tak nagle, jak to ona, zawsze niespodziewanie coś zaczyna.
I te nocki są takie jak u wielu z Was...fatalne.
Zasypianie to jakiś dziki szał, kręci się, podnosi nóżki, rzucą główką na boki.
Oj dzieje się w tym małym móżdżku. Doczytałam, że niekiedy początki raczkowania to taka rewolucję, z obrazu płaskiego, dziecko przechodzi w 3D i chwilowo ma takie "halucynacje" nocne przez to.
8 miesiąc nam się kończy już. Chyba w nim zaszło najwięcej zmian w motoryce.

Jak dobrze, że jesteście!
Przytulam mocno wszystkie budzące się co kilka chwil i te słodko śniące :)

P.S Natulia tak jak inne też myślałam o Tobie.
Dziękuję za pamiec🙂

reklama
Witam w klubie.. Spanie z nami w łóżku już stało się normą.. O ile można nazwać to spaniem😩
My jeszcze przed katarem braliśmy ją nad ranem do siebie bo nie tak się wierciła ze pewnie by się przebudziła a jak.z nami to spała do 7. Jak się rozchorowała to dwie nocki całe z nami spała. Teraz w dzień ma kaszel to jak się położy to momentalnie kaszle i się wybudza więc dzisiaj mamy gorszy dzień zobaczymy co w nocy będzie. A takim maluchom daje się coś na kaszel?

Do góry