reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Witam w klubie.. Spanie z nami w łóżku już stało się normą.. O ile można nazwać to spaniem😩
Ja mojego też około 4 muszę do łóżka brać bo się przebudza a jak go wezmę to zasypia od razu dakej. A mąż już pyta kiedy młody zacznie spać w swoim pokoju ( starszy już w tym wieku spał sam) a ja na to, że może za 5 lat 🤣

Ja mojego też około 4 muszę do łóżka brać bo się przebudza a jak go wezmę to zasypia od razu dakej. A mąż już pyta kiedy młody zacznie spać w swoim pokoju ( starszy już w tym wieku spał sam) a ja na to, że może za 5 lat 🤣
No Jasiek w łóżku z nami też w miarę ładnie śpi tylko że mi niewygodnie się śpi.. Dobrze że przynajmniej mamy duże łóżko i jak go przepchne na stronę M to się do niego przytuli a ja wtedy moge położyć się wygodnie 😁tylko że jak się przebudzi to automatycznie z zamkniętymi oczami czołga się do mnie 😀

Jakbym o nas czytała 😰😰 ściskam.
Witam w klubie.. Spanie z nami w łóżku już stało się normą.. O ile można nazwać to spaniem😩
O co chodzi tym dzieciaczkom to nie wiem.....:oops:
Ale kiedyś minie....ściskam również....
No Jasiek w łóżku z nami też w miarę ładnie śpi tylko że mi niewygodnie się śpi.. Dobrze że przynajmniej mamy duże łóżko i jak go przepchne na stronę M to się do niego przytuli a ja wtedy moge położyć się wygodnie 😁tylko że jak się przebudzi to automatycznie z zamkniętymi oczami czołga się do mnie 😀
No my mamy 160 cm łóżko i pamiętam słowa bratowej...kupcie większe bo jak będą dzieci to zobaczycie...i szczerze, chyba znowu miała rację...🤣
Niby dużo fajnie miejsca do momentu aż gwiazda położy się w poprzek...wtedy tego miejsca brakuje....:oops:

No i nareszcie wróciła ❤ We wtorek jeszcze Melania raczkowała a tu nagle wstawanie? 😳 Ale ona ma tempo, jak coś zaczyna to nagle wszystko na raz 😊
I dziękuję za komplement, chociaż zaraz nie będę miała co na siebie włożyć bo ciuchy zaczynają na mnie wisieć 😂
Haha to dobrze przynajmniej jakaś zmiana garderoby😉a nie to co ja mieszcze się ciągle w te same rzeczy od 8 klasy bo rozmiar mi się nie zmienia jedynie tyci w ciąży 🤣🤣🤣
A moja córcia dalej uskutecznia jak wykończyć rodziców....:(
Pięknie sobie spała do godz 1:30....i wtedy dupa...zasnęła niby o 3 ale tylko na 10 min aby znowu do 5 nie spać...niby chciała spać a co chwilę płacz i pobudka....i tak jak niby zasnęła o 5 to o 5:15 już wylądowała u nas w łóżku abym mogła ją bujać bo nic by ze spania nie było...i tak średnio co 30 min jęki...płacz...i spanie...i wstała po 8 pełna sił i humoru do zabawy...a my...ledwo oczy mamy otwarte:oops:
Jeszcze do niedzieli jest mąż więc jakoś ogarniamy a później jak zostanę z nią sama to będzie masakra...mam nadzieję, że jej to przejdzie!!!
Naprawdę twarda z niej sztuka 😅 ech masz ciężko jak nie ms Twojego męża. Oby córcia była wyrozumiała jak wyjedzie w końcu mogłaby być jakaś Solidarność kobieca👊
Nasz poszedł wczoraj późno spać o 22 i pospał do trzeciej i pobudka na mleko, już usypiał ale coś mu przeszkadzało I się zaczęło darcie, nie wiem albo zęby bo lekarz mówił ze ostro górne się pakują albo kaszel, podałam camilie ale zero skutku poszłam zrobić inhalacje i się uspokoił i poszedł spać 🙏po 4

A miałam się podzielić wiedzą od alergologa, więc wczoraj byłam bo pediatra do którego chodzimy prywatnie w związku z naszą infekcję jest też alergologiem.
Więc pytam go jak to z tym nabiałem i zamiennikami typu jogurty kokosowe itp . Powiedział ,że skoro dajemy mleko neocate a to jest bardzo dobre mleko to do roku się wstrzymać bo jak się je chleb z masłem to po co jeszcze chleb ze smalcem🤷‍♀️
Teraz mamy jeszcze tą wizytę 6 grudnia ale powiem Ci szczerze, że ja już się zaczęłam zastanawiać czy wogole tam iść .
Ja mojego też czasem zabieram ale zauważyłam, że zawsze tego nie potrzebuje a tatuś to mnie wnerwia nieraz bo też komentuje że się przyzwyczaja ale sam nie uśpi bo tatuś to jest od wariacji a nie od usypiania 😬

A moja córcia dalej uskutecznia jak wykończyć rodziców....:(
Pięknie sobie spała do godz 1:30....i wtedy dupa...zasnęła niby o 3 ale tylko na 10 min aby znowu do 5 nie spać...niby chciała spać a co chwilę płacz i pobudka....i tak jak niby zasnęła o 5 to o 5:15 już wylądowała u nas w łóżku abym mogła ją bujać bo nic by ze spania nie było...i tak średnio co 30 min jęki...płacz...i spanie...i wstała po 8 pełna sił i humoru do zabawy...a my...ledwo oczy mamy otwarte:oops:
Jeszcze do niedzieli jest mąż więc jakoś ogarniamy a później jak zostanę z nią sama to będzie masakra...mam nadzieję, że jej to przejdzie!!!
przyłączam się od 2-4 nosiłam bo jak tylko odkładałam to płacz 😭 rany a było tak dobrze
my dzisiaj ma II dawce bexsero waży 8,90 wzrost 78cm 😱stwierdziła, że szczypior jest!
wszystko ok zapłakał lekko ale dostał rolkę papieru i był szczęśliwy😜, pogadał, pochichotał 😂😂😂 i podały odrazu paracetamol 🤪
przy osłuchiwaniu zabrał słuchawkę bo była z pandą a on je ma na matach i do buzi 😂
jak go za jajka macała to zrobił sławetne tfuu i zaczął pluć😂
teraz na bilans 12 ms i kolejne szczepienia także uff złapiemy oddechu😍 a teraz odsypia biedny 🤗

dziewczyny które byście wybrały zestaw dla całej rodzinki 😜

Ps spełniam mojego M marzenie chce mieć foty na święta w jednakowych strojach 🙄coś tam kiedyś napomknął 😜

Załączniki

• 46F4C319-98AD-4A03-AE3A-B246BDB8387B.jpeg
    46F4C319-98AD-4A03-AE3A-B246BDB8387B.jpeg
    16,9 KB · Wyświetleń: 67
  • 74DD8A72-8BE9-498A-8D2E-9C790A9F220A.jpeg
    74DD8A72-8BE9-498A-8D2E-9C790A9F220A.jpeg
    18,3 KB · Wyświetleń: 71
  • 0C95204E-8C5A-4A44-BFA6-4BF4A1136054.jpeg
    0C95204E-8C5A-4A44-BFA6-4BF4A1136054.jpeg
    15,4 KB · Wyświetleń: 69
My też jesteśmy po wizycie u alergologa.
Dostaliśmy przynajmniej maści nawilżające i natłuszczające na receptę za kilka złotych.
Postępowanie przy AZS przecież i tak już znam.
Mimo, że skórą Melanii na ciałku jest jasna, pani doktor pokazała mi miejsca gdzie jest jednak szorstka, nie zauważałam tego, bo praktycznie od urodzenia taka była.

Już wiem też od czego ta moja niemoc ostatnia. Tak, tak od nieprzespanych nocek, ale też w końcu dostałam okres. Przed zawsze taka byłam. To chyba dość późno po porodzie.
Czy któraś z Was jeszcze nie ma okresu?

reklama
Do góry