reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Nie martw się, u nas podobnie. Mój też na razie zupki najczęściej rozciapane widelcem więc kawałeczki maleńkie są oczywiście, jednak żadnych placków ani tym podobnych jeszcze nie zajada. Nieraz dam mu kawałek banana do ręki ale zazwyczaj rozciapuje go po całym stoliku i po sobie, to samo z chrupkami kukurydzianymi itp. 😂 Pierwszy miał tak samo a potem normalnie wcinał wszystko więc na spokojnie 🙂
No właśnie u nas tak samo , nasze dzieci to ośmiomiesięczne bobaski jeszcze mają czas😉
Jasiek zasnął jednak przed 7 i jeszcze śpi więc nie jest źle.. Ale te pobudki w nocy to masakra...
My przed 8 usnęliśmy a przed 10 się obudziliśmy więc wyspani , chyba pozostaje Ci spać na jego drzemkach 😉

reklama
Wczoraj przyszlo Nelce krzesełko do karmienia, dzisiaj w Paczkomacie czeka podnóżek i ta poduszka do krzesełka, która amortyzuje, bo ona jeszcze sama nie siedzi, więc niedługo będę próbowała jej dawać jakieś stałe konsystencje by próbowała. Ale jak każde takie karmienie będzie się kończyło wymiotami to przystopuje i spróbuję za jakiś czas.
No pewnie, nic na siłę musi ona czuć się z tym jedzonkiem 😊 a jakie krzesełko zamawiałaś?

No właśnie u nas tak samo , nasze dzieci to ośmiomiesięczne bobaski jeszcze mają czas😉

My przed 8 usnęliśmy a przed 10 się obudziliśmy więc wyspani , chyba pozostaje Ci spać na jego drzemkach 😉
Kurcze moja coraz mniej śpi. Cały czas ciągnie od 6 rano tylko z tą drzemką 7 min i ani myśli spać.

Kurcze moja coraz mniej śpi. Cały czas ciągnie od 6 rano tylko z tą drzemką 7 min i ani myśli spać.
Moja ma już od 3 tyg jak nie dłużej jedną drzemkę w ciągu dnia....bądź co bądź dłuższą ale jedną...myślałam że to starsze dzieci mają jedną drzemkę a takie maluchy jeszcze śpią jak susły ale jak widać myliłam się:oops:
A do tego to wieczne marudzenie....wysiadam serio ileż można....niby zęby...niby skok..a ona nawet jak tego nie ma to marudzi no chyba że zęby idą jej cały czas a jej życie to jeden wielki skok😢
Dosłownie dni bez marudzenia można by było policzyć🙄

No pewnie, nic na siłę musi ona czuć się z tym jedzonkiem 😊 a jakie krzesełko zamawiałaś?
Tradycyjnie ikea antilop, to samo co Wy macie 😁 Dzisiaj u koleżanki jadła obiadek w tym krzesełku i się czuła jak szefowa 😅
IMG_20211113_121516_1.jpg

reklama
Tradycyjnie ikea antilop, to samo co Wy macie 😁 Dzisiaj u koleżanki jadła obiadek w tym krzesełku i się czuła jak szefowa 😅
Zobacz załącznik 1336281
No właśnie też się zastanawiam nad tym krzesełkiem.. Miałam wątpliwości czy niesiedzące samodzielnie dziecko da radę i czy wogole jest ono stabilne. Chyba się wstrzymam w tym tygodniu z kupnem a za tydzień jedziemy do Ikei i wtedy zobaczę je na żywo. Zamówię wtedy tylko podnóżek

Do góry