reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Zazdroszczę, u nas zawsze zasypia na 2 minuty przed wejściem do klatki, na spacerze mogę też chodzić 1,5h i nic 😂😂 albo tak samo w aucie, 2 minuty przed dojazdem do domu nagle zasypia, a potrafi 30km nie spać 🙃🙃
Jasiek jest z tych niewózkowych więc to że usiedzi w wózku to jest cud 😀a dziś spał godzinę 🙉 w aucie zazwyczaj zasypia przy dłuższej trasie jak jest zmeczony. Ostatnio jak jechałam z nim do rodziców 80 km i był wyspany to całą trasę powieka mu nie opadła nawet na sekundę 😀

reklama
Oj tam dla Igi, siebie też rozpieszczaj 😁😁
przypomniał mi się mem który mi Mąż wysłał jak się zastanawiałam czy kupić sobie nowa kieckę 😜
1636553986906.jpeg

rany mój dzień straszny,
mały nie śpi ewidentnie brakuje mu bodźców i nie ma co przetwarzać podczas snu😂
dzisiaj mały gałgan zaczyna podczas stania przy kanapie czy pufie zadzierać nogę jakby chciał wejść 🤦🏻‍♀️ no i bęc leży.
dzisiaj u nas pizza nie miałam nawet sposobności go zostawić bo z krzesełka do karmienia zaczyna wychodzić w sensie tak się wychyla że boję się że wypadnie🙄
cały czas jest gadanie Eee ubu ubu mamamama
dada Uuu iiii itd
najlepsze rano się obudzili ja spałam a mały do mnie trzęsie mnie i Eee eeeee i za włosy 🤪

rany mój dzień straszny,
mały nie śpi ewidentnie brakuje mu bodźców i nie ma co przetwarzać podczas snu😂
dzisiaj mały gałgan zaczyna podczas stania przy kanapie czy pufie zadzierać nogę jakby chciał wejść 🤦🏻‍♀️ no i bęc leży.
dzisiaj u nas pizza nie miałam nawet sposobności go zostawić bo z krzesełka do karmienia zaczyna wychodzić w sensie tak się wychyla że boję się że wypadnie🙄
cały czas jest gadanie Eee ubu ubu mamamama
dada Uuu iiii itd
najlepsze rano się obudzili ja spałam a mały do mnie trzęsie mnie i Eee eeeee i za włosy 🤪
U nas dziś Nastka w humorze. I czekamy za tatusiem obecnie żeby wrócił do domu i córkę wykąpał bo zazwyczaj on to wieczorem robi 😃

reklama
A ja dzisiaj dla pewności umówiłam się prywatnie do super pani pediatry aby skontrolowała mi Igę porządnie bo noc wczorajsza to powtórka z poprzedniej....co chwilę płacz...temp 39 i okrutny kaszel...ale przynajmniej biegunki już nie ma...W dzień było tak mi jej żal...w niektórych momentach wyglądała tragicznie...oczy całe czerwone...spojrzenie litościwe i jedyny wysiłek na jaki miała siłę to się obrócić na bok😞
Na szczęście ona też stwierdziła , że osłuchowo czyściutka...uszy ok,gardło zdrowe...kazała inhalować benodil przez 5 dni, nasivin baby przez 5 dni, paracetamol na gorączkę i elektrolity i enterol na biegunkę podawać jak się pojawi..,
Podejrzewa 3dniówkę...
Jak do piątku nie minie gorączka to mam skierowanie na badania krwi,moczu i crp i pisać do niej wtedy sms.
Mam nadzieję, że nie będzie to konieczne:oops:
Te ostatnie dwa dni to jakiś hardcore...serio...nie spodziewałam się czegoś takiego😳
Dobrze, że jest mąż bo sama to bym chyba wysiadła....

Do góry