reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Ja robię błąd że kładę sobie Nastkę na siebie i się wysypia na mnie i spi mi po 10 minut później na drzemkach 🤷‍♀️ ogólnie moja też jest jakaś nerwowa w ciągu dnia i widzę że nie wysypia się i pytanie czy to skok czy może zęby.
Ja też czasem robię ten błąd że jak mi zaśnie na rękach to go nie odkładam.. Ale nie tylko on ma potrzebę bliskości.. Ja też czasem chce go poprzytulać 😁 a im jest starszy tym jest mniej okazji bo jak ssie pierś to robi to w takich pozycjach ze nie da się przytulić 🤣😃

Ja też czasem robię ten błąd że jak mi zaśnie na rękach to go nie odkładam.. Ale nie tylko on ma potrzebę bliskości.. Ja też czasem chce go poprzytulać 😁 a im jest starszy tym jest mniej okazji bo jak ssie pierś to robi to w takich pozycjach ze nie da się przytulić 🤣😃
Bardzo Cię rozumiem.
Robię tak jak Ty.
Mój synek nie lubił przytulania i głaskanie niestety.
Nadrabiam z Melanią.

Ehhh a my dziś znów od 4:30 na nogach.... No załamka. Co za głupota z tą zmianą czasu, jakieś komunistyczne zwyczaje 😂 Mam nadzieję, że zaraz spać pójdziemy i że 2 godz znów przekimamy 🥴🙂
U nas też po 4 się przebudziła ale wzięłam ją do łóżka i spała do 7. Od kilku dni tak robimy bo inaczej by nie spała. Mam nadzieję że się nie przyzwyczai.

U nas też po 4 się przebudziła ale wzięłam ją do łóżka i spała do 7. Od kilku dni tak robimy bo inaczej by nie spała. Mam nadzieję że się nie przyzwyczai.
Ja też mojego biorę co noc około 4 , czyli teraz o 3 i śpi z nami godzinkę lub dwie. Nie łudź się- na pewno się przyzwyczai 😂

Jasiek też je czesto🤣 nie będę bronić dziecku dostępu do jedzenia 😃
My też jemy co 2h. Czasem co 3. I usypiam tylko na cycu, inaczej nawet nie próbuję, ale wiem że potrafi usnąć na rękach u babci czy dziadka. A śpi z nami w łóżku od kiedy skończyła 2 miesiące, nie ma sensu odkładanie jej do łóżeczka bo przebudza się kilka razy w nocy i nad ranem i szuka cyca, ja nie muszę wstawać dzięki temu i się wysypiam "jako tako" :)

Czy może maluszek którejś z Was tak samo jak mój za najlepszą metodę usypiania obrał sobie noszenie na rękach?? Bo Jasiek na tą chwilę tak właśnie zasypia.. Jak odłożę go do spania jak jest zmęczony to albo zaczyna płakać albo potrafi 40 minut się kręcić.. A jak moja cierpliwość się kończy i wezmę go na ręce to zasypia w 2 minuty.. Nie mam pojęcia jak go nauczyc zasypiania..Nie chce go zostawiac do wypłakania.. A takie rady już też słyszałam 😐
Moja swojego czasu zasypiała sama A teraz musimy nosić bo inaczej kreci się i wierci. Na rękach zasypia 5 minut i potem noszę nosze i odkładam jak się uda to już się nie obudzi. A jak nie to I pół godziny trzeba.

reklama
My też jemy co 2h. Czasem co 3. I usypiam tylko na cycu, inaczej nawet nie próbuję, ale wiem że potrafi usnąć na rękach u babci czy dziadka. A śpi z nami w łóżku od kiedy skończyła 2 miesiące, nie ma sensu odkładanie jej do łóżeczka bo przebudza się kilka razy w nocy i nad ranem i szuka cyca, ja nie muszę wstawać dzięki temu i się wysypiam "jako tako" :)
To bardzo wygodne, też tak spaliśmy do momentu aż mała zaczęła wstawać. Ze Względów bezpieczeństwa zasypia przy cycu i ląduje już w łóżeczku 👍

Do góry