współczuję my walczymy cały czas z plecamiA ja nie wiem co jest mojej od paru dni takie plecy i żadnych innych objawów. Raz miała biegunkę i to wszystko.
reklama
Patii26
Fanka BB :)
A to ja już dwa razy w aucie przebierałam małą z kupy I do wygodnych to nie należy, bo my mamy siedzenia tak jakby pod skosem, więc mała ciągle spadała czy przekręcała się do oparcia i krzywo leżałaO matko. I teraz ile czasu będzie się utrzymywać ta wysypka? Dużo zdrówka dla Melanii. Nie dziwię się też bym przebrała na stacji bo przecież w aucie nie przebierzesz zbytnio.
no ja przebieram w aucieO matko. I teraz ile czasu będzie się utrzymywać ta wysypka? Dużo zdrówka dla Melanii. Nie dziwię się też bym przebrała na stacji bo przecież w aucie nie przebierzesz zbytnio.
nie wyobrażam sobie na stacji
ostatnio przebierałam w spacerówce pomimo że też t toaleta niby na wypasie w parku bo 3 place zabaw ale o nie już ja wiem co by było
kiedyś tydz umierałam po wejściu do takiej toalety NIGDY!
L
LipcowaLi
Gość
Dziewczyny lecicie z tematami na bogato. Przyznam szczerze, że zabladzilam, ale powoli nadrabiam . U nas już dziś 7msc wybił . Ogólnie mała od rana jakaś niezadowolona, chyba uświadomiła sobie, że się "starzeje " hahaha
Nie ma nic gorszego od takiego podejścia. A najbardziej przykre jak dotyka nas taki brak wsparcia od najbliższej osobyMiałam się dziś rozluźnić a się tylko wkurzyłam. Moja mama ma ciężki charakter, jako dziecko zamiast mieć we mnie wiarę to podcinała mi skrzydła, i tak też było i dziś. Prawiła mi kazania że Anastazje źle karmie, że co ja wgl robię, i na temat wszystkiego miała swoje mądrości do powiedzenia. Jak Anastazja się krztusiła bo stwierdziła że dziecko się dusi i podniosła mi ciśnienie. Stwierdziłam że nie będę przez najbliższy czas do niej jeździć. Nie ma takiej opcji. Mam dość uwag w swoją stronę.
E
ecza
Gość
No w tym momencie to mamy bardzo słabe te plamy...no kiedyś wyszły po tych malinach..zeszły...później chyba ten łosoś...ale chyba bo dalej nie wiem czy seler czy ryba....a ostatnio nam wyszło z 5 plamek i nie mam pojęcia po czym...smaruję i już prawie są niewidoczne....Ale teraz podejrzewasz od czego?
Ale tak szczerze to głupieję czasami co ...skąd..po czym...
Mary2094
To pamiętaj na przyszłość aby swojej córce nie prawić morałów
Moja też lubi wtrącić swoje 3 grosze ale już troszkę ją ujarzmiłamBo wiecznie tylko jak oni to robili itp...to jej parę razy powiedziałam wprost,że czasy się zmieniły i teraz robi się tak i pora się wyedukować
Jadąc do domu stwierdziłam że zawsze będę za nią murem i będę jej dodawała skrzydeł zamiast jej podcinać i ciągnąć w dół. Chcę aby była pewnym siebie dzieckiem.
Niedługo mama
To i tak dużo wiesz bo ja to wiem , że nic nie wiemNo w tym momencie to mamy bardzo słabe te plamy...no kiedyś wyszły po tych malinach..zeszły...później chyba ten łosoś...ale chyba bo dalej nie wiem czy seler czy ryba....a ostatnio nam wyszło z 5 plamek i nie mam pojęcia po czym...smaruję i już prawie są niewidoczne....
E
ecza
Gość
Super rady....warte zapamiętania...dziękiMy nadal w szpitalu, dzisiaj kończy się 11 doba pobytu. Tomek jest już osłuchowo czysty od niedzieli, ale odksztusza duże kawałki wydzieliny nadal, więc trzymią nas na obserwacji i by podać jeszcze trochę leków. Może jutro wyjdziemy, ale wole się nie nastawiać.
Informacje warte zapamiętania na wypadek podobnych przepraw:
- hydrokortyzon powoduje zwiekszenie apetytu i odkladanie wody w organizmie, przez co dziecko z dnia na dzien przybiera na wadze, a przy zmniekszaniu dawek z dnia na dzień wagę rraci i to calkiem normalne;
- w szpitalach podają czasami kilkumiesiecznemu dziecku mucosolvan w inhalacji, ktory jest tak naprawde dla dzieci od 1rż., ale robią to w szczegolnych przypadkach i pod szczegolną kontrolą, w odpowiednio malych stezeniach. To lek silnie wyksztusny, działa natychmiastowo zaraz po zakonczeniu inhalacji;
- bardzo waznym jest, by w przypadku flegmy po inhalacji dokladnie i przez kilka minut oklepywac dziecko po plecach i bokach ręką stuloną w łódeczke. Dziecko powinno byc ulozone na kolanach rodzica, glową zwisającą w dól. Uderzać nie znad głowy, ale zdecydowanym ruchem. Warto nauczyć się prawidłowego oklepywania z neta;
- po inhalacji i oklepaniu dziecka nie kłasc spac przez okolo godzinke, niech ma szanse wykaszleć wydzieline i niech jest w pionie;
- nie bac się wenflonu w glowie (na czole z boku), jest bardzo stabilny i nie przeszkadza w spaniu. Jedynie wyglada nieprzyjemnie (przez pierwsze dwa dni);
- obserwowac wenflon, czy po podaniu leków nie występuje zaczerwienienie i obrzęk, prosić o wymianę bandaży i plastrów na czyste, pytać czy lek dobrze wchodzi, czy są oznaki, ze może się już przytyka. Wenflon srednio wytrzymuje 5 dni i trzeba go przekłuć w inne miejsce;
- zdarza sie, ze trzeba u niemowlaka szukac zyl na oslep, bo sa tak cienkie, a cialko gęste i pulchne, ale lepsze jest szukanie na oslep by zalozyc wenflon, niz podawanie lekow domiesniowo;
- sterydy po kilku dniach brania nalezy odstawiać stopniowo. I don't know why, ale trzeba;
- nie chcieć wychodzić za szybko ze szpitala! Lepiej pomeczyc sie dzień-dwa dluzej, ale wyjsc ze zdrowym dzieckiem, bez koniecznosci kontynuacji leczenia go w domu.
Jest pewno wiele innych rzeczy jeszcze, ale te mi przyszly do glowy jako najwazniejsze.
Fajnie, że u Was zdecydowanie lepiej ale to co przeżyłaś przez ostatnie 11 dni to masakra...Współczuję naprawdę...
Życzę aby jutro Was wypisali zdrowych jak ryba
reklama
A ja od godziny nie moge przestać płakać, jakaś wrażliwszą jestem odkąd mam dziecko. Od zawsze wspierałam wszelkie zbiórki na leczenie dzieci. Ostatnio zapoznałam się z chorobą SMA i jak zobaczyłam że takie biedne dzieci w wieku naszych bobasów i młodsze muszą uzbierać 9milionow żeby żyć to serce mi pęka. Na stronie siepomaga jest pełno dzieci z tą chorobą i tak mi przykro jak jedna dziewczynka ma już prawie 9 milionów a inna ma tylko 200 tys. Jakie to jest straszne i niesprawiedliwe dziewczyny jak tylko możecie pomagajcie wpłacajcie choćby 10 zł, bo nie jestem w stanie sobie wyobrazić co Ci rodzice muszą przeżywać. Przepraszam za taki temat ale musiała się z wami tym podzielić. Ja już sobie obiecałam że raz w miesiącu wspomogę jakiegoś aniołka większą kwotą.