reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

O moja mama generalnie super, ubóstwia małego i ma świra na jego punkcie. Niestety też lubi wspominać stare czasy, że kiedyś to się robiło tak czy srak. Głównie chodzi o dodawanie soli do potraw, cukier itp. Odpowiadam tak jak ty, że cywilizacja już poszła do przodu i od tamtego czasu dużo się zmieniło 😁Na szczęście nie ma spięć między nami z tego powodu.
Tu nie chodziło też o spięcie z powodu Anastazji. Moja mama wtrąca się we wszystko i ma złote rady na temat wszystkiego. Nawet odnośnie moich finansów gdzie z mężem każdy ma swoje konto. Ona otrzymuje od mojego taty co miesiąc pokaźny przelew i jest odrealniona bardzo w sprawach utrzymania domu i wydatków bo te pieniądze u niej na koncie zawsze są. A ja? Ja się nie umiem gospodarzyć według niej za 1600 zł miesięcznie.

reklama
A ja od godziny nie moge przestać płakać, jakaś wrażliwszą jestem odkąd mam dziecko. Od zawsze wspierałam wszelkie zbiórki na leczenie dzieci. Ostatnio zapoznałam się z chorobą SMA i jak zobaczyłam że takie biedne dzieci w wieku naszych bobasów i młodsze muszą uzbierać 9milionow żeby żyć to serce mi pęka. Na stronie siepomaga jest pełno dzieci z tą chorobą i tak mi przykro jak jedna dziewczynka ma już prawie 9 milionów a inna ma tylko 200 tys. Jakie to jest straszne i niesprawiedliwe 😭😭😭 dziewczyny jak tylko możecie pomagajcie wpłacajcie choćby 10 zł, bo nie jestem w stanie sobie wyobrazić co Ci rodzice muszą przeżywać. Przepraszam za taki temat ale musiała się z wami tym podzielić. Ja już sobie obiecałam że raz w Też miesiącu wspomogę jakiegoś aniołka większą kwotą.
Też wpłacam zawsze na jakiegoś bobasa z okolicy jak jest jakaś większa zbiórka bo nie wyobrażam sobie być w skórze tych rodziców....mnie nie zbawi te parę dyszek a komuś może pomóc....
Nie daje nigdy tylko tym co stoją pod sklepem z puszkami , że niby jakaś też zbiórka czy coś bo te typy to podejrzanie wyglądają...

Miałam się dziś rozluźnić a się tylko wkurzyłam. Moja mama ma ciężki charakter, jako dziecko zamiast mieć we mnie wiarę to podcinała mi skrzydła, i tak też było i dziś. Prawiła mi kazania że Anastazje źle karmie, że co ja wgl robię, i na temat wszystkiego miała swoje mądrości do powiedzenia. Jak Anastazja się krztusiła bo stwierdziła że dziecko się dusi i podniosła mi ciśnienie. Stwierdziłam że nie będę przez najbliższy czas do niej jeździć. Nie ma takiej opcji. Mam dość uwag w swoją stronę.
o rany bratnia dusza 😍 ja mam tak z ojcem
ale mnie w weekend wk...😡 wzięłam do nich słoik bo co miałam podać dziecku schabowego
o rany ile się na słuchałam że to g... jest a jak powiedziałam że eko to już wgl co tu się znać na eko głupia jesteś mało wiesz i mało przeżyłaś
albo a co Ty masz do roboty w domu siedzisz 😡 nie możesz dziecku ugotować?
i nie pomogły tłumaczenia że to czasem bo normalnie przecież wrzucam w parowar
więc powiedziałam że wolę spędzić czas z nim
a ten oczywiście i g... z tego będzie
więc podziękowałam pięknie i bye tyle widział wnuka
ten sam tekst słyszę na każdy inny temat a już o polityce to lepiej się nie odzywać 🥶
mój M próbuje się odzywać to jest banowany ze go przekabaciłam what???
czasem uważam że trzeba się odciąć bo rodzice wyrządzają więcej krzywdy niż pożytku jeżdżę tam ze w gł na mamę 🥰
tak więc rozumiem Cię i nie zazdroszczę ale popieram!

A ja od godziny nie moge przestać płakać, jakaś wrażliwszą jestem odkąd mam dziecko. Od zawsze wspierałam wszelkie zbiórki na leczenie dzieci. Ostatnio zapoznałam się z chorobą SMA i jak zobaczyłam że takie biedne dzieci w wieku naszych bobasów i młodsze muszą uzbierać 9milionow żeby żyć to serce mi pęka. Na stronie siepomaga jest pełno dzieci z tą chorobą i tak mi przykro jak jedna dziewczynka ma już prawie 9 milionów a inna ma tylko 200 tys. Jakie to jest straszne i niesprawiedliwe 😭😭😭 dziewczyny jak tylko możecie pomagajcie wpłacajcie choćby 10 zł, bo nie jestem w stanie sobie wyobrazić co Ci rodzice muszą przeżywać. Przepraszam za taki temat ale musiała się z wami tym podzielić. Ja już sobie obiecałam że raz w miesiącu wspomogę jakiegoś aniołka większą kwotą.
W naszej okolicy była dziewczynka która ma SMA, obecnie zbiórka zakończona (mogliście o niej słyszeć , na imię ma Celinka). Cały czas siedzę na siepomaga i przelewam skromne datki co miesiąc aby chociaż trochę wspomóc, bo twierdzę że dziś Ktoś, a może jutro Ty.

no ja przebieram w aucie 😂
nie wyobrażam sobie na stacji
ostatnio przebierałam w spacerówce pomimo że też t toaleta niby na wypasie w parku bo 3 place zabaw ale o nie już ja wiem co by było 😬
kiedyś tydz umierałam po wejściu do takiej toalety NIGDY!
Nie no w wózku przebierałam i w aucie też ale to latem. Teraz to nie wiem jak bym to zrobiła przy takich temperaturach

Też wpłacam zawsze na jakiegoś bobasa z okolicy jak jest jakaś większa zbiórka bo nie wyobrażam sobie być w skórze tych rodziców....mnie nie zbawi te parę dyszek a komuś może pomóc....
Nie daje nigdy tylko tym co stoją pod sklepem z puszkami , że niby jakaś też zbiórka czy coś bo te typy to podejrzanie wyglądają...
Ja teraz obiecałam sobie większą systematyczność 🙂bo tak mi smutno jak na te dzieci patrze to nie moge opanować emocji 😭

o rany bratnia dusza 😍 ja mam tak z ojcem
ale mnie w weekend wk...😡 wzięłam do nich słoik bo co miałam podać dziecku schabowego
o rany ile się na słuchałam że to g... jest a jak powiedziałam że eko to już wgl co tu się znać na eko głupia jesteś mało wiesz i mało przeżyłaś
albo a co Ty masz do roboty w domu siedzisz 😡 nie możesz dziecku ugotować?
i nie pomogły tłumaczenia że to czasem bo normalnie przecież wrzucam w parowar
więc powiedziałam że wolę spędzić czas z nim
a ten oczywiście i g... z tego będzie
więc podziękowałam pięknie i bye tyle widział wnuka
ten sam tekst słyszę na każdy inny temat a już o polityce to lepiej się nie odzywać 🥶
mój M próbuje się odzywać to jest banowany ze go przekabaciłam what???
czasem uważam że trzeba się odciąć bo rodzice wyrządzają więcej krzywdy niż pożytku jeżdżę tam ze w gł na mamę 🥰tak więc rozumiem Cię i nie zazdroszczę ale popieram!

No to mogą sobie Twój Ojciec z Moją Mamą podać ręce bo identyczna gadka. Bo też dziś usłyszałam że dziecko powinno mieć o 8 podane śniadanie a o 12 obiad, gdzie my wstajemy zazwyczaj o 8 i dopiero tak Nastka ok 10 dostaje śniadanie.
Za to jak Mój Tato jest w Polsce to codziennie jestem u niego, bo mamy takie same charaktery i się świetnie zrozumiemy.

reklama
Mam pytanko do mam karmiących piersią. Jak często wasze maluchy dopominają się o mleko odkąd rozszerzacie dietę? Czy bardzo zredukowała się ta ilość karmień na dobę?
Ja staram się dawać małej 5 posiłków i z reguły to są 4 × mleko po 210 i jeden obiad. Kilka razy w tygodniu 3xmleko 1xkaszka i raz obiad do tego jakiś owoc. Jak jej owoc smakuje i zje więcej czy jak zupki zje więcej to wtedy mleka tak w karmieniach popołudniowych wypija mniej ale to raptem o 30-40ml

Do góry