reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Mamusie, u mnie też marcowe maleństwo.
Obecnie 4tc+4. Wczoraj był maleńka plamka na USG. 0,17 cm.
Pani doktor kazała narazie nic nie mówić o ciąży ale w pracy muszę powiedzieć i rodzicom.
A wy kiedy mówicie o ciąży?

reklama
Spokojnie nie będzie. Zanim zaczęłam starania miałam tsh 2.54 i dla endokrynologa było ciut za wysoki mimo właśnie normy 2.5. Dostałam euthyrox 25. Potem jak się udało byłam na kolejnej wizycie i robiłam badania i było 2.15. Dawka została zwiększona na euthyrox 50, bo endokrynolog powiedziała że teraz jest duże zapotrzebowanie dziecka na hormony tarczycy i czerpie dziecko z zapasu naszego.dzis jestem po kolejnej wizycie wynik tsh mam już na poziomie 1.3 i kolejna modyfikacje przyjmowania euthyroxu.
To są dobre wiadomości 🙂 ja tez właśnie nie miałam problemu... przed ciąża moje tsh wynosiło 1.2 i trochę byłam w szoku jak zobaczyłam ten wynik 🤨 dobrze ze mam was bo bym chyba oszalała 😘😘
[/QUOTE]

Dziewczyny jak z tym TSH? Ja mam 0.66 o ginekolog nie miał żadnych zastrzeżeń powiedział że wyniki książkowe... Już zgłupiałam 🤔🤔🤔

Pani doktor kazała narazie nic nie mówić o ciąży ale w pracy muszę powiedzieć i rodzicom.
Ja mówiłam mamie, bo jest bardzo zaangażowana i będzie ze mną rodzić :) w pracy sie wstrzymam, dopiero wróciłam z l4 i poczekam, aż miną te pierwsze najgorsze tygodnie

Gratulacje ! Ja już powiedziałam rodzicom i tesciom jak beta hcg było pozytywne i dwum bliskim kolezankom. Reszta dowie sie jak brzuch bedzie widoczny choc jeszcze mi nie spadl po drugiej ciazy i już jest zaokraglony. W pracy nie muszę mówić bo jestem na urlopie macierzyńskim :-)

Ja mówiłam mamie, bo jest bardzo zaangażowana i będzie ze mną rodzić :) w pracy sie wstrzymam, dopiero wróciłam z l4 i poczekam, aż miną te pierwsze najgorsze tygodnie
Ja niestety muszę powiedzieć już w pracy bo pracuje w pewnej sieciowce na B, a tam nie pozwalają pracować kobietom w ciąży. Obecnie jestem na L4 do jutro więc zajade i powiem jaka sytuacja

Ja niestety muszę powiedzieć już w pracy bo pracuje w pewnej sieciowce na B, a tam nie pozwalają pracować kobietom w ciąży. Obecnie jestem na L4 do jutro więc zajade i powiem jaka sytuacja

Ja pracuje w kantorze wymiany walut, więc praca lekka, siedząca. Są co prawda nocki i zmiany po 12 godzin, ale przyzwyczajona jestem i w dzień odsypiam. L4 planuje wziąć, jak już minie te delikatne 12 tygodni.

reklama
Do góry