reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Jak robisz kisiel?? 😃 bo moja mama kiedyś robiła nam, ale tam była też tona cukru.
bardzo proste w wykonaniu:
- pół jabłka
- 1 szkl.wody
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej + 1 Łyżka zimnej wody
jabłko obrane kroję w taką większą kostkę, zagotowuję w 1 szkl.wody - nie gotuję długo bo takie małe cząstki jabłka szybko zmiękną. jabłka po lekkim przestudzeniu blenduję, wrzucam z powrotem do tej wody, doprowadzam do wrzenia. w miseczce wsypuję 1 łyżkę mąki ziemniaczanej, dodaję 1 łyżkę wody, mieszam rózgą, jak mało wody to dodaję jeszcze 1 łyżkę. no i wlewam do wrzącego musu z jabłek i chwilę mieszam na gazie.
smacznego:)
Dla Domi wlewam do miseczki i jeszcze sobie pół kubka

reklama
to faktycznie mogło ci obrzydnąć
Lejdis też uwielbiam i na nim zakończyłam oglądanie polskich komedii, następne co wyszło to szkoda gadać.
no właśnie ja nie kojarzę tego śmiechu publiczności w Przyjaciołach - chyba czas na odświeżenie serialu:)

Na HBO GO wyszło w tym roku spotkanie po latach z całą 6- tą bohaterów i twórcami, jest dokładnie opowiedziane jak powstawał serial, jak wyglądały sceny, oraz były pokazane też ucięte urywki itd.

A Ty nie wróciłaś jeszcze do pracy ? Bo myślałam że to już teraz🤔

Szkoda tylko że trochę osób nam zniknęło pamiętam Nadje, Poladd, Tanite 🤔dziewczyny jeśli nas czytacie to się odezwijcie 😉

Każdy jest inny siłą też nie zmusisz to że jeden facet dużo pomaga nie znaczy że drugi taki będzie 😉 rozmawiać zawsze warto ale niektóre cechy charakteru ciężko przeskoczyć 😉 z nas też wychodzi zmęczenie i chcemy więcej pomocy.
O właśnie, o Nadja to myślę właśnie co tam u niej słychać bo już dawno się nie odzywała.

bardzo proste w wykonaniu:
- pół jabłka
- 1 szkl.wody
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej + 1 Łyżka zimnej wody
jabłko obrane kroję w taką większą kostkę, zagotowuję w 1 szkl.wody - nie gotuję długo bo takie małe cząstki jabłka szybko zmiękną. jabłka po lekkim przestudzeniu blenduję, wrzucam z powrotem do tej wody, doprowadzam do wrzenia. w miseczce wsypuję 1 łyżkę mąki ziemniaczanej, dodaję 1 łyżkę wody, mieszam rózgą, jak mało wody to dodaję jeszcze 1 łyżkę. no i wlewam do wrzącego musu z jabłek i chwilę mieszam na gazie.
smacznego:)
Dla Domi wlewam do miseczki i jeszcze sobie pół kubka

Bardzo dziękuję, jutro zrobię Nastce niech spróbuję.

Ogólnie moje dziecko nie chce jeść chrupek kukurydzianych. Wiem że nie mają one żadnych wartości odżywczych, ale czasem jak jesteśmy na wyjeździe chciałam jej dawać do przekąszenia, 3 razy robiłam podejścia, za każdym razem zamyka buzię i nie chce.

Moje maleństwo miało dziś "piknik na świeżym powietrzu" i popijało alpejskie mleczko 😉
IMG-20211024-WA0009.jpg

Załączniki

• IMG-20211024-WA0026.jpg
    IMG-20211024-WA0026.jpg
    394 KB · Wyświetleń: 62
Ok, to teraz troszkę o nas😃 Jaś waży 8200, ma dwa ząbki, jego ulubioną formą przemieszczania się na tę chwilę jest pełzanie...do tyłu, więc jest zły na cały świat że zamiast przybliżać się do zabawek to się od nich oddala😃 jest typowym "cyckoholikiem", nigdy nie odmawia.. Urodził się przez cesarskie cięcie z wagą 3550 g, 57 cm ☺️
@Mal_Pa91 pokaz nam proszę tego kawalera , bo tu ostre swatanie się rozgrywa 🙃

reklama
Do góry