reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Haha też tak mam pędzę do domu jak na skrzydłach jak synus z kimś zostaje🙈

Ja co prawda BLW nie stosuje ale chciałam zapytać co dajecie na śniadania? Bo ja daje kaszkę z musikiem owocowym i się zastanawiam czy Wy może dajecie już co innego?

Czajo miała rację mój syn zaakceptował mleko neocate bez najmniejszego problemu , mały żarłoczek 🙈

W sobotę miał 7 miesięcy I waży 8 kg wg wagi łazienkowej😉
Ja daje mleko u mnie posiłki to 4x po 210 ml mleka i 5 posiłek to słoiczek albo kasza albo sama coś jej zrobię. Do tego pomiędzy jakiś owoc

Ja wszędzie zabieram małą ze sobą w wózku.

Nawet jak np. Mąż bardzo późno wraca i muszę ją sama kąpać to gdy skończę ją ogarniać to wkładam do wózka i na jej oczach wchodzę do wanny. Tak mnie śmiesznie wtedy obserwuje 😜

A i jeszcze mamy skoczka, wiec to też trochę pomaga
Ja wkładam mają do łóżeczka mam już obniżone. A kapiel biorę zazwyczaj jak mąż juz jest w domu 🙂

Cześć, my też jesteśmy w trakcie tego paskudztwa RSV. U nas też zaczęło się w środę, zaczął lekko pokaslywal i przy tym mu coś charczalo w klatce. Pojechałam do przychodni, lekkie zapalenie oskrzeli. Dostaliśmy inhalacje nebud i imupret. W piątek pogorszyło mu się, ciężko oddychał i swiszczał. Pojechałam znowu do przychodni i pediatra powiedziała że daje natychmiast skierowanie do szpitala bo on się dusi. W szpitalu mnóstwo dzieci, wzięli nas na sor gdzie dostał inhalacje z Ventolin po czym lekarz oświadczył, że niestety nie ma miejsca na oddziale i nad nie przyjmie, ale po instalacji saturacja wróciła do normy i możemy je have do domu ale mamy go bacznie obserwować i robić inhalacje z nebud 2* dziennie i 4* dziennie z Ventolin i higiena nosa. W razie duszności ubrać go wystawić na dwór i zrobić dodatkową inhalacje. W domu w sobotę było jakby lepiej, a niedziela to lepiej nie mówić 😰 bardzo się o niego bałam, strasznie sapał. Dzisiaj już lepiej, nawet był pogodny, ale teraz budzi się z płaczem co godzinę, przytulam i dalej zasypia. RSV to straszne dziadostwo.
Życzę wszystkim dużo zdrowia.
Skąd to dziadostwo się bierze 😨

Wow niesamowita jest 😱 Mi też ciężko sobie wyobrazić młodego takiego mobilnego bo on na razie dopiero coś tam zaczyna pełzać 😀
Jak moja wstała tez byłam w wielkim szoku a teraz wstaje gdzie tylko się da i robi to coraz sprawniej a jak wstała to i nauczyła się siadać 😍 ma 7,5 miesiaca a ja wzroku nie mogę oderwać 🙂

reklama
Do góry