reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Mam normalna umowę o prace do 31 grudnia :) idę prywatnie i powiem prosto z mostu jaka jest sytuacja mam nadzieje ze moja Pani doktor zrozumie i da mi jakieś zwolnienie czy nawet zaświadczenie jakieś..
Jeśli umowa kończy się po 12 tygodniu ciąży to z automatu musi Ci przedłużyć do dnia porodu A potem normalnie przysługuje Ci zasiłek macierzyński. Ja bym szła od razu na l4 w Twoim wypadku (Jeśli straszy zwolnieniem) bo na l4 nie może Cię zwolnić.

Jeśli umowa kończy się po 12 tygodniu ciąży to z automatu musi Ci przedłużyć do dnia porodu A potem normalnie przysługuje Ci zasiłek macierzyński. Ja bym szła od razu na l4 w Twoim wypadku (Jeśli straszy zwolnieniem) bo na l4 nie może Cię zwolnić.

Tak też dziś zrobię, porozmawiam z moja gin i pójdę bo ta kobieta jest nieobliczalna. Dobrze ze nie powiedziałam jej odrazu ze jestem w ciąży jak się dowiedziałam bo by mi wystawiła wypowiedzenie na bank😏

reklama
Od pierwszego dnia ciąży jesteś chroniona więc nawet jakby Ci dała wypowiedzenie, wystarczy zaświadczenie od lekarza i wypowiedzenie w świetle prawa jest nieskuteczne
Tak też dziś zrobię, porozmawiam z moja gin i pójdę bo ta kobieta jest nieobliczalna. Dobrze ze nie powiedziałam jej odrazu ze jestem w ciąży jak się dowiedziałam bo by mi wystawiła wypowiedzenie na bank[emoji57]

Do góry