karoo-kp
Mama Jagodzianki
Ale super!! Świetnie rozwinięta!!Laski dla dobrego humoru przesyłam Wam moja śmieszke :
Dzięki!!Zdrowiej!!!!!
To wygląda jak skok. Często dzieci "zapominają" jakieś umiejętności, żeby potem znienacka je sobie przypomnieć razem z nabyciem kompletnie nowych.Do tej pory było super a teraz taki leniuszek z niej tylko by na macie leżała mało śmiga po niej i jęczy tyle ma zabawek dookoła i nic jej nie interesuje
Trzymam kciuki żeby szybko przeszło.
Poczekaj, zaraz zacznie! Moja robi odwrotny mostek, opiera się na głowie i stopach, martwi mnie trochę, że wychodzi, że rączki ma za słabe.Ja pierdykam wspolczuje choróbska. U mnie cały czas jest etap bujania się na 4. Pełzać do tyłu tylko trochę pełza. Woli się kręcić wokół własnej osi na brzuchu leżąc na 4 ale właśnie cały czas kombinuje na 4 aby wystartować. Powinna chociaż popelzac trochę do przodu po zabawkę na tzw "komandosa" a tu tylko tak.
O, no pewnie, skorzystaj. Wyleczyć pewnie się nie da, ale psycholodzy potrafią dać narzędzia i wypracować mechanizmy, które pomagają lepiej funkcjonować.Do @karoo-kp. Ostatnio czytałam na necie objawy Adhd, bo przyznam jestem specyficzna, nie umiem się skupić, nie ustoje w miejscu, np nerwowo tupie nogą, rozpoczynam coś i nie kończę i rozgrzebuje kilka rzeczy na raz, i przerywam komuś zdabnie. Wyczytałam że tak się objawia u dorosłych Adhd i mało kto w dorosłości to leczy. I teraz właśnie dzieciaki mają szansę na terapię, u nas wychodzi po czasie jakieś zaburzenie bo nikt nigdy tego nie diagnozował. Bardzo mnie denerwuje u mnie tego typu zachowania, i widzę u siebie problem i chce iść do psychologa. Bo nie ogarniam siebie.
Co do braku widoczności w foteliku - my mamy na bazie więc jest wyżej, poza tym mamy otwierany dach, więc zostaje tylko gigantyczne okno (dachu całkiem nie otwieram, bo w końcu po coś mam klimę i nie chciałabym żeby mi jakieś g...no do samochodu wleciało) i młoda - o ile nie śpi - a zazwyczaj śpi - to gapi się w okno albo gada do Dobrusi.