reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

A my pozdrawiamy z ciepłego Sopotu. Dzisiaj trochę km zrobiliśmy 😊 jutro lecimy na Gdynię 😊
Ale pięknie wyglądacie z kochanym Bałtykiem w tle 🤗
Życzę dużo słońca i dużo odpoczynku!
Co do braku widoczności w foteliku - my mamy na bazie więc jest wyżej, poza tym mamy otwierany dach, więc zostaje tylko gigantyczne okno (dachu całkiem nie otwieram, bo w końcu po coś mam klimę i nie chciałabym żeby mi jakieś g...no do samochodu wleciało) i młoda - o ile nie śpi - a zazwyczaj śpi - to gapi się w okno albo gada do Dobrusi.
I właśnie za ten panoramiczny dach kocham Espace 🤗
Dla nas jednak był za mały. A mam jedno dziecko! I jednego psa... 🥴
Póki co służy przedłużony multivan więc też cieszę się, że nei trzeba składać wózka, to jest luksus po prostu...
Moja Nela jutro kończy 24 tydzień. I nie ma co zazdrościć, bo nasze pociechy mają jeszcze dużo czasu na takie rzeczy 😉
Przynajmniej mamy jeszcze czas na zrobieniu tu i tego, a jak zaczną już pełzać, raczkować i siadać to nie będziemy mogły na sekundę je zostawić 😜
Haha tak jest, racja Patii!
Z Waszym maleństwami przecież wszystko normalnie, to moja jest za szybka 🤔

Mama mi dziś mówiła, że ja miałam 9miesiecy jak zaczęłam chodzić... Więc powoli łączę wszystko w całość 😁

reklama
może masz miękką podłogę 😂😂😂 no te dzieci nas wykończą ale z drugiej strony Kocham mojego słodziaka 🥰 dzisiaj go bujałam do snu przy kolysance okruszka i się poryczałam😭 sobie pomyślałam jaki zaszczyt mnie spotkał bycia jego mamą 🥰😍
Moja też jak palnie o łóżeczko czy podłogę to zaczynam szybko gadać, że przecież to ona walnęła w szczebelki a nie szczebelki w nią i krzywi się ale nie płacze 😎

Vanes też tak mam... czasem jak mała się tak pięknie śmieje to ja nie mogę powstrzymać łez wzruszenia...
Co wieczór dziękuję za mojego widzialnego Anioła 😇

Ja juz nie wiem co mam robić bo mamy tylko dwie drzemki w ciągu dnia, młoda się budzi o np 7 I od tego czasu do ok 12 aktywna, później zasypia na ok godzinkę, potem znow podobna historia ok 15. I idzie spać po 19 przy cycu pijąc. Ja się martwię że tych drzemek jest mało. A najgorsze jest to ze ona jest zmęczona a nie pójdzie Ci spać, tylko chce się ciągle bawić, oglądać otoczenie.
daj spokój jakby chciała spać to by usnęła gdziekolwiek kilka razy tak miałam i mały albo usnął po następnym karmieniu odrazu albo na macie (już kilka razy zostawiam go bawi się idę po coś do kuchni wracam za 2 min a ten buu śpi) ale to było kiedyś
teraz widzę że śpiący zanoszę go do łóżka a ten drugie życie jakby dostaje także my też max dwie drzemki w ciągu dni to chyba więc normalka 😂

Ja juz nie wiem co mam robić bo mamy tylko dwie drzemki w ciągu dnia, młoda się budzi o np 7 I od tego czasu do ok 12 aktywna, później zasypia na ok godzinkę, potem znow podobna historia ok 15. I idzie spać po 19 przy cycu pijąc. Ja się martwię że tych drzemek jest mało. A najgorsze jest to ze ona jest zmęczona a nie pójdzie Ci spać, tylko chce się ciągle bawić, oglądać otoczenie.
I od 19.00 śpi już do rana?

daj spokój jakby chciała spać to by usnęła gdziekolwiek kilka razy tak miałam i mały albo usnął po następnym karmieniu odrazu albo na macie (już kilka razy zostawiam go bawi się idę po coś do kuchni wracam za 2 min a ten buu śpi) ale to było kiedyś
teraz widzę że śpiący zanoszę go do łóżka a ten drugie życie jakby dostaje także my też max dwie drzemki w ciągu dni to chyba więc normalka 😂
Czas się przyzwyczajać że era wielu drzemek jest już skończona 😃

Ja u swojej najbardziej lubię pierwsze 2 godz od nocnego snu...jest wtedy mega radosna a później nic już Panience nie pasuje....na macie nie chce leżeć....od razu jest marudzenie a za chwilę płacz...zabawki nudzą się w ekspresowym tempie....radosna jest jak leży bez pieluchy i wymachuje nogami jak szalona...jednego zęba mamy...i coś mi się wydaje ,że idzie drugi....ogólnie to wiem że mam wymagające dziecko...i już się do tego przyzwyczaiłam chociaż przychodzą takie dni że mam najnormalniej wszystkiego dość ale kocham okrutnie tą moją mała marudę 😍 😍Jeden uśmiech sprawia że lżej na sercu a chichotki odsyłają zły nastrój daleko.
Więc wiem co czujesz....przytulam mocno i przesyłam mnóstwo cierpliwości....kiedyś to minie i zapomnimy o tym.....albo najnormalniej mamy dzieci bardzo wrażliwe na skoki rozwojowe...❤️
Jakbym czytała swoją historię 🙂rano jest przeurocza a potem cały czas coś jej nie pasuje tylko jęczy chwile się czymś zajmie znowu jęczy ehh może faktycznie taki egzemplarz się trafił 😂i trzeba kochać jak swoje 😂

reklama
Ja z kolei mam wrażenie ze u mnie mała cały czas jest śpiąca, a nie śpi. Dam jej mleko przy jedzeniu zaśnie jak tylko odłożę 10 minut i wstanie. A taka zmęczona była ziewa itd. W dzień przyzwyczaiłam się do kilku drzemek z reguły są krótkie ale czasami nawet z godzinę pośpi. Mam ten komfort że chociaż od 20 do 6.30-7 śpi wiec w dzień jakos specjalnie długich godzin snu nie oczekuje

Do góry