reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Kocham rolki 😍
Mam tylko mały problem... Nie umiem hamować 🤷‍♀️
O to jak ja. 4 lata temu jak uciekałam przed autem z górki to wjechałam na trawnik i zatrzymałam się przed płotem, oczywiście przekoziołkowałam 😂 cała od trawy zielona byłam, mąż jechał za mną i mnie zbierał pozniej 😂😂😂 ale do domu jak wracaliśmy mnie wyzywał i się nabijał

reklama
Ja kompletnie nie mam pomysłu na dania 😃 nie mam zmysłu co mogę skomponować
Kupiłam kilka słoiczków - na początek dynia, marchewka i brokuł (trzy słoiczki, nie że razem). A potem zacznę sama.

Przecież ona zaraz będzie mieć 6pak od cwiczen. I dobrze. Na robienie masy przyjdzie pora! Teraz rzeźba 😃
Ty się śmiejesz, a moja ma 6pak, od początku siłuje brzuchem i widać te mięsnie u niej.
Nie jak u sportowca, ale się odznaczają.

To proponuje działeczkę i własną uprawe😜
Nie mam działeczki i niestety nie stać mnie na nią zarówno finabsowo jsk i czasowo nie ma opcji ogarnięcia, a wiem, ile to czasu schodzi. Mam kilka krzaczków truskawek więc na pewno mała będzie dostawać, reszta będzie jadła kaszubskie 😉

Ojeeejka, biedna Dobrusia 😞 Taka malutka a już wadę wzroku 😞 Mam nadzieję, że Nelka wzrok odziedziczy po tatusiu, bo ma sokoli wzrok, a ja niestety mam wadę po mamie (- 2,5) i astygmatyzm.. W gimnazjum miałam (-0,5) i ciagle się pogarsza.

U nas tak samo przed każdym szczepieniem najpierw pielęgniarka mierzy i waży małą, mierzy obwód główki i klatki, a później pediatra sprawdza ciemiączko, przewraca ją na brzuch by zobaczyć jak sobie radzi, sprawdza dziąsełka i gardełko, a później jest szczepienie.
Dobrusia nosi okulary od roku, ja od 10 roku życia, Jagoda od 8roku życia. Genetycznie to mamy.

Ja też od najmłodszych lat okulary i to na początku jeszcze z zaslanianiem jednego oka ..... oczywiście nie musze mówić jaki ubaw ze mnie mieli w szkole 😂
Dobrusia zasłaniała oba. Przez 3 miesiące miała zasłaniać najpierw jedno, potem drugie po godzinie dziennie każde.

No ja stosuje Bephanten baby jak widzę, że ma rowek czerwony czy obszczypany i super szybko działa. Tydzień po porodzie jak miała na twarzy suche placki to położna mówiła by tym smarować i pięknie wszystko zeszło w 2 dni.

A może będzie, kto wie 😁 a Ty kiedy zamierzasz wrócić do tego sportu?
Ja tez używam bepanthen baby jak słabo skóra wygląda, w dzień- dwa jest po sprawie.

Mi z pomocą przychodzi Thermomix. W nim robię musy owocowe, zupki i kaszki. A jak mi się akurat nie chce to korzystam z gotowego słoiczka 🙂
O, będę musiała znaleźć jakieś przepusy na tm, mało co go używam (co gorsza wagę mam w nim zepsutą i ostrze do wymiany, i się robi 6 stów do wydania 😳😳)

Baby a Plus to co innego Patii. Plus goi i dezynfekuje drobne, powierzchowne rany skóry.

Jestem właśnie "w trakcie wracania" 🙈 nie jest łatwo, kiedyś 100 pompek nie robiło na mnie wrażenia a teraz...
Dużo pracy przede mną ✌️
Sto pompek... w dwa tygodnie zrobię 🙈🙈🤣

Wogóleto musze Ci powiedzieć ze jak przeanalizowałam wczoraj wagę Twojej małej to ona bardzo podobnie do mojego on na początku pomału przybierał przez to mieszane karmienie ale mi nikt nie zwracał na to uwagi zawsze mówili że jak ma apetyt i przybiera to jest dobrze a urodził się z wagą 3340 g i jest dwa tygodnie od Twojej młodszy😉
Dobrze ,że w ogóle przybierają...na początku miałam schize...ale teraz wiem ,że nic jej nie jest bo badania lux to odpuściłam to zamartwianie się....:)
Bepanthen próbowałam niestety nic ten sensiderm jeszcze nie. Ja juz jestem po konsultacji u drugiego dermatologa dostaliśmy protopic to tez nie jest steryd a na ten nie gojący się łokieć dostaliśmy skierowanie na wymaz żeby dobrać leczenie w koncu😬jak pani pediatra go zobaczyła to kazała wrócić do bebilon pepti 😩 wiec znowu zmieniamy mleko😬no i wczoraj posmarowałam go tą maścią i dzisiaj wygląda pięknie ale możliwe, że to się poprostu zbiegło z wyciszeniem objawów.
Spróbuj sensiderm on jest na takie objawy i łagodzi świąd ale jak macie protopic-też o nim czytałam i się sprawdza to super....nareszcie :)
Baby a Plus to co innego Patii. Plus goi i dezynfekuje drobne, powierzchowne rany skóry.

Jestem właśnie "w trakcie wracania" 🙈 nie jest łatwo, kiedyś 100 pompek nie robiło na mnie wrażenia a teraz...
Dużo pracy przede mną ✌️
Bo są na pewno 3 bepantheny...przynjamniej ja znam....baby,plus i sensiderm.....

Dobrze ,że w ogóle przybierają...na początku miałam schize...ale teraz wiem ,że nic jej nie jest bo badania lux to odpuściłam to zamartwianie się....:)

Spróbuj sensiderm on jest na takie objawy i łagodzi świąd ale jak macie protopic-też o nim czytałam i się sprawdza to super....nareszcie :)

Bo są na pewno 3 bepantheny...przynjamniej ja znam....baby,plus i sensiderm.....
Musze kupić przy okazji ......tak sobie myślę że wogole dobrze byłoby od tego zacząć no ale teraz już za późno a te zwykłe maści i tak nie działały😉
Nie wiem czy też tak miałaś ale na początku bałam się stosować sterydów ten protopic to tez immunosupresyjny ale jak tak patrzysz jak to dziecko się zmaga z takim paskudztwem to ja już poprostu doszłam do tego , że już mi bez różnicy, żeby tylko działało i mu pomogło 😉 zobaczymy tylko jak długo bo ostatnio go wysypało po 3 dniach stosowania nowego mleka😩

A jeszcze mnie teściowa wnerwiła bo mówi do mnie, że kogoś tam dziecko też miało takie zmiany i oni nie jeździli po alergologach i dermatologach poszli do apteki kupili jakąś maść i przeszło........ no to jej się pytam jak długo miałam patrzeć na nie gojącą swędzącą i sączącą się ranę jak nic nie pomagało z apteki to zamilkła i przyznała rację😤

Kupiłam kilka słoiczków - na początek dynia, marchewka i brokuł (trzy słoiczki, nie że razem). A potem zacznę sama.

Ty się śmiejesz, a moja ma 6pak, od początku siłuje brzuchem i widać te mięsnie u niej.
Nie jak u sportowca, ale się odznaczają.

Nie mam działeczki i niestety nie stać mnie na nią zarówno finabsowo jsk i czasowo nie ma opcji ogarnięcia, a wiem, ile to czasu schodzi. Mam kilka krzaczków truskawek więc na pewno mała będzie dostawać, reszta będzie jadła kaszubskie 😉

Dobrusia nosi okulary od roku, ja od 10 roku życia, Jagoda od 8roku życia. Genetycznie to mamy.

Dobrusia zasłaniała oba. Przez 3 miesiące miała zasłaniać najpierw jedno, potem drugie po godzinie dziennie każde.

Ja tez używam bepanthen baby jak słabo skóra wygląda, w dzień- dwa jest po sprawie.

O, będę musiała znaleźć jakieś przepusy na tm, mało co go używam (co gorsza wagę mam w nim zepsutą i ostrze do wymiany, i się robi 6 stów do wydania 😳😳)

Sto pompek... w dwa tygodnie zrobię 🙈🙈🤣
Ja dopiero co kupiłam i wiem, że te części wymienne są drogie więc oby się nie psuł 😬 Póki co to mega ułatwia mi życie 🙂

Musze kupić przy okazji ......tak sobie myślę że wogole dobrze byłoby od tego zacząć no ale teraz już za późno a te zwykłe maści i tak nie działały😉
Nie wiem czy też tak miałaś ale na początku bałam się stosować sterydów ten protopic to tez immunosupresyjny ale jak tak patrzysz jak to dziecko się zmaga z takim paskudztwem to ja już poprostu doszłam do tego , że już mi bez różnicy, żeby tylko działało i mu pomogło 😉 zobaczymy tylko jak długo bo ostatnio go wysypało po 3 dniach stosowania nowego mleka😩
Pewnie że bałam się używać sterydów...bo sama po sobie wiem jak przy łuszczycy przywalili mi pierwsze co to sterydy i to najmocniejsze a mogli spokojnie zacząć od czegoś innego łagodniejszego....ale tutaj jak nie dawało już nic rady to byleby ulżyć dziecku bo to one cierpi....i nie mam żadnych wyrzutów :)

A jeszcze mnie teściowa wnerwiła bo mówi do mnie, że kogoś tam dziecko też miało takie zmiany i oni nie jeździli po alergologach i dermatologach poszli do apteki kupili jakąś maść i przeszło........ no to jej się pytam jak długo miałam patrzeć na nie gojącą swędzącą i sączącą się ranę jak nic nie pomagało z apteki to zamilkła i przyznała rację😤
Ach kochane teściowe gdyby nie one to życie byłoby zbyt łatwe 😂 😂

reklama
Do góry