reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Kochane czytam ze każda ma mdłości a ja jakoś tego nie odczuwam.. raz czy dwa było mi trochę nie dobrze ale pozatym dobrze się czuje :) czy coś ze mna nie tak?? 🤣
U mnie też jakichś wybitnych mdłości nie ma, czasem jest mi po jedzeniu niedobrze, ale bez tragedii. Za to przestały mi pasowac niektóre smaki, pudding ryżowy wylądował w koszu, schab w plasterkach śmierdział niesamowicie, itp. Na spokojnie, w pierwszej ciąży dziesięć lat temu chyba ani razu nie zrobiło mi się niedobrze :)

reklama
I jak wy kochane funkcjonujecie z tymi Mdłościami? Chodzicie normalnie do pracy? ☺️☺️

Mi lekarz od razu dał zwolnienie z pracy. Ja nawet nie pytałam, on sam zaproponował😊 więc wzięłam, bo z tymi mdłościami i zmęczeniem żadnego pożytku by ze mnie nie było w pracy. Nie wiem jak Wy, ale ja od rana do wieczora jestem taka śpiąca i zmęczona, jakbym z tydzień nie spała ani minuty. Koszmar

Mi lekarz od razu dał zwolnienie z pracy. Ja nawet nie pytałam, on sam zaproponował😊 więc wzięłam, bo z tymi mdłościami i zmęczeniem żadnego pożytku by ze mnie nie było w pracy. Nie wiem jak Wy, ale ja od rana do wieczora jestem taka śpiąca i zmęczona, jakbym z tydzień nie spała ani minuty. Koszmar
To fajny lekarz👌

Czyli każda ciąża jest inna
Ja w pierwszej miałam cukrzycę ciążowa a w drugiej już nie
Ojjj tak. Ja w każdej ciąży mam inne objawy.
Pierwsza mdłości, wymioty, piękne włosy i cera. Ochota na słodkie, niezdrowe i tłuste.
Druga ciążą zero mdłości, włosy mi przez pół ciąży wypadały. Brak ochoty na słodkie.
Teraz nie mam mdłości, za to zgaga mi dokucza praktycznie codziennie.. I tak jak już wspominałam dziwne uczucie kluchy w gardle po jedzeniu.. Noo i mam apetyt... Duuuuuzy.. Prawie na wszystko.. Na słodkie tylko nie bardzo..

@Marvelka89 mnie tez dali na podtrzymanie ale nie biore, bo pewnie tez bym tak chodzila kilka tygodni, a boje sie zabiegu jak diabli, bo tu chyba nie usypiaja do niego, a przynajmniej kiedys tak bylo.
Dzieki za wszystko :*
Dla Was wszystkich zycze nudnych 9 miesiecy i trzymajcie sie w kupie juz :*

Możesz jeszcze spróbować przebadać dzieciątko pod kątem genetyki. Przed zabiegiem zgłaszasz im, żeby pobrali próbkę i wysyłają do badań. Oczywiście sama wtedy musisz opłacić badania.
Ale może wyjść przyczyna poronień. Poczytaj na internecie.

Ostatnia edycja:
Możesz jeszcze spróbować przebadać dzieciątko pod kątem genetyki. Przed zabiegiem zgłaszasz im, żeby pobrali próbkę i wysyłają do badań. Oczywiście sama wtedy musisz opłacić badania.
O ile dojdzie do zabiegu, bo jak np sama poronie to sama bym musiala zabezpieczac material, tak?

Generalnie beta mi wyszla 703, rozmawialam z lekarzem i w koncu wypisalam sie na wlasne żądanie, jutro albo pojutrze powtórzę i sprawdze jaki przyrost a we wtorek jak bede szła po wypis to lekarz powiedzial, ze mi zrobi kontrolne usg.

reklama
O ile dojdzie do zabiegu, bo jak np sama poronie to sama bym musiala zabezpieczac material, tak?

Generalnie beta mi wyszla 703, rozmawialam z lekarzem i w koncu wypisalam sie na wlasne żądanie, jutro albo pojutrze powtórzę i sprawdze jaki przyrost a we wtorek jak bede szła po wypis to lekarz powiedzial, ze mi zrobi kontrolne usg.

Tylko czytałam na ten temat, bo ostatecznie jak ty się wypisałam, więc nie miał kto pobrać.

Do góry