reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

@iśka90 nizej przesyłam ci niektore z nich. Dobrze jakbys znalazla lekarza dobrego, ktory by ci zleci odpowiedni. Ja wyadalam ze 3 tyś na badania wszystkie plus wizyty prywatne 🤦‍♀️ bralam sporo leków takie terapie z mężem mieliśmy po 2 tyg. Ale szczerze nie wiem na co chyba na bakterie w moczu... I sama zrobilam, bez zaleceń badanie na trombofilie wrodzoną. I w sumie te wszystkie badania wyszly calkiem ok. I ten endokrynolog kazal sie starac juz w styczniu. Ale nie wychodziło i jakos mnie natknęło zeby zrobic wlasnie te genetyczne. I poprostu dziekuje Bogu ze je zrobilam. bez heparyny nie mialabym szans, tak powiedziala pani z poradni genetycznej. I co? Nawet lekarz na krtorego wydałam kupę kasy nic nie zdziałał. Jedynie co mogło byc to homocysteina. Ona jest w nadmiarze bardzo szkodliwa. Z tego co wogóle sie naczytalam to bardzo duzo strat jest przez zakrzepice. Normalnie nikt nie ma objawów. A w ciazy zrobi się malutki skrzep i serduszko przestaje bić. U mnie tak bylo za kazdym razem. Mam nadzieje ze dzieki mojej determinacji teraz sie uda. Wiadomo nigdy nie ma 100 % pewnosci. Ale zawsze mam wieksza szanse. ❤😘
Ale sie rozpisałam.
Moj gin wogole powiedzial, jak poszlam teraz do niego po heparyne, ze pierwszy raz sie spotkal z taką pacjentka ktora sama do wszystkiego doszła i chyba dzieki temu zaczal mnie traktowac bardzo powaznie 😁
Zapomnialam dodac zdjec

Załączniki

• IMG_20200715_093124.jpg
    IMG_20200715_093124.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 56
  • IMG_20200715_092937.jpg
    IMG_20200715_092937.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 52
reklama
Hej dziewczyny. Dołączam do Was z polecenia koleżanki. Z racji tego że spóźniał mi się okres który zawsze był jak w zegarku. W poniedziałek zrobiłam test. Wyszedł pozytywny. Lecze się 3 lata na nadczynność tarczycy i chorobe Gravesa Basedowa. Nie planowlismy ciąży że względu na moje wyniki no ale stało się i trzeba się cieszyć i modlić żeby moje hormony byly w porzadku. We wtorek mam wizytę u endokrynologia a s środę u ginekologa. Boję się strasznie ale trzeba być dobrej myśli. Pozdrawiam!

Hej dziewczyny. Dołączam do Was z polecenia koleżanki. Z racji tego że spóźniał mi się okres który zawsze był jak w zegarku. W poniedziałek zrobiłam test. Wyszedł pozytywny. Lecze się 3 lata na nadczynność tarczycy i chorobe Gravesa Basedowa. Nie planowlismy ciąży że względu na moje wyniki no ale stało się i trzeba się cieszyć i modlić żeby moje hormony byly w porzadku. We wtorek mam wizytę u endokrynologia a s środę u ginekologa. Boję się strasznie ale trzeba być dobrej myśli. Pozdrawiam!
Witamy
Który tc?

Katrinaka też czekam na Twoje wyniki ! :)

U mnie niestety zaczęło się to co w poprzedniej ciąży czyli podrażnienia i infekcje intymne... w ciąży z synem męczyłam się co chwilę, co wyleczyłam to od nowa zaraz powracało... wizyta dopiero za tydzień, mam nadzieję, że to chwilowe podrażnienie i nic więcej się nie rozwinie....

Katrinaka też czekam na Twoje wyniki ! :)

U mnie niestety zaczęło się to co w poprzedniej ciąży czyli podrażnienia i infekcje intymne... w ciąży z synem męczyłam się co chwilę, co wyleczyłam to od nowa zaraz powracało... wizyta dopiero za tydzień, mam nadzieję, że to chwilowe podrażnienie i nic więcej się nie rozwinie....
Oj współczuję infekcji... Co używasz wtedy?

Pierwsza beta z poniedziałku, to było 4+3, według norm jest za niska... Jak uważacie?

Załączniki

• IMG_20200715_105809.jpg
    IMG_20200715_105809.jpg
    2,5 MB · Wyświetleń: 83
Oj współczuję infekcji... Co używasz wtedy?
Najczęściej clotrimazolum w kremie + globulki nawilżające i z witamina C, jeżeli już jest gorzej to najczęściej lekarz wypisuje mi clotrimazolum w globulkach - z doświadczenia wiem, że działa najszybciej i najlepiej... już tyle tych leków miałam, że nawet ciężko zliczyć... mam nadzieję, że i tym razem clotrimazolum w kremie pomoże jak nie to będę musiała iść prywatnie do lekarza... ale wolałabym uniknąć gmerania tam co chwile... 🙈 miałabym wizytę z gmeraniem tydzień po tygodniu

reklama
Do góry