reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2021

Ja jestem przeciwko. Jagoda miała przekłute uszy rok temu dopieroci tylko dlatego, że chciała. Ja jak miałam 7 lat, ale rzeczywiście chciałam, pamiętam to, miałam świadomość bólu i długości leczenia. Także czekam aż dziecko będzie chciało samo.
moja teraz też się zdecydowała. i jak spojrzę wstecz to faktycznie dobrze, że sama chce, sama poniesie konsekwencje decyzji tzn. ból przy przekłuciu, pielęgnacja aż się zagoi. Ale niektóre moje koleżanki przekłuły uszy niemowlakom i w sumie nic się złego nie działo, także każdego wybór

reklama
A ja poczekam jeszcze trochę bo teraz obawiam się ,że mogłaby sobie wyrwać te kolczyki bo czasami tak szarpie za uszy że aż ma podrapane... 🙄
Ja też mam krzywo przebite i od jakiś 4 lat nie zakładam kolczyków bo czekam aż mi zarosną aby przebić na nowo bo koszmarne było zakładanie w jednym uchu....🥺
no też prawda, teraz ręce latają po całej twarzy, albo jak ubieramy to niechcący można pociągnąć, zaczepić jak jeszcze nie wygojone. trzeba przewidzieć każdy scenariusz 😂

Właśnie podobnie 😁
Im większa jest tym rzadziej zdarza się, że usnie sama 🤷‍♀️ chyba, że w wózku.
Zazwyczaj właśnie noszę ja parę minut na rękach albo przystawiam do piersi.
Nie jest to jakoś bardzo uciążliwe chociaż wiem, że położna uczulała, żeby nie nauczyć dziecka zasypiania tylko na rękach albo tylko przy piersi 🙈🙈🙈
A to tak się nie da się. Nie wyobrażam sobie teraz młodej uczyć zasypiania w łóżeczku, jak ona przed snem musi sobie popić cyca i przy nim zasypia bo bezpiecznie. Wczoraj byliśmy w Poznaniu u osteopaty, wracaliśmy dość późno bo ok 23 byliśmy w domu. Dramat w aucie bo już jej godzina a gdzie łóżeczko i cyc. Zasnęła dopiero jak pojadla i ją tylko przytuliłam.

Vanes myślę , że takie byłyby fajne dla chłopca niechodki...tylko że to z olx i rozmiar chyba nie ten...

A tutaj do wyboru do koloru....

te z czarnymi sznurowadłami brązowe fajniutkie:)

Zaczęłam sama też poszukiwania:)I chyba kupię używane..o ile można tak powiedzieć bo przecież dzieciaczki w tym nie chodzą...a kaskę zostawię na buciki jak zacznie już pierwsze kroki stawiać :)
właśnie wczoraj w nocy czytałam i podziękuję za buty naturalna stopa i jak najczęściej gola dopóki nie zacznie chodzić 😜 bo to go poprostu będzie chamować w rozwoju a już używane totalnie odpadają 🙄

zostaje przy wełnie merino😍 dzięki @ilmenau

trochę artykułów

właśnie wczoraj w nocy czytałam i podziękuję za buty naturalna stopa i jak najczęściej gola dopóki nie zacznie chodzić 😜 bo to go poprostu będzie chamować w rozwoju a już używane totalnie odpadają 🙄

trochę artykułów

Zgadzam się z Tobą w 100% że z gołą stopa jak najczęściej ale uważam też że podczas spaceru w wózku w okresie jesiennym stopy naszych maluchów nie ucierpią od założonego bucika niechodka z podeszwą....przecież ileż taki spacer trwa....a taki but ma za zadanie ochronić przed mrozem...

Co innego kiedy dziecko zacznie chodzić....wtedy trzeba postawić na jakość butów i idealne dopasowanie aby dobrze kształtowała się stopa....

A to tak się nie da się. Nie wyobrażam sobie teraz młodej uczyć zasypiania w łóżeczku, jak ona przed snem musi sobie popić cyca i przy nim zasypia bo bezpiecznie. Wczoraj byliśmy w Poznaniu u osteopaty, wracaliśmy dość późno bo ok 23 byliśmy w domu. Dramat w aucie bo już jej godzina a gdzie łóżeczko i cyc. Zasnęła dopiero jak pojadla i ją tylko przytuliłam.
i jak tam wizyta u osteopaty???

Właśnie podobnie 😁
Im większa jest tym rzadziej zdarza się, że usnie sama 🤷‍♀️ chyba, że w wózku.
Zazwyczaj właśnie noszę ja parę minut na rękach albo przystawiam do piersi.
Nie jest to jakoś bardzo uciążliwe chociaż wiem, że położna uczulała, żeby nie nauczyć dziecka zasypiania tylko na rękach albo tylko przy piersi 🙈🙈🙈
A tam, położne mogą mówić jedno a w rzeczywistości i tak wyjdzie po swojemu, bo każde dziecko inne i niektóre są bardziej wymagające a niektóre mniej. Moja akurat jest bardzo do przytulania itp, lubi bliskość, potrzebuje mnie blisko i jest cycoholikiem 😁🥰 Ale mi to nie przeszkadza, a wręcz uwielbiam gdy mnie potrzebuje, bo ja jej też potrzebuje i uwielbiam się do niej przytulać, tulić ją, całować ❤️ Bo wiem, że te czasy miną a ja będę wtedy wyć, że już tego nie będzie tak często i już taka malutka nie będzie 😞

zmienią się jeszcze nie raz. taki ostateczny kolor to w okresie dojrzewania się utrwala - 3maj kciuki, żeby u Melanii tak się stało ;) córka wcześniej miała taki kolor słomkowy z rudymi pasemkami, a teraz całkiem rudy
To moja Nela urodziła się prawie czarna a teraz już ma blond odrosty 😜 A chciałbym by zostały jej takie ciemne 😍

trochę artykułów

U nas gole stopy i skarpetki rządzą. Na zimę mamy bamboszki z bawełny i grube skarpety. Żadnych butów póki nie chodzi.

reklama
i jak tam wizyta u osteopaty???
Jeszcze raz będziemy jechać, mała u niego była spokojna, on naciskał punkty żeby ją rozluźnić bo jest spieta w odcinku piersiowym i szyjnym temu glowka ucieka na bok. Teraz czekamy na efekty bo trzeba dać jej klika dni aby się wszystko dobrze ustawiło , glowka się wyprostuje, a druga jeszcze wizyta jeszcze jest niezbędna. Ale godziny wizyty wybieram dzienne to już na bank 😂

Do góry