reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2021

U nas nie da rady niestety bo jeden pokój. Telefon jest obok ale nie daje młodej oglądać co tam robię na nim. Jak ja karmie to zerkam bo to jest czas gdzie ona mi w telefon nie spojrzy
Ja muszę mieć tel przy sobie, bo często mała wieczorami wisi przy cycku a ja w tym czasie mogę napisać do narzeczonego by np. zrobił mi już kolacje, albo zamknął okno czy przyniósł mi coś do picia. Bez telefonu to bym musiała go wołać z drugiego pokoju, no a jak mała przysypia to nie będę jej drzeć się nad uchem. No i w trakcie karmienia ja mogę sobie jedna ręką w tym czasie coś zrobić na tel, odpisać komuś na wiadomość czy coś sprawdzić, bo inaczej to bym wgl z telefonu nie miała jak skorzystać. Małej nigdy telefonu nie pokazuje, bo jak pije to ja tel mam za jej plecami.

reklama
Ja muszę mieć tel przy sobie, bo często mała wieczorami wisi przy cycku a ja w tym czasie mogę napisać do narzeczonego by np. zrobił mi już kolacje, albo zamknął okno czy przyniósł mi coś do picia. Bez telefonu to bym musiała go wołać z drugiego pokoju, no a jak mała przysypia to nie będę jej drzeć się nad uchem. No i w trakcie karmienia ja mogę sobie jedna ręką w tym czasie coś zrobić na tel, odpisać komuś na wiadomość czy coś sprawdzić, bo inaczej to bym wgl z telefonu nie miała jak skorzystać. Małej nigdy telefonu nie pokazuje, bo jak pije to ja tel mam za jej plecami.
Ja też mam Telefon koło siebie ale nie pokazuje małej.
Wyjątkiem są połączenia video z dziadkami, czasem pokazuje jej ich twarze 🙈

@Patii26 a Ty jak usypiasz małą? Na rękach, przy cycku?

Vanes myślę , że takie byłyby fajne dla chłopca niechodki...tylko że to z olx i rozmiar chyba nie ten...

A tutaj do wyboru do koloru....

te z czarnymi sznurowadłami brązowe fajniutkie:)

Zaczęłam sama też poszukiwania:)I chyba kupię używane..o ile można tak powiedzieć bo przecież dzieciaczki w tym nie chodzą...a kaskę zostawię na buciki jak zacznie już pierwsze kroki stawiać :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
o i to jest porada👍🥰
znalazłam coś takiego drogo ale śliczne
hmmm czy któraś tutaj nie mówiła że dzierga?🤔
kurna zazdro teraz to idealnie byłoby coś takiego zrobić + rękawiczki i czapeczka ahh kto się zgłasza bo nie pamiętam 🤪

Możesz poszukać na lokalnych grupach dla mam albo na licytacjach charytatywnych (ja tak kupiłam te dla starszej córki). Ale są super, bo są lekkie, nie ograniczają stopy a przy tym regulują temperaturę.
Teraz chciałabym też kupić wkładkę do fotelika i dla starszej i dla maluszka, bo podobno jest super. Ale cena też masakra 😂 więc póki co jeździmy z pieluszką bambusowa 😉

Również podpinam się pod to pytanie bo nie mam zielonego pojęcia co w takiej sytuacji bo moja przykryta kocykiem szaleje jak synek Vanes:)
Mozecie zalożyć dwie pary skarpetek, lub grube wełniane z futerkiem takie wywijane. Można też kupić skarpetki-kapcie. Ja mam takie:

Edit: teraz doczytalam ze mowa jest o temperaturze ponizej 10st. 🙈

Ja też mam Telefon koło siebie ale nie pokazuje małej.
Wyjątkiem są połączenia video z dziadkami, czasem pokazuje jej ich twarze 🙈

@Patii26 a Ty jak usypiasz małą? Na rękach, przy cycku?
Ja też właśnie jedynie jak rozmawiamy z moją mamą na video to wtedy pokazuje, a mała uwielbia z babcią rozmawiać i zawsze piszczy do niej i gada 😁

Generalnie zawsze przy cycku, ale czasem ma takie dni ( coraz częściej), że się denerwuje przy cycku... i sobie pije i pije ale majta nogami i rękami na wszystkie strony, więc potem muszę ją wziąć na ręce i ponosic bo sama nie zaśnie. A jak u Ciebie z usypianiem?

Ja też właśnie jedynie jak rozmawiamy z moją mamą na video to wtedy pokazuje, a mała uwielbia z babcią rozmawiać i zawsze piszczy do niej i gada 😁

Generalnie zawsze przy cycku, ale czasem ma takie dni ( coraz częściej), że się denerwuje przy cycku... i sobie pije i pije ale majta nogami i rękami na wszystkie strony, więc potem muszę ją wziąć na ręce i ponosic bo sama nie zaśnie. A jak u Ciebie z usypianiem?
Właśnie podobnie 😁
Im większa jest tym rzadziej zdarza się, że usnie sama 🤷‍♀️ chyba, że w wózku.
Zazwyczaj właśnie noszę ja parę minut na rękach albo przystawiam do piersi.
Nie jest to jakoś bardzo uciążliwe chociaż wiem, że położna uczulała, żeby nie nauczyć dziecka zasypiania tylko na rękach albo tylko przy piersi 🙈🙈🙈

Też bardzo podobają mi się rude włosy. Po cichu liczyłam, że Melanii takie zostaną, bo urodziła się z rudymi. Teraz wyłysiała i te centymetrowe co rosną już rude nie są :(
zmienią się jeszcze nie raz. taki ostateczny kolor to w okresie dojrzewania się utrwala - 3maj kciuki, żeby u Melanii tak się stało ;) córka wcześniej miała taki kolor słomkowy z rudymi pasemkami, a teraz całkiem rudy

reklama
No u mojego brata też dzieci tak zapatrzone w tv , że czasami z łyżki im się wylewa podczas jedzenia... 🙄
Ja jak już będzie jeść w foteliku to będzie ustawiony tak żeby tv nie widziała....
i tak będzie się wychylać na wszystkie strony jak tv będzie słyszeć:) ja od zawsze miałam zasadę, że jak jest posiłek to tv wyłączony, nawet u dziadków wyłączamy, a wszyscy domownicy wtedy zdziwieni😂 ale teraz już wiedzą

Do góry