Figola3
Fanka BB :)
nie miej dylematów, po prostu spróbuj ja na razie daję małej wodę łyżeczkąNo ja mam dylemat czy dać już jej doidy czy jak sama usiądzie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
nie miej dylematów, po prostu spróbuj ja na razie daję małej wodę łyżeczkąNo ja mam dylemat czy dać już jej doidy czy jak sama usiądzie
Zazdroszczę wakacji w Chorwacji. Pewnie cieplutko miłego wypoczynkuCześć dziewczyny. Nie zaglądałam kilka dni i dzisiaj nadrobiłam. Fajnie i dużo u Was się dzieje. Mój rośnie, przybiera na wadze, rozmawia, ale do pełzania i tych innych aktywności jest leniwy. Owszem jest energiczny macha strasznie nogami i rączkami, noszony na rękach obraca się lewo prawo jak szalony.
Jesteśmy w trakcie rozszerzenia diety i idzie nam to super, chętnie je, otwiera buźkę i mało co wypluwa
Wybraliśmy się na wakacje, choć długo zastanawiałam się czy mały da radę, ale się zdecydowałam i właśnie jesteśmy w Chorwacji .
Młody spisał się na medal, marudził tylko jak zbliżała się pora karmienia, a tak to spał i rozmawiał. Nawet udało mi się sensownie spakować co nie ukrywam nie było łatwe
Spróbowałam i dobrze nam idzie z doidy. Ja właśnie chce by nauczyła się z kubka a poza domem żeby był bidon.nie miej dylematów, po prostu spróbuj ja na razie daję małej wodę łyżeczką
ojejku jakie ma długie włosy, piękneU nas to jest dobra mina do złej gry. Po tej fotce już chciała macac jej łapy.
U nas najczęściej chyba jajo na twardo było pokrojone na kawałki. No BLW absolutnie obowiązkowo dla mnie, bo ma dwa plusy - pierwszy to uczy samodzielnego jedzenia w bardzo szybkim tempie - w przedszkolu Dobrusia była jedynym dzieckiem, które od początku i bez problemu jadło samo - bez pomocy zupełnie, po drugie - różnorodność faktur jedzenia. Choć nie uważam, żeby tego drugiego nie dało się osiągnąć karmieniem dziecka, bo przecież jak się karmi łyżeczką to nie tylko papki.Wgl jajko jestem ciekawa w jakiej formie podać takiemu malcowi jak za jakiś czas ma spróbować. Ja liczę że w 7 miesiącu chociaż usiądzie w krzesełku aby spróbować BLW
O rany, szok, bo bardzo mało osòb chce jeść szpinak, ja jeszcze do tego daję śmietanę kwaśną. A naleśniki ze szpinakiem, czosnkiem i fetą pycha!! Zupa szpinakowa z jajkiem mniam... Mnóstwo osób ma złe doświadczenia z przedszkola/szkoły.Ja szpinak to mogłabym codziennie jeść, taki uduszony na patelni z czosnkiem i serem żółtym, omg kocham
Dominika urodziła się z masą 3150g, za 2 tyg mamy szczepienie to dokładnie dowiem się ile waży, bo na tej wadze domowej wychodzi mi 8 kg - będzie coś około 8, bo 07.07 na szczepieniu miała 6500g.Noo, bardzo się cieszę, że tak ładnie przybiera No przez pierwsze 3 Msc dużo ulewała i powoli przybierała na wadze, a od dwóch miesięcy ładnie leci. Urodziła się 3880g, w ciągu 5 Msc przybrała 3800 czyli jeszcze raz tyle, więc dobrze
A Wasze dzieciaki ile przybrały od masy urodzeniowej i w jakim czasie?
nigdy nie wiesz jakie dzieci będą miały włosy moja cała trójca takie same delikatne włoski jako niemowlaki a syn teraz to burza czarnych loków, to akurat po dziadku, córka proste, rude ale ma ich dużo i takie mięciutkie. ciekawe jakie Domi zostały do wyboruMój pierwszy syn gdzieś do roku był łysy praktycznie A ten już ma coraz gęstsze włosy i na dodatek ciemne mu rosną. A zawadiaka rzeczywiście i mały cwaniak ale to wydaje mi się, że wszystkie dzieciaczki w tym wieku robią się coraz cwańsze....
Cieplutko DziękujęZazdroszczę wakacji w Chorwacji. Pewnie cieplutko miłego wypoczynku
możesz zwinąć pieluszkę w rulonik (albo cokolwiek innego) i położyć na końcu przewijaka to zamortyzuje uderzenie o ścianę jakby się przytrafiłoMoja to na przewijaku się odbija od moich piersi i nie raz prawie by głowa walnęła o ścianę także też skoczna, wgl to taka wiercipięta
o ja, Chorwacja...piękne klimaty. A w jakiej części jesteście? jeździlibyśmy tam częściej, nie zważając na drożyznę, gdyby nie ta odległość... bo mam całą PL do przejechaniaCześć dziewczyny. Nie zaglądałam kilka dni i dzisiaj nadrobiłam. Fajnie i dużo u Was się dzieje. Mój rośnie, przybiera na wadze, rozmawia, ale do pełzania i tych innych aktywności jest leniwy. Owszem jest energiczny macha strasznie nogami i rączkami, noszony na rękach obraca się lewo prawo jak szalony.
Jesteśmy w trakcie rozszerzenia diety i idzie nam to super, chętnie je, otwiera buźkę i mało co wypluwa
Wybraliśmy się na wakacje, choć długo zastanawiałam się czy mały da radę, ale się zdecydowałam i właśnie jesteśmy w Chorwacji .
Młody spisał się na medal, marudził tylko jak zbliżała się pora karmienia, a tak to spał i rozmawiał. Nawet udało mi się sensownie spakować co nie ukrywam nie było łatwe