reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

No właśnie ja też tak robiłam przed kąpielą oliwką i mam też specjalny preparat który naprawdę pomaga, ale jak już się pozbylismy i było ok. to normalnie myłam emolientem to mu gdzieś po 2 tygodniach wróciło spowrotem. Dlatego już się zastanawiam czy robicie coś profilaktycznie żeby nie wracało😉
Ja mała długo czesze, mama mi mówiła, że to taki masaż dla malucha.
I nie używam żadnych emolientow, od początku tylko mydełko dla dzieci, póki co nie mamy problemów skórnych dzięki Bogu 🙏

reklama
Dziewczyny, które zaczęły już rozszerzać dietę dziecku - w czym Wasze dzieci "siedzą" /jedzą skoro jeszcze nie siedzą?
Dzisiaj fizjo mówiła nam, że na początku dziecko powinno się karmić w foteliku samochodowym ale taki wygodnym dla dziecka, w pozycji pół leżącej, bo większość fotelików jest za głęboka i dziecko ma za bardzo przycisnietą brodę do klatki. Czyli ja w moim Cybex Aton 5 nie mogę jej karmić.
Starsze dzieci karmiłam na początku w bujaku, teraz mamy chicco polly z regulowanym oparciem i tu się karmimy

Moja siostra młodsza w to grała i kiedyś z nią usiadłam i w to zagrałam w sumie fajne to samo urządzanie i budowanie 🤪a jej to się najbardziej podobały relacje a najbardziej przeraziło mnie że pokazała mi takie kody na uśmiercanie ich np zabierała schodki z basenu i się topiły😱 te gry to jednak niebezpieczne są 😂😂 na szczęście z tego wyrosła chociaż nie wiem 🤔 bo jest urzędnikiem w skarbówce 😂
Albo postaw kominek, a przy kominku coś co się spali 😂😂

I nie używam żadnych emolientow, od początku tylko mydełko dla dzieci, póki co nie mamy problemów skórnych dzięki Bogu 🙏
U mnie zeszło dermicinem jakoś w 2-3 ms i zauważyłam że mu odrazu włosy zaczęły po tym rosnąć ale ostatnio wylazła na brwiach trochę się boję tego używać na brwiach☹️

Moja siostra młodsza w to grała i kiedyś z nią usiadłam i w to zagrałam w sumie fajne to samo urządzanie i budowanie 🤪a jej to się najbardziej podobały relacje a najbardziej przeraziło mnie że pokazała mi takie kody na uśmiercanie ich np zabierała schodki z basenu i się topiły😱 te gry to jednak niebezpieczne są 😂😂 na szczęście z tego wyrosła chociaż nie wiem 🤔 bo jest urzędnikiem w skarbówce 😂
Eeee moja kumpela ma lat 30, też urzędnik i było jakiś czas temu - wez mi zainstaluj Simsy 😂😂

U mnie zeszło dermicinem jakoś w 2-3 ms i zauważyłam że mu odrazu włosy zaczęły po tym rosnąć ale ostatnio wylazła na brwiach trochę się boję tego używać na brwiach☹️
U nas nawraca pomimo czesania itd. Mama mówiła że trzeba przeczekać bo u mnie też non stop była ciemieniucha aż minęła.

Ehh Ci powiem , że jak już są do czegoś skłonności to można czesać smarować a i tak ciężko się tego pozbyć 😉 ja też nie chciałam używać emolientów i nawet na początek ich nie kupiłam, ale jak pojawiły się problemy już w szpitalu to raz dwa kupiłam 😂 tyle , że przez 3 pierwsze miesiące był spokój a potem się zaczęło pomimo tego , że nie zmieniłam ani kosmetyków a nawet mleka 😅

reklama
Do góry