reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Kuzwa, nie śmiejecie się czy coś, jak w ciąży z nudów grałam w simsy to tam był ten patent z tym sprayem 😂😂 Bo straszyły właśnie potwory małych simów. (DOBRA MOZECIE SIE SMIAC ZE STARA BABA W TO GRA 😂)
Moja siostra młodsza w to grała i kiedyś z nią usiadłam i w to zagrałam w sumie fajne to samo urządzanie i budowanie 🤪a jej to się najbardziej podobały relacje a najbardziej przeraziło mnie że pokazała mi takie kody na uśmiercanie ich np zabierała schodki z basenu i się topiły😱 te gry to jednak niebezpieczne są 😂😂 na szczęście z tego wyrosła chociaż nie wiem 🤔 bo jest urzędnikiem w skarbówce 😂

reklama
ja zawsze dodawałam masło. Kiedyś babcie przemycały masło do posiłków w ziemniaczkach na drugie danie :) Starszym dzieciom sama gotowałam bo te słoiczki dopiero wtedy się pojawiły na rynku a i cena była wysoka w porównaniu do zarobków
Tak czytałam, że masło też dobre a takie prawdziwe to już w ogóle. o jejku masełko od babuni i świeży chlebek 😎

Moja siostra młodsza w to grała i kiedyś z nią usiadłam i w to zagrałam w sumie fajne to samo urządzanie i budowanie 🤪a jej to się najbardziej podobały relacje a najbardziej przeraziło mnie że pokazała mi takie kody na uśmiercanie ich np zabierała schodki z basenu i się topiły😱 te gry to jednak niebezpieczne są 😂😂 na szczęście z tego wyrosła chociaż nie wiem 🤔 bo jest urzędnikiem w skarbówce 😂
Ja też tak robiłam 🙈

Ale nie jestem urzędnikiem!

tak właśnie 👍
o jeju masz ogródek i własne warzywa 🙄 ale Wam dobrze też kiedyś będę miała pewnie na emeryturę jak się dorobię 😂 chcociaz pewnie prędzej garba😂
no taki ogródek to zbawienie, dzieci mają zdrowe warzywa a starsze dzieci uczą się uprawiać je. my mamy taki podręczny, wystarczy tylko na sezon a potem to jeszcze nie wiem...musze poszukać jakiegoś dobrego dostawcy

To niedługo czeka was raczkowanie😍
Mój od kiedy opanował obrót na brzuszek to lubi w łóżeczku trenować i tak dzisiaj się kręcił ze o 360 ° się obrocił🙈a najlepiej jak leży na brzuchu i juz widzę, że ledwo zipie, ślina cieknie tonami to go obróce na plecy a ten w ryk bo jak śmiałam takie coś mu zrobić 😅
moja czasem się obróci, ale to na palcach jednej ręki mogę policzyć ile razy jej wyszło. ale zauważyłam, że jak w piątek założyłam jej po raz pierwszy pieluchę tetrową to ona fik, nogi do góry i złapała się za stopy. Niby to też już ten czas i może zbiegło się z tą pieluchą, ale widzę, że jej wygodniej fikać nóżkami

O jak podobnie 😁 no za tydzień w czwartek skończy 21 tyg i w tym dniu szczepienie, więc zobaczymy 😁 Moja strasznie na długość rośnie 😀 nie dziwota, tatusia ma prawie 2 metry, a mamusia 173 cm 😅 Będzie wysoka Panna 😄 Ale mam nadzieję że taty nie przerośnie 🤣 najlepiej taka jak mamusia 🥰😝
będzie wysoka :) w necie mozesz znaleźć kalkulator wysokości dzieci i jest nawet wiarygodny. u nas się sprawdziło. wiadomo cm w tą czy w tą nie gra roli

I ja jej tego nie robiłam po kąpieli tylko w dzień, jak bawiła się na brzuchu to jej ciągle czesalam taka szczotka z dość twardym wlosiem
No właśnie ja też tak robiłam przed kąpielą oliwką i mam też specjalny preparat który naprawdę pomaga, ale jak już się pozbylismy i było ok. to normalnie myłam emolientem to mu gdzieś po 2 tygodniach wróciło spowrotem. Dlatego już się zastanawiam czy robicie coś profilaktycznie żeby nie wracało😉

moja czasem się obróci, ale to na palcach jednej ręki mogę policzyć ile razy jej wyszło. ale zauważyłam, że jak w piątek założyłam jej po raz pierwszy pieluchę tetrową to ona fik, nogi do góry i złapała się za stopy. Niby to też już ten czas i może zbiegło się z tą pieluchą, ale widzę, że jej wygodniej fikać nóżkami
Ja kładę przynajmniej dwa razy dziennie po 15 min bez pieluchy i jak tak zaczęłam robić to mamy zupełnie zaczął różne rzeczy robić m.in wkładać nogi do buzi
a jak powiedziałam o tym fizjo to ona tylko ahh kto może sobie na to pozwolić teraz rodzice chca szybko zapakować w pampersa i z glowy🙄 i ostatecznie nie powiedziała nic czy to dobrze czy źle
ale widzę że małemu to służy chociaż dla wietrzenia jajek😂

reklama
Ja kładę przynajmniej dwa razy dziennie po 15 min bez pieluchy i jak tak zaczęłam robić to mamy zupełnie zaczął różne rzeczy robić m.in wkładać nogi do buzi
a jak powiedziałam o tym fizjo to ona tylko ahh kto może sobie na to pozwolić teraz rodzice chca szybko zapakować w pampersa i z glowy🙄 i ostatecznie nie powiedziała nic czy to dobrze czy źle
ale widzę że małemu to służy chociaż dla wietrzenia jajek😂
Ja robię dokładnie tak samo, zawsze rano po obudzeniu mała leży z gołym tyłkiem w łóżeczku i po południu po drzemce również.

Do góry