reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Dziewczyny, które zaczęły już rozszerzać dietę dziecku - w czym Wasze dzieci "siedzą" /jedzą skoro jeszcze nie siedzą?
Dzisiaj fizjo mówiła nam, że na początku dziecko powinno się karmić w foteliku samochodowym ale taki wygodnym dla dziecka, w pozycji pół leżącej, bo większość fotelików jest za głęboka i dziecko ma za bardzo przycisnietą brodę do klatki. Czyli ja w moim Cybex Aton 5 nie mogę jej karmić.
Mój na razie je w bujały i pozycje ma tu jak w foteliku wlasnie. Niedługo przechodzę na krzesełko bo mam z regulowanym oparciem.

reklama
Dziewczyny, które zaczęły już rozszerzać dietę dziecku - w czym Wasze dzieci "siedzą" /jedzą skoro jeszcze nie siedzą?
Dzisiaj fizjo mówiła nam, że na początku dziecko powinno się karmić w foteliku samochodowym ale taki wygodnym dla dziecka, w pozycji pół leżącej, bo większość fotelików jest za głęboka i dziecko ma za bardzo przycisnietą brodę do klatki. Czyli ja w moim Cybex Aton 5 nie mogę jej karmić.
Ja karmie w leżaczku, mamy takie krzeselko:

😱 co to za fizjo? nie karmi się tak dziecka które nie siada sorry że się tak unoszę ale niech ona obejrzy filmiki jak dzieci w ten sposób się dławią i jakie jest ryzyko że zwróci wszystko drogami oddechowymi (oczywiście zrobisz jak uważasz) 👍 no i może ktoś powie raz się udało, 2,10 itd za 15 się udławi🙄☹️
od początku rozszerzania diety a zaznaczę mój wcześniak z zaburzeniami motorycznymi (generalnie powinnam poczekać z rozszerzeniem ale dostaliśmy zielone światło w poradni neantologicznej i u fizjo) karmiony w pozycji bocznej polecam
moja fizjo poleciła też
pozycja na kolanach naszykuj sobie wszystko (jak nie masz Męża do pomocy) siadasz na kanapie kładziesz nogi w zgjęciu na krzesełku i na kolanach kładziesz dziecko (fota)

Ps to jest moje zdanie więc mam nadzieję że znowu wiadro pomyj się nie wyleje tak jak przy steeylizacji😂😂😂

Załączniki

• CA29212F-CA72-4E4C-92B3-39214A3C2F77.jpeg
    CA29212F-CA72-4E4C-92B3-39214A3C2F77.jpeg
    62,8 KB · Wyświetleń: 65
A to wiadomo od dawna, wszystkie moje dziewczyny ze zwierzakami się chowają, ja tez miałam psa, kota, szynszylę, szczura (nie na raz). Jestem przyzwyczajona do siersci w jedzeniu nawet 🤷‍♀️ ale koty kłębiące się po kątach i na macie mnie wkurzają, jeszcze się mała zakrztusi.

Moja w gondoli śpi jak złoto, albo jak nie śpi to ma złożoną budę i gada do nieba i drzew. Spacerówkę będę miała u mamy, wiozę jej na stałe, jadę w przyszłym tygodniu i już bez gondoli - też się rozkłada na płasko, a do domu dostałam drugą, fajną kompaktową, to i na wyjazdy inne będzie. W gondoli zresztą mała długo nie pojeździ, bo już wyrasta.

Pewnie przerośnie.
Moja jak miała 13 lat to miała 174 cm 🙈🙈. Teraz ma 15 lat i 176 cm i przestała rosnąć. Ja mam 175 cm.

Ja mam Avionaut Pixel i trzy wkładki, dwie pod tyłkiem i jedną pod plecami. Na razie wyciągnęłam tylko jedną, bo jak wyciągnęłam drugą spod tyłka, to pasy były za wysoko (powinny wychodzić zza ramion, a wychodziły na wysokości uszu) więc jeszcze czeka.

A fotelik jest do 13 kg i jest jednym z najobszerniejszych na rynku, także będzie w nim jeździć na maksa, a jak będzie za ciężka do noszenia w tym, to będzie zostawał w aucie na bazie. Ja w ogólec mam fisia na punkcie fotelików, moja prawie 4latka jeździ tyłem i myślę, że jeszcze z rok pojeździ w tym foteliku (mam Axkid Minikid 2) i wszystko kupuję w 8 gwiazdkach 🙈🙈
Za rok do tego Minikida przesadzę Marcysię, a Dobrusia dostanie fotelik przodem do 150 cm, też już się rozglądałam. Sorry, taki offtop!

Ja miałam bardzo duże nacięcie i bardzo długo bolało, a przy drugim porodzie tylko troszkę pękłam, także życzę tego samego 😁 albo o bez pękania!

Laski, wy przeginacie z ilością postów!! Myślałam, że nie dojdę do końca 🙈
Uff, właśnie przerobiłam 20 kg ogórków na kiszone i siedzę padnięta, a jeszcze muszę nogi ogolić, bo lecimy na basen...
Ja właśnie jestem ciekawa co Pan poleci nam w sklepie bo jedziemy przymierzać fotelik pod auto i dziecko. Wgl dobrze robisz że fotelik będziesz mieć w aucie dla Dobrusi bo nie rozumiem idei poddupnikow. Oczywiście mój mąż pewnie by z chęcią taki kupił, z tym że przeżyłam wypadek samochodowy i wiem co się dzieje w sekundę, tak więc chce że jak znow coś takiego będzie miało miejsce aby mała wyszła bez zadrapania z tego.

😱 co to za fizjo? nie karmi się tak dziecka które nie siada sorry że się tak unoszę ale niech ona obejrzy filmiki jak dzieci w ten sposób się dławią i jakie jest ryzyko że zwróci wszystko drogami oddechowymi (oczywiście zrobisz jak uważasz) 👍 no i może ktoś powie raz się udało, 2,10 itd za 15 się udławi🙄☹️
od początku rozszerzania diety a zaznaczę mój wcześniak z zaburzeniami motorycznymi (generalnie powinnam poczekać z rozszerzeniem ale dostaliśmy zielone światło w poradni neantologicznej i u fizjo) karmiony w pozycji bocznej polecam
moja fizjo poleciła też
pozycja na kolanach naszykuj sobie wszystko (jak nie masz Męża do pomocy) siadasz na kanapie kładziesz nogi w zgjęciu na krzesełku i na kolanach kładziesz dziecko (fota)

Ps to jest moje zdanie więc mam nadzieję że znowu wiadro pomyj się nie wyleje tak jak przy steeylizacji😂😂😂
Tak samo Moja fizjo, zakazała karmienia w bujaczkach, fotelikach itd, bo to tylko działa właśnie na to aby dziecko się zadławiło. Kazała mi właśnie też usadzic dziecko na kolanach i tak karmić.

Tak samo Moja fizjo, zakazała karmienia w bujaczkach, fotelikach itd, bo to tylko działa właśnie na to aby dziecko się zadławiło. Kazała mi właśnie też usadzic dziecko na kolanach i tak karmić.
No a zgrozo jeszcze jak słyszę że przypinają pasami 😱 nawet bym nie zdążyła odpiąć 🥶

ja miałam też ostatnio problem bo mały nie siada a krew mu pobierali jaka byłam zdziwiona jak mi kazali go posadzic na kolanach więc powiedziałam fizjo a ona że nie ma już słów 🙄 ale jeżeli to na krótko to można dziecko posadzić przodem na jednym pośladku tak bokiem trochę, rękę trzymając wzdłuż pod obiema paszkami. ja tam jak mogę to konsultuje takie sprawy 😜 też idziemy we wrześniu jak wrócimy a mały się już obraca ale się zdziwi na szczęście już na dwa boki potrzebował chyba czasu😂

Ja właśnie jestem ciekawa co Pan poleci nam w sklepie bo jedziemy przymierzać fotelik pod auto i dziecko. Wgl dobrze robisz że fotelik będziesz mieć w aucie dla Dobrusi bo nie rozumiem idei poddupnikow. Oczywiście mój mąż pewnie by z chęcią taki kupił, z tym że przeżyłam wypadek samochodowy i wiem co się dzieje w sekundę, tak więc chce że jak znow coś takiego będzie miało miejsce aby mała wyszła bez zadrapania z tego.
Pod tym względem zafisiowana jestem, a już jak słyszę o tym g..nie wpinanym w pasy, co to homologację ma tylko dlatego, że zdążyli przed zmianą przepisów to mnie szlag trafia. Kolega do mnie, że po co ja fotelikami się przejmuję, jak zaraz będę tego do samochodu dla Dobrusi używać. Odpadłam, bezpieczeństwo dziecia jest dla mnie bezcenne.

Pod tym względem zafisiowana jestem, a już jak słyszę o tym g..nie wpinanym w pasy, co to homologację ma tylko dlatego, że zdążyli przed zmianą przepisów to mnie szlag trafia. Kolega do mnie, że po co ja fotelikami się przejmuję, jak zaraz będę tego do samochodu dla Dobrusi używać. Odpadłam, bezpieczeństwo dziecia jest dla mnie bezcenne.
Mój mąż też chciał kupić właśnie jakiś porzadny fotelik, bo ten co był dołączony do wózka (wózek 4w1) jest słaby i twardy. No i doradzili mu w sklepie maxi Cosi Marble i-Size.
Ogolnie wydaje mi się super, masywny, na pewno o niebo lepszy od wózkowego, @karoo-kp doradź, bo jesteś Profi w temacie 😉

reklama
Wiem, Smart Kid Belt. Rozumiem tego idee jedynie w przypadku 13- latków, ale nie małych dzieci. Nie no niektórzy to mają zero wyobraźni, i tylko za przeproszeniem jebnąć im czymś ciężkim w łeb. Chyba że chcą widzieć jak ich dziecko leci przez przednią szybę jak z procy.

Do góry