reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Na razie na pewno nie rozumie słów, ale widzę, że rozumie ton głosu bardzo dobrze. Kiedy go strofuję za te okulary to w moment poważnieje. Kilka razy też mnie widział płaczącą i najpierw przyjrzał się, a potem sam buzia w podkówkę, dolna warga wysunięta w przód i płacz ze smutku.
Także koniec-płacz na razie tylko po kątach, żeby nie widział 😂

reklama
To ja też proszę o trzymanie kciuków:)

✊✊✊

A zapytam, co z miseczkami, kubeczkami itd? Głupie pytanie ale czy to sterylizować?

Kup bambusowe to możesz myć w zmywarce. Ja tam po najmniejszej linii oporu, i tak mam co robić z dwójką maluszkow. Przy starszej ciut bardziej dbałam o sterylność, przy dwulatce w domu nie ma mowy o sterylności. Córka potrafi podejść do Bartka zabrać mu gryzaka, sama go ugryźć i oddać młodemu a ten szczęśliwy, że znowu ma zabawkę ciumka ją dalej 😂

Zawsze rozkminiam matki, które mają rozpuszczone włosy... Jak one to robią??? 🤔🤔🤔

Ja chodzę w rozpuszczonych, mam do połowy łopatek. Ile mój się naciumka tych włosów... Ile nawyrywa... Ale to etap, potem przejdzie. Za to nie noszę długich kolczyków i wisiorków, bo moja starsza to rwała za biżuterię przez pierwsze półtora roku, więc mam lęki o moje uszy 🙄

✊✊✊

Kup bambusowe to możesz myć w zmywarce. Ja tam po najmniejszej linii oporu, i tak mam co robić z dwójką maluszkow. Przy starszej ciut bardziej dbałam o sterylność, przy dwulatce w domu nie ma mowy o sterylności. Córka potrafi podejść do Bartka zabrać mu gryzaka, sama go ugryźć i oddać młodemu a ten szczęśliwy, że znowu ma zabawkę ciumka ją dalej 😂

Ja chodzę w rozpuszczonych, mam do połowy łopatek. Ile mój się naciumka tych włosów... Ile nawyrywa... Ale to etap, potem przejdzie. Za to nie noszę długich kolczyków i wisiorków, bo moja starsza to rwała za biżuterię przez pierwsze półtora roku, więc mam lęki o moje uszy 🙄
Tez mam wrażenie że przy drugim dziecku będę mieć bardziej wyrąbane na kwestie sterylności 😂

chyba z 15 lat nie mam w chacie zwykłego cukru i jak ktoś do mnie przyjeżdża teraz nie bo covid ale wcześniej to musi sobie przywieźć albo pije gorzkie
ksylitol używam tylko do wypiekow bo do czego innego jeszcze 🤷🏻‍♀️ nikt nie narzekał na toaletę 😂😂😂
erytrocytów nie cierpię w smaku 😝
Wyobraziłam sobie jak krwawisz do ciasta 🙈🙈🤣🤣

No mnie to wkurza strasznie,moja znajoma ostatnio pochwaliła się na FB, że jej synek je właśnie swoje ulubione śniadanko, czyli Danio. Ma 5 m-cy.... 😏
Nie no, przegięcie. Tam jest tyle cukru, że masakra. Jagoda moja to jadła, niestety nie miałam świadomości. Dobrusia je skyr, nawet jeśli ten słodki, to słodzony malitolem.

Ja bym najpierw chyba mleko podała a później tą kaszkę...ale sama jestem ciekawa co odpiszą dziewczyny:)
Przy kp zaleca się najpierw pierś a potem posiłek żeby nie zakonczyć za szybko karmienia, ciekawe jak to przy butli 🤔

Nie wiem jak smakują erytrocyty 😂😂😂😂
Ja od razu pomyślałam o smaku krwi 🙈

Dokładnie popieram w 100 %, ja z zabawkami robie tak samo. Na końcu to może jeszcze siebie trzeba byłoby wysterylizować 😅😉😉😉
Zabawki piorę raz na miesiąc, chyba, że brudne. Gryzaki myję pod bieżącą wodą i wyparzam raz w tygodniu chyba, że wpadnie gdzieś w nieznane miejsce, to wolę wyparzyć na bieżąco.

a co ja mam powiedzieć 😂
ja co prawda z chusteczkami nie biegam
ale mate codziennie myję
gryzaki też na koniec dnia sterylizuje ale jak w ciągu dnia mu wypadnie na podłogę to bez przesady przecież sprzątam 🙄
butelki, smoczki i jego naczynia sterylizuje
Ty to szalona jesteś 🙈

Jezu, to ja tak samo lenie się jak nie wiem, tyle włosów wypada, że masakra, wszędzie są.... 😩
Co do maty to ja kupuje małej puzzle piankowe ze smyka takie kolorowe, z literkami wyjmowalnymi. Moaj siostra je miała i to była najlepsza zabawa wyciąganie literek i wkładanie w prawidłowy puzzel 😁

Nic mnie chyba nie wkurza tak jak te puzle z literkami i zwierzątkami wyjmowanymi 🙈🙈 teraz też mam i przenoszenie tego, gdzie wszystko wypada doprowadza mnie do szału 🤣

Zawsze rozkminiam matki, które mają rozpuszczone włosy... Jak one to robią??? 🤔🤔🤔
Ja mam rozpuszczone!!

Bo mam krótkie 🙈

Ja mam związane a jak biorę małego to nagle miotła na głowie 😂
ale fakt jak patrzę na celebrytki takie pie ne mają po ciążach te włosy i figury idealne ahhh marzenie 😍
Bo mają cały sztab trenerów, dietetyków, kosmetyczek, fryzjerów plus niań, żeby było komu dzieckiem się zająć 🤷‍♀️
Czasami ktoś robi artykuł ze zdjęciami celebrytów bez makijażu, i wiesz co? Wyglądają jak nornalni ludzie 🤣
A jak ktoś ma taki kompleks (nie mówię, że Ty masz, ale są tacy) to im mówię, że kupa takiej celebrytki śmierdzi tak samo 🤪🤪

Wyobraziłam sobie jak krwawisz do ciasta 🙈🙈🤣🤣

Nie no, przegięcie. Tam jest tyle cukru, że masakra. Jagoda moja to jadła, niestety nie miałam świadomości. Dobrusia je skyr, nawet jeśli ten słodki, to słodzony malitolem.

Przy kp zaleca się najpierw pierś a potem posiłek żeby nie zakonczyć za szybko karmienia, ciekawe jak to przy butli 🤔

Ja od razu pomyślałam o smaku krwi 🙈

Zabawki piorę raz na miesiąc, chyba, że brudne. Gryzaki myję pod bieżącą wodą i wyparzam raz w tygodniu chyba, że wpadnie gdzieś w nieznane miejsce, to wolę wyparzyć na bieżąco.

Ty to szalona jesteś 🙈

Nic mnie chyba nie wkurza tak jak te puzle z literkami i zwierzątkami wyjmowanymi 🙈🙈 teraz też mam i przenoszenie tego, gdzie wszystko wypada doprowadza mnie do szału 🤣

Ja mam rozpuszczone!!

Bo mam krótkie 🙈

Bo mają cały sztab trenerów, dietetyków, kosmetyczek, fryzjerów plus niań, żeby było komu dzieckiem się zająć 🤷‍♀️
Czasami ktoś robi artykuł ze zdjęciami celebrytów bez makijażu, i wiesz co? Wyglądają jak nornalni ludzie 🤣
A jak ktoś ma taki kompleks (nie mówię, że Ty masz, ale są tacy) to im mówię, że kupa takiej celebrytki śmierdzi tak samo 🤪🤪
Bez kitu 🙃 u celebrytek niestety wszystko jest na pokaz.
A ja mam problem, powinnam zaraz wyjeżdżać do fizjo bo mam do przejechania 30km, a mój ssak się nie chce od cycka oderwać 😂

Moja młoda w zeszłym tygodniu juz skończyła 5 miesięcy. Tak myślę że za tydzień juz chyba spróbuję pierwszą łyżeczkę. Zobaczymy.
Pewnie, to od ciebie zależy kiedy zaczniesz wprowadzać. Nie ma co się stresować, że zaczniesz później czy wcześniej. Ja to zawsze mówię, że podejście zdrowo-rozsądkowe jest ponadczasowe:)

reklama
Do góry