reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
W kwestii sterylności, to mój dzisiaj bawił się w piasku, później leżał w trawie i rwał ją całymi dłońmi, a na koniec próbował zjeść i nie mam pewności, czy nie udało mu się jakiegoś okrucha chapnąć 😅 na dokładkę później poszliśmy opłukać łapki wodą z kranu ogrodowego, taką zimną, bo kto by szedł do domu jak to tak daleko 😅
Najlepsze jest to, że pleśniawkę miał jak do tej pory raz, w 2msc życia, kiedy jeszcze wszystko wyparzałam, myłam, prasowałam. Odkąd leżymy w trawie, macamy drzewa, mury, kamienie (które czasem też zdarzy mu się pooblizywać 😅) i spacerujemy w ciepłe deszcze pod parasolem z bosymi stópkami, żeby pokopać mokre roślinki, to pleśniawek ani katarów nie ma. Albo to ma związek, albo taki zbieg okoliczności, ale widzę, że na pewno mu nie szkodzi 😁

Ale żeby nie było - kocham tego brzdąca i dbam o niego i nie jestem fleją, mamy czysto w domu, choć nieraz bałagan jest 😂

W kwestii sterylności, to mój dzisiaj bawił się w piasku, później leżał w trawie i rwał ją całymi dłońmi, a na koniec próbował zjeść i nie mam pewności, czy nie udało mu się jakiegoś okrucha chapnąć 😅 na dokładkę później poszliśmy opłukać łapki wodą z kranu ogrodowego, taką zimną, bo kto by szedł do domu jak to tak daleko 😅
Najlepsze jest to, że pleśniawkę miał jak do tej pory raz, w 2msc życia, kiedy jeszcze wszystko wyparzałam, myłam, prasowałam. Odkąd leżymy w trawie, macamy drzewa, mury, kamienie (które czasem też zdarzy mu się pooblizywać 😅) i spacerujemy w ciepłe deszcze pod parasolem z bosymi stópkami, żeby pokopać mokre roślinki, to pleśniawek ani katarów nie ma. Albo to ma związek, albo taki zbieg okoliczności, ale widzę, że na pewno mu nie szkodzi 😁

Ale żeby nie było - kocham tego brzdąca i dbam o niego i nie jestem fleją, mamy czysto w domu, choć nieraz bałagan jest 😂
No i prawidłowo! 😀 To jest najlepsze dzieciństwo jak dziecko wszystkiego próbuje, dotyka, sama natura hah 😁 A poza tym, no weź teraz za dzieckiem ( mówię już takim co zaczyna chodzić) lataj co sekundę i co dotknie myj mu ręce chusteczką albo nie pozwalaj mu nic dotykać. No nie, to nie dzieciństwo 😉 A i my byśmy się zajechały.

To u nas pies liże mojej ręce, stopki, jedynie mokrą chusteczką przecieram i jest git. I też odpukać nie ma pleśniawek. 😂 jedynie co to w mikrofali gryzaki sterylizuje bo standardowo wrzuca je za łóżko i wyciągam później np z kotami z kurzu 😂😂

a co ja mam powiedzieć 😂
ja co prawda z chusteczkami nie biegam
ale mate codziennie myję
gryzaki też na koniec dnia sterylizuje ale jak w ciągu dnia mu wypadnie na podłogę to bez przesady przecież sprzątam 🙄
butelki, smoczki i jego naczynia sterylizuje
Nie no u nas w większości siedzi na tej macie Tiny love, to tylko odkłaczacz wjeżdża bo pies linieje i to wsio 😂

reklama
Nie no u nas w większości siedzi na tej macie Tiny love, to tylko odkłaczacz wjeżdża bo pies linieje i to wsio 😂
to tak jak ja też lnieje i ciągle mały ma w rękach moje włosy 🤦🏻‍♀️ normalnie nienawidzę tych włosów wszędzie są.....🥵
a co do maty
w domu mam taką jednolita
ale tutaj na wakacje zamówiłam puzzle o takie kurde przyznam że nie są złe i nie drogie 👍
Zobacz ofertę: DUŻE PUZZLE PIANKOWE MATA PIANKOWA 62 x 62 3 SZT. https://allegro.pl/oferta/duze-puzzle-piankowe-mata-piankowa-62-x-62-3-szt-8950751489

Do góry