reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Problem ekologii nie jest dla mnie śmieszny ale ten pośredni pomysł z kupą to już tak😜
ale ja się nie śmieje z ekologii tylko z tego że dzieci robią gdzie popadnie bo to nie jest ani ekologiczne ani zdrowe bo skoro piszą że wyrzucając pieluchę z kupą to przedostają się bakterie m.in. rotawirusy, ale też żółtaczki, polio do środowiska to ja pytam ci się dzieje z taką kupą na ulicy, pociągu czy gdziekolwiek w chinach? tam niby tego nie ma?
a pomysł nie jest i wiele osób wbrew pozorom tak robi 😜

reklama
Kochana o ile wróci? Bo może być 4 fala 🙄
ja za Twoim eksperymentem poszlam ale dwa razy kupa i rzuciłam w diabły dobrze ze więcej nie kupowałam 😜
ale teraz się zastanawiam czy nie wrócić bo mały zawsze się wypróżnia z kupą rano więc tylko na noc pampersa bym zakładała 😜
po wakacjach spróbujemy 🤪
No ja się jednak nastawiam, że wróci.

Byłam dzisiaj na kontroli bioderek i zapytałam lekarza o te obroty. Mówił , że mają czas do 6 miesiąca i pokazał mi, że jak ja z nim ćwiczę to mam go trzymać tylko za staw biodrowy i nóżkę bo ja się naoglądalam "mamyfizjoterapeuty" i z rączką też mu pomagałam a ten lekarz mówi, że właściwie wszystko za niego robię 😅 a on właśnie najgorszy problem ma z tym żeby zabrać za sobą tą rączke. Mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi bo ciężko mi to wytłumaczyć 😅
Więc ja odpuszczam fizjoterapeute😉
No ja też tylko za bioderko i nóżkę ją obracałam, też czytałam u mamy fizjoterapeuty, ale jakoś założyłam, że ona po prostu pokazywała prawidłowy obrót i tej ręki jej nigdy nie brałam. Spod brzucha na luzaku wyciąga.
Musimy poćwiczyć w drugą stronę, umie, ale rzadko się obraca przez lewy bok.

Ja sie właśnie dzisiaj śmiałam do mojej mamy, bo właśnie też rozmawiałyśmy o tych wielorazowych, że ja bym mogła to robić ale te z kupami to bym musiała wyrzucać😂😂😂
Teraz jak są kupki mleczne wsiąkające, to słabo, ale jak są kupki stałe w trakcie rozszerzania diety, to można specjalne wkłady zakładać, które się wyrzuca do toalety.

yyy to tak zapytam jak zrobi kupię w pampersa to nie wyrzucasz kupy do wc?
I badum tss 🤣🤣🙈

Można i do pampersów używać 😉

Kupiłam ostatnio pampersy premium i taką ulgę odczuwam po tych lupilu i nettowych, że szok. Nie chce mi się do dady wracać 🤣🤣

No ja też tylko za bioderko i nóżkę ją obracałam, też czytałam u mamy fizjoterapeuty, ale jakoś założyłam, że ona po prostu pokazywała prawidłowy obrót i tej ręki jej nigdy nie brałam. Spod brzucha na luzaku wyciąga.

Teraz jak są kupki mleczne wsiąkające, to słabo, ale jak są kupki stałe w trakcie rozszerzania diety, to można specjalne wkłady zakładać, które się wyrzuca do toalety.

I badum tss 🤣🤣🙈

Kupiłam ostatnio pampersy premium i taką ulgę odczuwam po tych lupilu i nettowych, że szok. Nie chce mi się do dady wracać 🤣🤣
o kurde dzięki za te wkłady 👍 zamawiam nawet nie wiedziałam że coś takiego jest!

Ja odpuściłam. Miałam otulacze wełniane plus tetra i gdybym miałam używać, to właśnie tej konfiguracji, bo wełna jest jednym z najcudowniejszych materiałów świata, a taka zalanolinowana jest jeszcze fajnie nieprzemakalna, a jednocześnie oddychająca. I ten zestaw robi taką fajną zgrabną pupkę. Ale ilość dodatkowej pracy przez to mnie akurat przerosła. Może kiedyś do tego wrócę, jak Dobrusia wróci do przedszkola, bo ona jest takim huraganem, że masakra. W ruchu ciągle, ja nie mam czasu latać jeszcze z dodatkowym praniem, jak i tak mam 8 pralek w tygodniu.
o matko z córką:) 8 prań w tygodniu no to dużo, ale wierzę, że przy 3 dzieci i to jeszcze latem może tyle wyjść

o kurde dzięki za te wkłady 👍 zamawiam nawet nie wiedziałam że coś takiego jest!
Są też w Rossmanie Bambiboo, ale nie wiem czy są dobre, Disana ma bardzo dobre opinie.

o matko z córką:) 8 prań w tygodniu no to dużo, ale wierzę, że przy 3 dzieci i to jeszcze latem może tyle wyjść
Mniej prania mam z najmłodszej niż z męża i starszej córki. Jagoda jest w okresie dojrzewania i ma potwornie intensywny pot, więc zakłada wszystko po razie i do prania. Mój mąż poci się mocno i w dodatku pracuje często fizycznie, a jest duży i lubi rzeczy wojskowe, więc ciężkie i duże. Dobrusia się 3 razy dziennie przebiera, bo się pochlapie, pobrudzi, tyłkiem siądzie w mokrej piaskownicy albo skacze po mokrej trampolinie. Poza tym raz w tygodniu ręczniki i pościel to już dwa prania. I tak cudownie pranie leci. A do tego ostatnio przyjaciółka przywiozła mi full garderobę na średnią i właśnie stoją kosze z wyschniętym praniem, ilość powalająca, a mi przy renowacji krzeseł pieprznął kręgosłup i czuję się strasznie więc wszystko stoi, tylko kolejne ciuchy suche dochodzą...
By the way pralkę mam z 9kg wsadu i zazwyczaj jest pełna.

I badum tss 🤣🤣🙈

Premium są fantastyczne. Mąż stwierdził że mam się nie bawić w zmienianie, jedynie mam patrzeć na cenę pampersa oraz bamboo bo tez nam podpasowaly, i jak w promocji to kupować albo te albo te.
Jeżeli chodzi o obroty moja też miala tak że nie chciała się obracać z jednej strony, aż teraz śmiga ładnie juz z oby dwóch stron.

reklama
Do góry