reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

na 100% jest inna wszędzie
ja się wychowałam na wsią wiadomo kiedyś woda ze studni była i nasza była dobra do polania wody z cukrem jak śmietany zbrakło 😂
a taka do picia to zawsze jako dzieciaki biegaliśmy do stryjów tam była słodka pyszna też ze studni i tylko czerpak mieliśmy naszykowany i nikt nie martwił się o bakterie i żyje 😂😂😂
Jezu woda że studni.. coś dobrego. Pochodzę że wsi (w sumie nadal na niej mieszkam ale bardziej ucywilizowanej 😂😂) ale jak jadę do rodziców i jest taka pogoda jak teraz to przypominają mi się piękne lata dorastania 😊 cos cudownego, i ta swoboda.

reklama
no trochę drogo. w ogóle tyle jest teraz gadżetów, które wspierają rodziców, pomagają i ułatwiają wychowanie maluszka, nie to co te naście lat temu. ale wiadomo, to co jednym się przydało nie znaczy, że nam przypasuje
Mnie właśnie przeraża pierdyliard gadżetów i gadżecików, zabawek i zabaweczek 😅choć niektóre ratują życie 😃 staram się kierować zdrowym rozsądkiem 😄

my też kranówa. Woda z wodociągów jest zdatna do spożycia więc można pić, a strach przed taką wodą wmówili nam producenci wód butelkowanych, żeby mieć większe zyski:o Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze
Popieram w 100%, nie dość że tony plastiku to jeszcze dźwigać te ciężary 😅 w pracy stosowałam dzbanek filtrujący i dawał rade z nieciekawym smakiem wody😉

Jezu woda że studni.. coś dobrego. Pochodzę że wsi (w sumie nadal na niej mieszkam ale bardziej ucywilizowanej 😂😂) ale jak jadę do rodziców i jest taka pogoda jak teraz to przypominają mi się piękne lata dorastania 😊 cos cudownego, i ta swoboda.
Ja lubię pracować w mieście a mieszkać na wsi i udało mi się to połączyć 😉

Jeżeli to Cię pocieszy, to wiem jak się czujesz🥺
Ja mam w nocy pobudki co 1,5h, młody wstaje o 6:30 i pierwsza drzemka ok 9:30/10:00 już nawet zaczęłam go dokarmiać w ciągu dnia jeden raz i na noc mam. Czekam na to, że będzie lepiej spał 🙈
No moja właśnie akurat super śpi, w nocy to tylko raz ja karmie, chyba, że śpi to dopiero nad ranem, no i o 5 zaczęła sie wiercić więc jej dałam cycka, zjadła i tak jakoś niby chciała spac ale ciągle ja coś drażniło, miała pełnego pampersa to jej przebrałam ale to już ją całkowicie rozbudziło 😅 Ona przeważnie wstaje 6-7 rano i po 2h idzie na kolejne spanko 😁
No dziś mi zasnela o 7 na drzemkę a ja razem z nią , która trwała tylko 45 minut 😵 A zawsze trwa minimum 1h, do 2-3 h.
No ale widocznie była wyspana 😅

No moja właśnie akurat super śpi, w nocy to tylko raz ja karmie, chyba, że śpi to dopiero nad ranem, no i o 5 zaczęła sie wiercić więc jej dałam cycka, zjadła i tak jakoś niby chciała spac ale ciągle ja coś drażniło, miała pełnego pampersa to jej przebrałam ale to już ją całkowicie rozbudziło 😅 Ona przeważnie wstaje 6-7 rano i po 2h idzie na kolejne spanko 😁
No dziś mi zasnela o 7 na drzemkę a ja razem z nią , która trwała tylko 45 minut 😵 A zawsze trwa minimum 1h, do 2-3 h.
No ale widocznie była wyspana 😅
Witamy w 4 miesiącu 😃 oby to było jednorazowe wydarzenie. Bo u nas jakieś anomalia często są😄

reklama
Do góry