reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
O matko 😱 To ja takiego okresu nie chce. Normalnie gorzej niż w połogu 😅 na razie mam lepszy niż przed ciążą, bo brzuch tylko pobolewa, wcześniej tak bolał, że nie byłam w stanie nic robić tyko leżeć w pozycji embrionalnej i na tabletkach przeciwbólowych i był obfity z skrzepami. Teraz mam rzadki ale taki normalny, nie jest ani obfity ani skąpy. Ale to dopiero pierwszy dzień. Zobaczymy jak dalsze dni.

A też laski macie libido - 100? Bo ja to masakra... Zero jakichkolwiek czułości - nie mam ochoty na to. Nawet na przytulanie czy całowanie. Mam nadzieję, że mi to zaniedlugo minie.
U nas wróciło wszystko do normy.🙂

No tak, bo dla takich starszaków to takie piankowe puzzle są do rozwalenia 😅 Dla maluszków sprawdzają się bardzo 😉 no ale jak się ma i starszaki i maluszki to trzeba kupić taka mate aby wszyscy skorzystali 😂

Zabawa się zacznie jak zaczną maluchy raczkowac. Ja się z moją starsza bawiłam, że podnosiłam jej ranty z maty (mamy skip hop) a ona raczkowała i je uklepywala. Mam mnóstwo filmików z tej zabawy 😂 teraz jak rozłożyłam mate dla Bartusia to moja starsza zaczęła od rozbierania jej mówiąc, że naprawia mate. No i dalej ranty nie mogą być założone 😂

O matko 😱 To ja takiego okresu nie chce. Normalnie gorzej niż w połogu 😅 na razie mam lepszy niż przed ciążą, bo brzuch tylko pobolewa, wcześniej tak bolał, że nie byłam w stanie nic robić tyko leżeć w pozycji embrionalnej i na tabletkach przeciwbólowych i był obfity z skrzepami. Teraz mam rzadki ale taki normalny, nie jest ani obfity ani skąpy. Ale to dopiero pierwszy dzień. Zobaczymy jak dalsze dni.

A też laski macie libido - 100? Bo ja to masakra... Zero jakichkolwiek czułości - nie mam ochoty na to. Nawet na przytulanie czy całowanie. Mam nadzieję, że mi to zaniedlugo minie.

Jeszcze nie dostałam. Przy starszej córce okres dostałam 13 miesięcy po porodzie ciągle karmiąc. Ciekawa jestem jak będzie tym razem.

Z libido mam ten sam problem, ale pamiętam że poprzednio wróciło mi dopiero 5-6 m-cy po porodzie, więc teraz może też tak będzie...

Libido to ja mam, tylko możliwości brak 🙈🙈🥲
Ze cztery razy od porodu, początkowo było gorzej, teraz po ćwiczeniach od urofizjoterapeutki znacznie lepiej.

Zabawa się zacznie jak zaczną maluchy raczkowac. Ja się z moją starsza bawiłam, że podnosiłam jej ranty z maty (mamy skip hop) a ona raczkowała i je uklepywala. Mam mnóstwo filmików z tej zabawy 😂 teraz jak rozłożyłam mate dla Bartusia to moja starsza zaczęła od rozbierania jej mówiąc, że naprawia mate. No i dalej ranty nie mogą być założone 😂

Jeszcze nie dostałam. Przy starszej córce okres dostałam 13 miesięcy po porodzie ciągle karmiąc. Ciekawa jestem jak będzie tym razem.

Z libido mam ten sam problem, ale pamiętam że poprzednio wróciło mi dopiero 5-6 m-cy po porodzie, więc teraz może też tak będzie...
Jak czytam ze wymyślacie zabawy dzieciom to się czuje fatalnie. Ja nie mam na nic pomysłu i czuje się wypalona. Nie wiem co już mam z młodą robić. Czuje się fatalnym rodzicem.

Jak czytam ze wymyślacie zabawy dzieciom to się czuje fatalnie. Ja nie mam na nic pomysłu i czuje się wypalona. Nie wiem co już mam z młodą robić. Czuje się fatalnym rodzicem.
Daj spokój, dla swojej córki jesteś i będziesz najlepsza we wszystkim!

Oto moje propozycje :
1.A kuku z pieluszka tetrowa
2. Coś Jakby 'gimmastyka', rączki do góry, na

dół w bok a wszystko w rytm 'hop i hop, i hop i hop'
3. Apsik i Ehe ehe ;)
4. Klaskanie i śpiewanie czegokolwiek
5. Samolot i delikatne pląsy do muzyki z małą na rękach

Nic specjalnego, na pewno to wszystko robisz :)

Jesli jeszcze nie poczułaś się lepiej, to zostaje Wam chyba tylko tulić się i cmokać ❤️✌️👍🙏😍

Jeszcze nie dostałam, nawet test ciążowy robiłam profilaktycznie, bo czasami mnie brzuch pobolewa. Jeśli chodzi o pierwszy okres po porodzie to w większości jest znacznie gorszy niż normalnie. Po Dobrusi dostałam pierwszy okres po 8 miesiącach i był taki, że używałam na raz największych tamponów i giga podpasek zmieniając oba co godzinę i byłam przesiąknięta, w nocy zalewałam materac z tym samym zestawem, mimo, że wstawałam, żeby się przebrać. Trzymam kciuki, żeby u Ciebie było normalnie.

Oesu, jak sobie właśnie przywaliłam głową w szafkę, krew mi leci, wyglądam jak po bitwie 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Ja karmię mm, ale do 2 miesiąca była pierś, więc okres wrócił chyba w 9 tyg. od porodu i był tak jak piszesz-armageddon, powódź i ściany do malowania, co tak się ze mnie lało. Dwoje majtków wolałam wyrzucić niż prać, dzinsy wszystkie które ubrałam to zaraz były do prania i musiałam też przeprosić podkłady poporodowe, bo zwykła podpaska nie była w stanie przyjąć tej tragedii. Drugi okres też na bogato, ale standardowe środki higieniczne już dały radę to ogarnąć.

Ostatnia edycja:
Daj spokój, dla swojej córki jesteś i będziesz najlepsza we wszystkim!

Oto moje propozycje :
1.A kuku z pieluszka tetrowa
2. Coś Jakby 'gimmastyka', rączki do góry, na

dół w bok a wszystko w rytm 'hop i hop, i hop i hop'
3. Apsik i Ehe ehe ;)
4. Klaskanie i śpiewanie czegokolwiek
5. Samolot i delikatne pląsy do muzyki z małą na rękach

Nic specjalnego, na pewno to wszystko robisz :)

Jesli jeszcze nie poczułaś się lepiej, to zostaje Wam chyba tylko tulić się i cmokać ❤️✌️👍🙏😍
Dorzucam moje propozycje! 😁

- przy przewijaniu, a więc przy okazji gołego tyłka dmuchanie od stópek do czubka głowy (mój ma szał i pisk radości przy tym)
- falowanie dyżym i cienkim kocykiem nad dzieckiem i robienie mu koncówkami "gili gili"
- wspólna zabawa z dzieckiem reklamówką albo folią przezroczystą do prezentów 😁 wspólna, żeby mieć oko na to co dziecko z tym zrobi, bo jednak to nie zabawka z atestami 😁
- u nas też działa jak wezmę ulubioną zabawkę małego (kocyko-piesek), podniosę ją nad głowę i tak skokowo ją zbliżam mówiąc "hau hau hau"

reklama
Libido to ja mam, tylko możliwości brak 🙈🙈🥲
Ze cztery razy od porodu, początkowo było gorzej, teraz po ćwiczeniach od urofizjoterapeutki znacznie lepiej.
Ja muszę iść właśnie do urofizjo, bo mam tą wielką bliznę po nacięciu i pęknięciu krocza aż do pośladka i jest twarda. Ale normalnie nie chce mi się iść i nie mam kiedy...

Do góry