reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Dziewczyny ja dzisiaj po wizycie u lekarza 😀 dosyć wcześnie ale moja chciała mnie zobaczyć bo naprawdę można powiedzieć ze trochę cud 😀 dzisiaj beta 603 progesteron 40 ale dalej mam brać luteinę. Zrobiła mi usg żeby zobaczyć czy może już coś będzie widać bo u mnie 4+2 i coś zaczyna się dziać w macicy😀
0F831BBD-FA8C-4DC4-9C6A-104A4BA11013.jpeg

reklama
Ja jutro zaczynam 6 tydzień , mam nadzieje ze w piątek będzie już biło serduszko [emoji3590][emoji3590]
Też idę w piątek [emoji846] mam ogromną nadzieję na [emoji3590], zaczęły się mdłości, więc zaczynam wierzyć że to dzieje się naprawdę [emoji6] mdłości mi się zaczęły 6+5 czyli identycznie jak z synkiem.
Trzymam kciuki za piątek za nas obie [emoji846][emoji1696]

Cześć dziewczyny wkońcu upragnione dwie kreski na teście. W tamtym tygodniu w środę zrobiłam test elektroniczny i wykazał 4 - 5 tydzień w dniu spodziewanej miesiaczki w tym samym dniu moje beta rownież wykazała 144 (nie robiłam powtórnej bety) Mam dość długie i nieregularne cykle. Mój ostatni cykl 40 dni. Ostatnią miesiączke miałam 29 maja. Obstawiam , że do zapłodnienia mogło dojść ok. 23 czerwca ponieważ robiłam testy owulacyjne, które były pozytywne i w tym czasie był stosunek. Według obliczeń względem ostatniej miesiączki to będzie 6 tydzien i 3 dni. Według obliczeń prawdopodobnego zapłodnienia to będzie 4 tydzień i 6 dni (mam apke CIĄŻA +). Dodam , że mieszkam w Norwegii i tutaj lekarze do ciąży podchodza całkiem inaczej uznają ją dopiero od 12 tyg ( wtedy też zakładają karte ciaży) na badania chciałam iść prywatnie do ginekologa. Ponieważ staraliśmy się bardzo długo o dzidziusia i chcialabym mieć pewność , że wszystko jest jak należy. Jak myślicie kiedy mogłabym się udać do ginekologa aby sprawdzić czy wszystko w porzadku i czy serduszko bije ? Jakie macie doświadczenia ? To moja pierwsza ciąża. Z góry dziekuję za wasze odpowiedzi ! 😊
Hej, mam dokładnie tak samo jak Ty. Owulacja była 23 czerwca. W sobotę byłam na usg i nie było jeszcze serduszka, był pęcherzyk 4,4mm. Dzisiaj beta ponad 3 tys. więc myślę że już powinno być coś widać. Na usg idę 20 lipca.

reklama
Też idę w piątek [emoji846] mam ogromną nadzieję na [emoji3590], zaczęły się mdłości, więc zaczynam wierzyć że to dzieje się naprawdę [emoji6] mdłości mi się zaczęły 6+5 czyli identycznie jak z synkiem.
Trzymam kciuki za piątek za nas obie [emoji846][emoji1696]
Niecierpliwie czekam na wiesci z piątkowej wizyty 😃 Napar z imbiru pomaga na mdłości. Polecam

Do góry