reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Dziewczyny ja dzisiaj po wizycie u lekarza 😀 dosyć wcześnie ale moja chciała mnie zobaczyć bo naprawdę można powiedzieć ze trochę cud 😀 dzisiaj beta 603 progesteron 40 ale dalej mam brać luteinę. Zrobiła mi usg żeby zobaczyć czy może już coś będzie widać bo u mnie 4+2 i coś zaczyna się dziać w macicy😀
0F831BBD-FA8C-4DC4-9C6A-104A4BA11013.jpeg

reklama
Ja jutro zaczynam 6 tydzień , mam nadzieje ze w piątek będzie już biło serduszko [emoji3590][emoji3590]
Też idę w piątek [emoji846] mam ogromną nadzieję na [emoji3590], zaczęły się mdłości, więc zaczynam wierzyć że to dzieje się naprawdę [emoji6] mdłości mi się zaczęły 6+5 czyli identycznie jak z synkiem.
Trzymam kciuki za piątek za nas obie [emoji846][emoji1696]

Cześć dziewczyny wkońcu upragnione dwie kreski na teście. W tamtym tygodniu w środę zrobiłam test elektroniczny i wykazał 4 - 5 tydzień w dniu spodziewanej miesiaczki w tym samym dniu moje beta rownież wykazała 144 (nie robiłam powtórnej bety) Mam dość długie i nieregularne cykle. Mój ostatni cykl 40 dni. Ostatnią miesiączke miałam 29 maja. Obstawiam , że do zapłodnienia mogło dojść ok. 23 czerwca ponieważ robiłam testy owulacyjne, które były pozytywne i w tym czasie był stosunek. Według obliczeń względem ostatniej miesiączki to będzie 6 tydzien i 3 dni. Według obliczeń prawdopodobnego zapłodnienia to będzie 4 tydzień i 6 dni (mam apke CIĄŻA +). Dodam , że mieszkam w Norwegii i tutaj lekarze do ciąży podchodza całkiem inaczej uznają ją dopiero od 12 tyg ( wtedy też zakładają karte ciaży) na badania chciałam iść prywatnie do ginekologa. Ponieważ staraliśmy się bardzo długo o dzidziusia i chcialabym mieć pewność , że wszystko jest jak należy. Jak myślicie kiedy mogłabym się udać do ginekologa aby sprawdzić czy wszystko w porzadku i czy serduszko bije ? Jakie macie doświadczenia ? To moja pierwsza ciąża. Z góry dziekuję za wasze odpowiedzi ! 😊
Hej, mam dokładnie tak samo jak Ty. Owulacja była 23 czerwca. W sobotę byłam na usg i nie było jeszcze serduszka, był pęcherzyk 4,4mm. Dzisiaj beta ponad 3 tys. więc myślę że już powinno być coś widać. Na usg idę 20 lipca.

reklama
Też idę w piątek [emoji846] mam ogromną nadzieję na [emoji3590], zaczęły się mdłości, więc zaczynam wierzyć że to dzieje się naprawdę [emoji6] mdłości mi się zaczęły 6+5 czyli identycznie jak z synkiem.
Trzymam kciuki za piątek za nas obie [emoji846][emoji1696]
Niecierpliwie czekam na wiesci z piątkowej wizyty 😃 Napar z imbiru pomaga na mdłości. Polecam

Do góry