reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Cześć dziewczyny wkońcu upragnione dwie kreski na teście. W tamtym tygodniu w środę zrobiłam test elektroniczny i wykazał 4 - 5 tydzień w dniu spodziewanej miesiaczki w tym samym dniu moje beta rownież wykazała 144 (nie robiłam powtórnej bety) Mam dość długie i nieregularne cykle. Mój ostatni cykl 40 dni. Ostatnią miesiączke miałam 29 maja. Obstawiam , że do zapłodnienia mogło dojść ok. 23 czerwca ponieważ robiłam testy owulacyjne, które były pozytywne i w tym czasie był stosunek. Według obliczeń względem ostatniej miesiączki to będzie 6 tydzien i 3 dni. Według obliczeń prawdopodobnego zapłodnienia to będzie 4 tydzień i 6 dni (mam apke CIĄŻA +). Dodam , że mieszkam w Norwegii i tutaj lekarze do ciąży podchodza całkiem inaczej uznają ją dopiero od 12 tyg ( wtedy też zakładają karte ciaży) na badania chciałam iść prywatnie do ginekologa. Ponieważ staraliśmy się bardzo długo o dzidziusia i chcialabym mieć pewność , że wszystko jest jak należy. Jak myślicie kiedy mogłabym się udać do ginekologa aby sprawdzić czy wszystko w porzadku i czy serduszko bije ? Jakie macie doświadczenia ? To moja pierwsza ciąża. Z góry dziekuję za wasze odpowiedzi ! 😊

Moglas zapytac lekarza jak mozesz sobie pomoc z tym bólem. Cierpliwie trzeba czekac 😊 ale lekarz powiedzial ze prawidlowo?

Ja dzis spanikowalam niesamowicie, jakiejs paniki dostałam 🙄. Ale sluchajcie poszlam sie przejsc z synem. I wiecie co jak reka odjął 😊 moze to hormony. Naprawde jeszcze godzine temu plakalam a teraz nic znowu optymizm. I juz sie do was przyzwyczailam. Wiem ze mige wszystko powiedziec mezowi, nie powiem takich rzeczy bo by tez sie martwil i mnie jeszcze gorzej dolowal 😊
Na razie nie ma zastrzezen . Ale oprocz pecherzyka nie bylo zarodka . Zobaczymy na kolejnych wizytach. Obliczyl termin porodu. Ale ja na razie nie nastawiam sie- rok temu ciaza przestala sie rozwijac w 6/7tyg

C.K
Skoro robiłaś test i wykazał 4-5 tydzień to ta beta jest za mała jak na ten tydzień. Beta wstazuje bardzo wczesna ciąże. Ja na twoim miejscu poszłabym już do gina i zobaczyła jak naprawdę wyglada sytuacja.

Cześć dziewczyny wkońcu upragnione dwie kreski na teście. W tamtym tygodniu w środę zrobiłam test elektroniczny i wykazał 4 - 5 tydzień w dniu spodziewanej miesiaczki w tym samym dniu moje beta rownież wykazała 144 (nie robiłam powtórnej bety) Mam dość długie i nieregularne cykle. Mój ostatni cykl 40 dni. Ostatnią miesiączke miałam 29 maja. Obstawiam , że do zapłodnienia mogło dojść ok. 23 czerwca ponieważ robiłam testy owulacyjne, które były pozytywne i w tym czasie był stosunek. Według obliczeń względem ostatniej miesiączki to będzie 6 tydzien i 3 dni. Według obliczeń prawdopodobnego zapłodnienia to będzie 4 tydzień i 6 dni (mam apke CIĄŻA +). Dodam , że mieszkam w Norwegii i tutaj lekarze do ciąży podchodza całkiem inaczej uznają ją dopiero od 12 tyg ( wtedy też zakładają karte ciaży) na badania chciałam iść prywatnie do ginekologa. Ponieważ staraliśmy się bardzo długo o dzidziusia i chcialabym mieć pewność , że wszystko jest jak należy. Jak myślicie kiedy mogłabym się udać do ginekologa aby sprawdzić czy wszystko w porzadku i czy serduszko bije ? Jakie macie doświadczenia ? To moja pierwsza ciąża. Z góry dziekuję za wasze odpowiedzi ! 😊
C.K
Skoro robiłaś test i wykazał 4-5 tydzień to ta beta jest za mała jak na ten tydzień. Beta wstazuje bardzo wczesna ciąże. Ja na twoim miejscu poszłabym już do gina i zobaczyła jak naprawdę wyglada sytuacja.

Przy tak długich cyklach to ja nie wiem jak to jest. Ale skoro sie liczy tc od ostatniej @ to chyba tak bym liczyla. A w 6tc to juz serduszko widac tak? 🤔 Ja tez bym poszla sprawdzic co i jak zeby miec jednak pewnosc ktory to tc. 😊

C.K
Różne są zakresy w laboratorium. Wg moich norm jej wynik jest całkowicie ok
Screenshot_20200713-193459.jpeg

reklama
@iśka90 nadal utrzymuje się krwawienie, ciężko być dobrej myśli. Już mogę poleżeć ale musiałam dziś bardzo ważne sprawy załatwić i dużo jeździłam samochodem.

@Madzia36181 ja dziś mało na czołówkę nie pojechałam 🤦‍♀️, nie widziałam auta z naprzeciwka przy skręcaniu w lewo. Jakąś nieprzytomna jestem i zestresowana 😔.

Chciałabym żeby ten tydzień się skończył. A jeszcze mój mąż w poniedziałek ma operacje kolana i nie będzie mógł po niej jakiś czas chodzić. Obydwoje będziemy uziemieni 😭.
Ja sama nie mampojecia jak to sie stalo jestem zmeczona i czasem pol przytomna dlatego narazie rezygnuje z samochodu....

Do góry