reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

U nas odwrotnie, rano i w ciągu dnia je normalnie, ale wieczorem zaczyna się cudowanie, tak jak wczoraj. Widzę, że jest głodna, bo ciągle pcha ręce i pieluszki do buzi, przeciera nos bo śpiąca ale cycka nie chce, a raczej otwiera mocno buzie, bierze go na 3 sekundy do buzi po czym odrywa się, po 2 sekundach znów szeroko buzie otwiera i bierze cycka i powtórka... Więc jest głodna, chce jeść ale tak jakby coś ja mocno denerwuje i nie umie się skupić. Do tego przy jedzeniu starsznie się wierci, majta nogami i rękami. Ale wtedy idę z nią coś porobić. Po jakimś czasie znów przystawiam, muszę kombinować nie raz, wczoraj musiałam usiąść, włączyć pozytywkę i na siadząco karmić i się bujać energiczniej, wtedy skupiła słuch na melodii i napiła się porządnie po czym zasnela. W sobotę pierwszy raz karmiłam na stojąco 🤣 szliśmy na spotkanie przed chrztem i było starsznie gorąco i prze wyjściem chciałam ją nakarmić bo mało piła, żeby mi potem nie płakała w kościele, no ale odrywała się głowa co chwilę w drugą stronę z płaczem, bo ona jeść nie będzie. Aż w końcu wstałam, zaczęłam ją bujać i przystawiłam jej cycka i wzięła go 😅 Chwilę z nią tak pochodzilam i sobie usiadłam potem. Także tak, dla dziecka robi się dosłownie wszytko 🤣 nawet dwa razy jak miała gorszy dzień i po przebudzeniu się mocno płakała i chciała się tylko przytulać na rękach i mi tak spała to sikałam z nią na rękach 😂
U nas najgorzej jak podczas wieczornego karmienia usłyszy tatusia albo zobaczy tv to się kręci i wierci jak szalony 🙈wczoraj tatuś dostał opr.... , że ma milczeć🙊

reklama
Ale dokładacie laski 🙆‍♀️🙆‍♀️🙆‍♀️

Nie zaglądałam przez kilka godzin dosłownie a tu tyyyyle do czytania :)

Pamiętacie, jakoś w marcu ktoras z nas pytała, czy po porodzie będziemy dalej udzielać się na naszym forum... A teraz wieczorem nie zajrzysz, to potem godzinę nadrabiasz!!! 😉
Fajnie, że jesteście :)

My meldujemy się ze słonecznej Italii, nasze pierwsze wakacje z córeczka 🤗 🌴🐬

I wrzucam fotkę mojej Mai ze 'starszym bratem'
Hahaha, no jakoś dużo tu tego teraz piszemy 😂

Ooo, ale zazdroszczę 😍 Udanych wakacji kochani 😘 A malutka przesłodka 🥰

Ja uwielbiam gryzaki z mombelli, mamy grzybka, słonika i malpke, jeszcze chce kupic osmiornice. Super do czyszczenia, i mała fajnie się potrafi nimi zabawić.
Ja mam z mombeli wiewiórkę bo mi się bardzo podobała 😅a przedwczoraj dostał grzybka sam ich nie bierze ale jak dam do rączki to trochę się nimi pobawi, najlepiej to jak ja bym trzymała a on by gryzł🙈

Ważne, że się nie odwadnia i ma wagę w normie 🙂
Mój jak patrzę w internecie to jest nawet tyci poniżej normy, wazymy się raczej tylko na szczepieniach bo w domu waga łazienkowa nie zwazy tak dokładnie. Póki przybiera ma apetyt i lekarz mi nie mówi ze coś jest nie tak to się nie przejmuje😉

Pamiętacie, jakoś w marcu ktoras z nas pytała, czy po porodzie będziemy dalej udzielać się na naszym forum... A teraz wieczorem nie zajrzysz, to potem godzinę nadrabiasz!!! 😉

Cudne rodzeństwo ❤ udanych wakacji aaa i nie zaniedbuj nas😘

U nas też tylko takie rodzeństwo 😂😂 tutaj na zdjęciu w pozycji "dupka do dupki" 😂

Załączniki

• 20210702_120603.jpg
    20210702_120603.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 66
Mój jak patrzę w internecie to jest nawet tyci poniżej normy, wazymy się raczej tylko na szczepieniach bo w domu waga łazienkowa nie zwazy tak dokładnie. Póki przybiera ma apetyt i lekarz mi nie mówi ze coś jest nie tak to się nie przejmuje😉
Moja ma spadki i wzrosty, że np chwilowo spada z 75% na siatce na np 72%, a potem wraca. My mamy wagę dla dzieci ale nie zwaze juz na niej dobrze bo majta nogami plus z niej mocno wystaje i waga też głupieje.

reklama
Do góry