reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

No wreszcie udało mi się, nadrobiłam nasze forum😅 jestem na bieżąco. Miałam co czytać chyba 80 stron, sporo mnie nie było. Mogłam odpuścić zaległości i czytać bieżące wpisy, ale bardzo chciałam wiedzieć co się u Was działo 😊
A o to i my😊

Załączniki

• IMG_20210718_125444.jpg
    IMG_20210718_125444.jpg
    2,2 MB · Wyświetleń: 70
  • received_144882680944833.jpeg
    received_144882680944833.jpeg
    70,5 KB · Wyświetleń: 71
reklama
Dziewczyny, które karmią piersią - bierzecie nadal suplementy DHA np. Pregna Plus lub Feminovit te co w ciąży? Jeśli tak to jak czesto, codziennie czy co dwa dni jak się Wam przypomni?

A te które karmią mm - dajecie dzieciom coś dodatkowo oprócz wit. D?

Ja już 3 lata biorę 2xdziennie mama dha Premium plus. Raz, że dziecko dostaje dha, co patrząc na moją dwulatke to chyba działa a dwa, że ja przy kp też potrzebuje uzupełnić witaminy.

Wczoraj akurat na chrzcinach ją nosił itd, ale czasem zauważam że raz mu się chce, a raz nie. Muszę zaprotestować ze juz nie mam sił to wtedy ją przejmuję. Ale wolałabym zeby więcej było jego inicjatywy

Przy starszej mąż się angażował bardzo ale u tak jako facet miał czas na swoje wyjścia, pograć w piłkę itp. I pamiętam, że mała miała trudny dzień, była bardzo marudna i poprosiłam go, żeby nie szedł grać w piłkę tylko przejął ją a on mimo to poszedł. I ja już nie wiedząc co z nią zrobić zaczęłam nią tańczyć i śpiewać 'gdzie się podziały tamte prywatki' i ona pierwszy raz zaczęła się śmiać na głos. To był miód na moje serce a jak powiedziałam o tym mężowi po powrocie to było mu szkoda, że go to ominęło. Od tej pory zawsze jak go prosiłam, żeby przejął dziecko to robił to bez gadania, żeby czasem czegoś nie stracić 😉

A właśnie szczepiłyście już na meningokoki?Czy dopiero planujecie?Albo odpuszczacie?

My już po pierwszej dawce Bexsero, w przyszłym tygodniu pierwsza dwaka Nimenrix. Chciałabym zamknąć temat szczepień do połowy października, bo potem nie wiadomo co będzie z czwartą fala i czy nie będzie strach kręcić się po przychodni.

No wreszcie udało mi się, nadrobiłam nasze forum😅 jestem na bieżąco. Miałam co czytać chyba 80 stron, sporo mnie nie było. Mogłam odpuścić zaległości i czytać bieżące wpisy, ale bardzo chciałam wiedzieć co się u Was działo 😊
A o to i my😊

Sliczna rodzinka ♥️♥️♥️ wspaniałe masz dzieciaczki! No i sama jesteś laseczka!

A o to i my😊
Super rodzinka 🥰 malutki słodki 🙂 a starszy syn chyba cały Ty, co? Córa podejrzewam, że do taty podobna 😁

reklama
być może ma zaburzenia sensoryczne mój ma 😕ale to wcześniak i musimy się obserwować do 3 r.z. a ostatnio nam powiedzieli w poradni neantologicznej że całe życie tak naprawdę.
polecam stronę fajnie rozpisane tutaj akurat słuch Link do: Zaburzenia SI - słuch i układ przedsionkowy

ale ostatnio poprawiła poprawiła mi chumor bo powiedziała że jakby chciała to u każdego dziecka coś by znalazła

rozmawiałam też z fizjo i jej syn miał na hałas do 6 r.z. taki duży a teraz mi trochę zostało i na koncert nie pójdzie
Mój starszy gdzieś tak do 4 r.ż. też był nadwrażliwy na dźwięki ale mu minęło. Tu myślę, że po prostu układ nerwowy się rozwija, dziecko staje się coraz bardziej świadome otaczającego go świata. Na razie żadne inne hałasy go nie przerażają więc nie szukam🙂

Do góry