reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

no i słusznie ale powiem Wam, że my od urodzenia małego chyba z 5 zaproszeń odmówiliśmy zresztą nigdzie nie byliśmy to ludziska teraz mają wymagania konkret - może to po pandemii 😂
a to wesele wcale nie takie złe z tego co wiem od siorki to ok 60 osób głównie po stronie pana młodego ahh bogaccy 😂
60 osób = 60 tysięcy. Jaki interes życia na weselu 😂
Ide pisać na zaproszeniach ze minimum 500 zł widzę, ani złotówki mniej bo inaczej psem bez zębów poszczuje 😂😂
(Oczywiście jaja sobie robię 😃 - z psa nie, bo fakt brakuje jej zębów)

reklama
60 osób = 60 tysięcy. Jaki interes życia na weselu 😂
Ide pisać na zaproszeniach ze minimum 500 zł widzę, ani złotówki mniej bo inaczej psem bez zębów poszczuje 😂😂
(Oczywiście jaja sobie robię 😃 - z psa nie, bo fakt brakuje jej zębów)
ja to myślę, że np rodzice dali więcej 😜 a wesele pewnie nie zadanie bo w pałacu balcerowo
ja podziękuje Mąż powtarza, że nie lubi Ludwika XVI😂

Dziewczyny karmiącej piersią (Chyba ze karmiące butelką też tak mają) czy wasze dzieci podczas karmienia trzaskają nóżkami lub biegają nóżkami, albo jedząc wciskają sobie jeszcze palce do buzi? No od kilku dni Nastka przebija wszystko, nie odmawia piersi I normalnie je, ale przy okazji wciska sobie ręce do buzi, i tymi nogami się rzuca, przez co karmienie wychodzi 2x dłużej.

My też nie byliśmy u fizjoterapeuty ani razu😉a czkawke np. dostaje jak leży na brzuchu 🙈

a idziecie ponownie na usg bioderek?

U nas było wszystko ok. Ale jeszcze się rozwijały wiec lekarz wpisał, że kontrola na życzenie i się zastanawiam czy iść bo w sumie nic mnie nie niepokoi ale z drugiej strony może warto sprawdzić.
A Wy jak robicie?
Ja byłam dwa razy wszystko ok i mama teraz kontrole mamy w sierpniu.

Dziewczyny karmiącej piersią (Chyba ze karmiące butelką też tak mają) czy wasze dzieci podczas karmienia trzaskają nóżkami lub biegają nóżkami, albo jedząc wciskają sobie jeszcze palce do buzi? No od kilku dni Nastka przebija wszystko, nie odmawia piersi I normalnie je, ale przy okazji wciska sobie ręce do buzi, i tymi nogami się rzuca, przez co karmienie wychodzi 2x dłużej.
Tak, podczas karmienia wierci się kręci, jak tylko coś usłyszy puszcza butelkę.

Jak moja mała wstanie tak 4-5 rano i ja ją wstaje nakarmić czy przebrać to zje i śpi dalej. Dzisiaj bolała mnie głowa wstał mąż pół godziny chodzili po pokoju😂biedactwa

Moja przy karmieniu nie wkłada palców do buzi, ale majta nogami ciągle i kopie mnie po brzuchu i udach 😂 ale to akurat dzieciaczki tak mają 😊 a jak jest zdenerwowana i głodna to jak je to o nogami i to jedna ręka tak szybko góra dół, góra dół 😂

My z mężem nie liczyliśmy na zwrot z kopert, chcieliśmy aby się wszyscy dobrze bawili i ten dzień dobrze wspominali. A w kopertach by mogło być nawet 0zł. Trochę to świńskie żądać min. 1 tys, skoro nie każdego stać aby taka kwotę. Więc sądzę że na tym weselu się bawiło wąskie grono 😂
A ja tym bardziej bym poszła, tylko po to żeby zobaczyć czy będą jeszcze jakieś cyrki, ale do koperty dałabym 100zł z tak chamsko doklejonym taśmą klejącą zerem 😂 za to wysmarowałabym najdłuższe i najpiękniejsze życzenia jakie bym była w stanie wymyśleć-w końcu kartki z życzeniami po to są, a nie tylko żeby pieniądze schować 😜 i jakby się kuzynka uniosła o to, to tylko więcej śmiechu bym miała 😜

Moja przy karmieniu nie wkłada palców do buzi, ale majta nogami ciągle i kopie mnie po brzuchu i udach 😂 ale to akurat dzieciaczki tak mają 😊 a jak jest zdenerwowana i głodna to jak je to o nogami i to jedna ręka tak szybko góra dół, góra dół 😂
Oj jakbym czytała o swojej 😂aż czasami boli mnie już ten brzuch od tych jej wykopów ....a tą jedną ręką tak uderza, że wydaję mi się czasami że ją aż to boli chyba😂 nie powiem co mi się wtedy dzieje bo jeszcze głowa prawo lewo i nadążyć z butelką to jest wyczyn😂a jak tylko butelka nie nadąży za dzieciną to ręce są w expresowym tempie w buźce...
Wydaję mi się a nawet jestem pewna....że powinna nam po porodzie tak do 1 roku życia dodatkowa para rąk wyrosnąć...😂

reklama
My też nie byliśmy u fizjoterapeuty ani razu😉a czkawke np. dostaje jak leży na brzuchu 🙈

a idziecie ponownie na usg bioderek?

U nas było wszystko ok. Ale jeszcze się rozwijały wiec lekarz wpisał, że kontrola na życzenie i się zastanawiam czy iść bo w sumie nic mnie nie niepokoi ale z drugiej strony może warto sprawdzić.
A Wy jak robicie?
Nie idę na usg bioderek jeszcze raz, nie widzę potrzeby.
Oczywiście 🙈🙈🤣🤣

Do góry