reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

U mnie w szpitalu nie dawali mm mówiłam ze głodny ale gdzie tam dopiero jak nie mogłam spakować się do domu bo jak go odłożyłam to się darł jak wściekły to dali mu mleko 😅 mi tam nie jest żal kp a szczególnie jak sobie przypomnę jak ciągnął te puste cycki godzinami a potem się darł z głodu. Ale fakt dziewczyny, które mają dosyć mleka do wykarmienia to wielkie szczęściary😉 my w zamian za kp się kangurujemy do teraz😅 kp to dla mnie największa trauma początków macierzyństwa , do teraz nic mnie tak nie zniechęcilo😂😂
Nie dziwię się bo już wiele razy chciałam skończyć karmić, ale z drugiej strony dla mnie najlepsza to była opcja na bliskość z dzieckiem, a mleka u mnie w piersiach pod dostatkiem. I nie poddałam się, prawie 3 miesiące walki. Ale teraz tylko cyc, i jest mi mega wygodnie.

reklama
Ooo to dzielny chłopak już po szczepionce 💪
Nas czeka to samo ale dopiero jutro.
Nie dość, że są z tego samego dnia to wydaje mi się, że warza i mierzą tak samo... Dam znać 😉

U nas dziś też pierwsze chichotki na głos były 🤗🤗🤗

Czy Twój synuś też tak może zadziera głowę, gdy leży na pleckach? Moja córka extremalnie, jak złapie ją za rączki to potrafi usiąść...
Prawdziwi rówieśnicy 😃
Mój ma głowę ciężką i nie podnosi za to pupą to ciągle podrzuca a w szczególności na przewijak u. W głos też się jeszcze nie śmieje ale nauczył się dwa dni temu piszczeć 🙉 a Twoja córcia to zdolna 👏wiesz mężczyzni są przeważnie leniwsi😉

U mnie w szpitalu nie dawali mm mówiłam ze głodny ale gdzie tam dopiero jak nie mogłam spakować się do domu bo jak go odłożyłam to się darł jak wściekły to dali mu mleko 😅 mi tam nie jest żal kp a szczególnie jak sobie przypomnę jak ciągnął te puste cycki godzinami a potem się darł z głodu. Ale fakt dziewczyny, które mają dosyć mleka do wykarmienia to wielkie szczęściary😉 my w zamian za kp się kangurujemy do teraz😅 kp to dla mnie największa trauma początków macierzyństwa , do teraz nic mnie tak nie zniechęcilo😂😂
O no widzisz, coś za coś. Ja karmie piersią od początku tylko i wyłącznie, ale za to moja teraz już się nie da kangurowac, nie lubi leżeć na brzuchu więc i na mnie też nie poleży 😝 na poczatku przez pierwszy miesiąc spała na brzuszku na mnie, teraz od dwóch miesięcy juz nie chce 😜 A Wy pomimo, że już nie kp to kangirujecie się i tak łapiecie tą bliskość i więź 😊

Prawdziwi rówieśnicy 😃
Mój ma głowę ciężką i nie podnosi za to pupą to ciągle podrzuca a w szczególności na przewijak u. W głos też się jeszcze nie śmieje ale nauczył się dwa dni temu piszczeć 🙉 a Twoja córcia to zdolna 👏wiesz mężczyzni są przeważnie leniwsi😉
Moja córa wczoraj skończyła 14 tygodni, od miesiąca już piszczy a od tygodnia śmieje się w głos jak coś ją rozbawi ( czyt. Wygłupy z mamą) 😁 gaworzyć to już w połowie drugiego miesiąca zaczęła tak intensywniej😊
To prawda, dziewczynki szybciej się rozwijają niz chłopcy 😉

Ja pierniczę... To juz jest kuźwa przesada 😡 Straszne... Ale dawali Ci w końcu to mm?
U mnie była taka sytuacja , że chciałam iść do toalety mówię położnej
Ja pierniczę... To juz jest kuźwa przesada 😡 Straszne... Ale dawali Ci w końcu to mm?
U mnie była taka sytuacja w szpitalu, że mały czas na piersi a ja nie mogłam do toalety wyjść. Mówię do położonej że on cHaba głodny bo cały czas na cycku a jak tylko go odłożę to on płacze a ona do mnie , że jak go tak nauczę to nawet do toalety nie wyjdę 😂😂😂 no i juz wogólenie wiedziałam co mam zrobić. Człowiek to taki durny był po tym porodzie ..... teraz to inaczej bym to rozwiązała 😉

O no widzisz, coś za coś. Ja karmie piersią od początku tylko i wyłącznie, ale za to moja teraz już się nie da kangurowac, nie lubi leżeć na brzuchu więc i na mnie też nie poleży 😝 na poczatku przez pierwszy miesiąc spała na brzuszku na mnie, teraz od dwóch miesięcy juz nie chce 😜 A Wy pomimo, że już nie kp to kangirujecie się i tak łapiecie tą bliskość i więź 😊
Tak na początku było spanie a teraz leży na mnie, podonosi głowę i wszystko obserwuje a jak się zmęczyć to dopiero się przytulamy😉

U mnie była taka sytuacja , że chciałam iść do toalety mówię położnej
U mnie była taka sytuacja w szpitalu, że mały czas na piersi a ja nie mogłam do toalety wyjść. Mówię do położonej że on cHaba głodny bo cały czas na cycku a jak tylko go odłożę to on płacze a ona do mnie , że jak go tak nauczę to nawet do toalety nie wyjdę 😂😂😂 no i juz wogólenie wiedziałam co mam zrobić. Człowiek to taki durny był po tym porodzie ..... teraz to inaczej bym to rozwiązała 😉
Ale beznadziejni... No to prawda, po porodzie to człowiek jest jeszcze taki nieogarnięty, słucha tych wszystkich położnych, bo przecież one się znają lepiej... A jakbyśmy wiedziały to byśmy wtedy się odezwały. No ale cóż, ważne, że teraz mamy maluszki tylko dla siebie i to my decydujemy o ich życiu i zdrowiu 😍 Teraz bym nikomu nie dała decydować o moim dziecku.
Tak na początku było spanie a teraz leży na mnie, podonosi głowę i wszystko obserwuje a jak się zmęczyć to dopiero się przytulamy😉
No i super 🥰

Może to głupie, że nie wiem ale... Kangurowanie to Kontakt nagiej skóry dziecka i rodzica - tylko i wyłącznie? Moje maleństwo uwielbia leżeć na moim brzuchu, często nawet zasypia w tej pozycji; tylko, że najczęściej jesteśmy obie w ubraniach 🥴 Czy w takiej sytuacji można mówić, że to kangurowanie?

reklama
Do góry