reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

To chyba każda matka wolałaby sama wziąść na siebie cierpienie dziecka. Wasze dziewczynki mają super silne mamy😊
No dokładnie, wolałabym to wszystko wziąć na siebie. Bo tyle ile wyjezdzilysmy się po szpitalach w pierwszych 2 miesiącach i ile mała wycierpiała i płakała to naprawdę, żadna matka nie chciałaby tego przechodzić i widzieć jak dziecko przeraźliwie płaczę przy pobieraniu krwi czy to z głowy, czy z ręki ( a że ona ma gęstą krew to to trwało dosyć długo), albo widzieć jak 6 tygodniowe dzieciątko usypiaja do rezonansu i jak się wybudza i jest słabe. No swoje przepłakałam, ale obie silne byłyśmy i co najważniejsze, to Ona dawała mi największą siłę, to że była ze mną i przy mnie ( a raczej ja przy niej) dodawało mi odwagi i otuchy. Gdybym miała być tam sama to bym dawno zwariowała.
Ale jesteście dzielne...zarówno mama jak i dzidzia....zdrowia życzę.... 💪 🤗
Dziękuję kochana ❤️

reklama
Próbuj koniecznie :)

Ojej... Tak mi przykro :( i jak można się ich teraz pozbyc? Da się to wyleczyć, może mija z wiekiem?
Trzeba czekać aż same znikną i pilnować by nie rosły, jak rosną to trzeba robić usg i jeździć kontrolować i robić badania krwi. No niestety jest to przypadek, który już zostaje i w każdym wieku moga powstawać guzy. Syn od kolegi mojego narzeczonego ma 1,5 toku i też ma tą Fibromatoze colli i mu guzy rosly na rękach i udach i już jednego miał wycinanego.

U mnie też zasada jak najmniej kosmetyków od początku tylko do kąpieli ale jak zaczęły wychodzić suche miejsca to zaczęłam stosować krem do twarzy bo niestety ale woda wysusza jeszcze skórę. Zanim człowiek się dostanie do dermatologa to trzeba działać 😉
Też tylko używałam coś do kąpieli....aż moja mama się dziwiła , że gdzie oliwka itp..ale od czasy tych zmian a uwierzcie mi są paskudne niestety muszę jej jakoś pomóc...a najlepiej od kogoś coś sprawdzonego chociaż wiadomo nie na każdego to samo działa.....

Nie wiem, jest to starsznie, że od dziecka takie dzieci cierpią. U mnie akurat to jest przez ciężki poród. Przez to, że ją wypychali to miała za duże ciśnienie i uszkodziło miesięcy MOS iczrobił się kręcz szyi i przez ten kręcz zrobiła się fibromatoza. Jutro jedziemy na kontrolę to zobaczymy co tam wyszło na badaniach krwi.
A u nas niestety genetyka. I zaczynam się zastanawiać czy nie wystąpią te choroby u następnego dziecka jakbyśmy oczywiście chcieli następne mieć.

to co pisze producent to jedno a co wolno dziecku to drugie
ja bym kompletnie nie smarowała niczym tylko woda przemywała też to wiem jak załatwiłamo małemu nogi filtrem UV
dermatolog kazał wbić sobien do głowy jak mantrę do 6 ms jak najmniej kosmetyków żadnych kremów, oliwek itd ani nic z takich
ja do kąpieli tylko hipp
jak jakieś krostki pod pieluszka tylko linomag pod pieluszkę z cynkiem nic więcej 😉
proponuję skonsultuj z dermatologiem szkoda kasy.
Byłam z nią u lekarza i dlatego ma tą maść cholesterolową robioną w aptece..i fajnie to się goiło do wczoraj jak na nowo się zaogniło..a co do dermatologów to niestety u nas wszytskie Panie doktor lubują się w sterydach od początku, wiem po sobie bo chodziłam do nich z łuszczycą i od razu wałiły receptą z najgorszym sterydem dlatego narazie trzymam się zaleceń od gastroenterologa....i szukam coś jeszcze , żeby jej ulżyć...jak nie złagodnieje za parę dni to wybiorę się prywatnie do dermatologa ale z góry zaznaczę , że sterydów nie chcemy na początek....

U mnie też zasada jak najmniej kosmetyków od początku tylko do kąpieli ale jak zaczęły wychodzić suche miejsca to zaczęłam stosować krem do twarzy bo niestety ale woda wysusza jeszcze skórę. Zanim człowiek się dostanie do dermatologa to trzeba działać 😉
no mojemu wtedy wyskoczyły krosty kazała nam je przygasić pudrem płynnym wysuszającym taki fioletowy na ospe chyba z 8 zł kosztuje potem na te suche miejsca kazała zakupić Dermedic Linum emolient baby lekki balsam do ciała też 20 zł i smarować tylko te suche wszystko zeszło od tamtej pory nic
ani krost ani suchych placków odpukać 🤪
ja niestety priv chodzę inaczej szlag dawno by mnie trafił!

No ja na pewno będę kupować B. BOX ze słomką, najlepszy. Ale 3 miesięczne dziecko jeszcze nie będzie potrafiło w tego pić, moja skończyła w piątek 3 Msc.
jeszcze macie czas 😜 mój już 20 tc więc już zavzynam bardzo powoli. ale ten czas leci takie to małe było a teraz ahh łezka w oku🥲 bo już taki nie będzie.

reklama
Byłam z nią u lekarza i dlatego ma tą maść cholesterolową robioną w aptece..i fajnie to się goiło do wczoraj jak na nowo się zaogniło..a co do dermatologów to niestety u nas wszytskie Panie doktor lubują się w sterydach od początku, wiem po sobie bo chodziłam do nich z łuszczycą i od razu wałiły receptą z najgorszym sterydem dlatego narazie trzymam się zaleceń od gastroenterologa....i szukam coś jeszcze , żeby jej ulżyć...jak nie złagodnieje za parę dni to wybiorę się prywatnie do dermatologa ale z góry zaznaczę , że sterydów nie chcemy na początek....

Do góry