reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Tylko jak sprawdzałam u "sroka o"na stronie to właśnie emolium absolutnie nie poleca ze wzg na wysuszające składniki...a oillan właśnie tak....dlatego się zaopatrzyłam...byłam wczoraj w aptece po bepanthen ale sensiderm to Pani mi odradziła , że dla takich maluchów na pewno nie a po powrocie do domu czytając na necie okazuję się, że od 1 dnia życia można stosować...jak się uda to wieczorem podjadę znowu....
to co pisze producent to jedno a co wolno dziecku to drugie
ja bym kompletnie nie smarowała niczym tylko woda przemywała też to wiem jak załatwiłamo małemu nogi filtrem UV
dermatolog kazał wbić sobien do głowy jak mantrę do 6 ms jak najmniej kosmetyków żadnych kremów, oliwek itd ani nic z takich
ja do kąpieli tylko hipp
jak jakieś krostki pod pieluszka tylko linomag pod pieluszkę z cynkiem nic więcej 😉
proponuję skonsultuj z dermatologiem szkoda kasy.

reklama
Pewnie jak tak uważacie to nikomu nic do tego😀my 18 lat razem bez ślubu, jesteśmy wierzący, ja do kościoła chodzę, obydwoje chcemy tego chrztu dla naszego dziecka. Moje dziecko z in vitro i wiem , że Kościół i księża tego nie popierają ale ja uważam, że moje dziecko to cud od Boga i cud medycyny. Nie idę tam do księdza ale do Boga 😊ksiądz może mi nie dać rozgrzeszenia, mi też nie musi podobać się wszystko co oni robią😅😉
Popieram w 100%. My z narzeczonym 6 lat razem, bez ślubu i ma razie nie planujemy. Oczywiście bardzo chcemy kiedyś wziąć ślub kościelny ale na to jednak potrzeba sporo pieniędzy, a nie chcieliśmy czekać z dzieckiem do wesela, bo bym chyba pierwsze dziecko miała przed 40stka, a tego nie chciałam. Uważam, że ślub nie jest potrzebny do życia, to tylko papierek a nic poza tym sie nie zmienia, jest tak samo.
Jesteśmy oboje wierzący, ale nie do końca praktykujący. Do kościoła chodzimy tylko w jakieś święto ( Boże Narodzenie czy Wielkanoc itp). Aczkolwiek od dziecka byliśmy nauczeni i chodziliśmy co niedziele do kościoła, teraz już wybieramy własną ścieżkę tym bardziej, że wiemy jaki jest kościół. I ja zawsze powtarzam, że ja wierzę w Boga nie księży czy kościół. Bo aby porozmawiać z Bogiem nie muszę iść do kościoła, Bóg jest wszędzie i ja z nim też rozmawiam wszędzie. Ale oczywiście Chrzest, Komunia itp to dla mnie ważne święta i nie wyobrażam sobie nie dać tego dziecku.
Ale oczywiście nie mam nic przeciwko jak ktoś nie chce chrzcić dziecka.

Ano, dwie godziny mi zeszło a i to nie wiem, czy do końca 🤣😉

Na stronę wchodzę. Aplikację miałam miesiąc, mało która mnie tak wkurzała 😉
Hahaha, Tobie 2 h a mi kilka dni 😂 I nadal mam do nadrobienia 8 stron, bo ciągle dokładacie 😅

Mnie aplikacja też wkurzała, bo ciągle trzeba było wchodzić na forum i na nasz wątek. Na stronie odświeża mi się dana strona, gdzie skończyłam czytać i sobie lecę dalej.

A możesz wkleić link do tego kremu oilan 😊
Bepanthenem baby takie suche miejsca smarujesz ?

Dla mnie bephanten najlepszy na wszystko i na wszystko działa 😃

ja bym kompletnie nie smarowała niczym tylko woda przemywała też to wiem jak załatwiłamo małemu nogi filtrem UV
dermatolog kazał wbić sobien do głowy jak mantrę do 6 ms jak najmniej kosmetyków żadnych kremów, oliwek itd ani nic z takich
ja do kąpieli tylko hipp
jak jakieś krostki pod pieluszka tylko linomag pod pieluszkę z cynkiem nic więcej 😉
U mnie też zasada jak najmniej kosmetyków od początku tylko do kąpieli ale jak zaczęły wychodzić suche miejsca to zaczęłam stosować krem do twarzy bo niestety ale woda wysusza jeszcze skórę. Zanim człowiek się dostanie do dermatologa to trzeba działać 😉

ja do kąpieli tylko hipp
Tez z tymi filtrami UV słyszałam żeby uważać, ale czasem smaruje jej nogi kremem z lirene, vegan 50 dla dzieci bo kupiłam taka super parasolkę do wózka ze nie mogę jej coś zasłonić od słonka.
Nam wyszło pod piersiami młodej takie placki wysuszone od przepocenia, dziś pokazywałam pediatrze przed szczepieniem, i właśnie musze jak najwięcej jej smarowac te miejsca by wygoić.

Popieram w 100%. My z narzeczonym 6 lat razem, bez ślubu i ma razie nie planujemy. Oczywiście bardzo chcemy kiedyś wziąć ślub kościelny ale na to jednak potrzeba sporo pieniędzy, a nie chcieliśmy czekać z dzieckiem do wesela, bo bym chyba pierwsze dziecko miała przed 40stka, a tego nie chciałam. Uważam, że ślub nie jest potrzebny do życia, to tylko papierek a nic poza tym sie nie zmienia, jest tak samo.
Jesteśmy oboje wierzący, ale nie do końca praktykujący. Do kościoła chodzimy tylko w jakieś święto ( Boże Narodzenie czy Wielkanoc itp). Aczkolwiek od dziecka byliśmy nauczeni i chodziliśmy co niedziele do kościoła, teraz już wybieramy własną ścieżkę tym bardziej, że wiemy jaki jest kościół. I ja zawsze powtarzam, że ja wierzę w Boga nie księży czy kościół. Bo aby porozmawiać z Bogiem nie muszę iść do kościoła, Bóg jest wszędzie i ja z nim też rozmawiam wszędzie. Ale oczywiście Chrzest, Komunia itp to dla mnie ważne święta i nie wyobrażam sobie nie dać tego dziecku.
Ale oczywiście nie mam nic przeciwko jak ktoś nie chce chrzcić dziecka.
Ja sie zawsze śmieję, że przynajmniej nie musimy się rozwodzić jak wszyscy wkoło 😂😂😂😉

tylko bidon , w butelce co mleko nie bo ma wiedzieć że to coś innego.
bidon to zupełnie inne zasysanie i przygotowanie do jedzenia i ćwiczy język
Zobacz ofertę: B.BOX INNOWACYJNY KUBEK BIDON ZE SŁOMKĄ PISTACJOWY https://allegro.pl/oferta/b-box-innowacyjny-kubek-bidon-ze-slomka-pistacjowy-10695831609

niekapek odpada nie zdrowy
jeszcze będziemy próbować
Zobacz ofertę: DOIDY CUP Kubek do nauki picia z uchwytami https://allegro.pl/oferta/doidy-cup-kubek-do-nauki-picia-z-uchwytami-8741383410

my zaczynamy równiez przygodę z łyżka 😉
No ja na pewno będę kupować B. BOX ze słomką, najlepszy. Ale 3 miesięczne dziecko jeszcze nie będzie potrafiło w tego pić, moja skończyła w piątek 3 Msc.

reklama
Matko jedyna, mocno przytulam. Biedne maleństwo. I dlaczego takie maleństwa muszą chorować.
Nie wiem, jest to starsznie, że od dziecka takie dzieci cierpią. U mnie akurat to jest przez ciężki poród. Przez to, że ją wypychali to miała za duże ciśnienie i uszkodziło mięsień MOS i zrobił się kręcz szyi i przez ten kręcz zrobiła się fibromatoza. Jutro jedziemy na kontrolę to zobaczymy co tam wyszło na badaniach krwi.

Ostatnia edycja:
Do góry