reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Może ma taki moment, u mojej tez było tak, ze w ciągu dnia nie chciała za bardzo spać, ewentualnie 2/3 drzemki po 20 minut. Teraz ma jedną drzemkę 3h, a potem jeszcze jedną lub dwie po godzinie. Sama się tak przestawiła

Żeby było tak jak piszesz.. Bo widzę tendencje do skracania sobie bardziej drzemek, nie przedłużania i jestem załamana.

reklama
No i mamy pierwszą gorączkę 😑 wczoraj było szczepienie DTP, HiB, polio itd., a dzisiaj o 5:00 temperatura 38,8. Podałam mu Pedicetamol, ale pluje nim i właśnie czekam na mame, bo wysłałam ją do apteki po czopki.

...a jeszcze jutro mamy chrzciny popołudniu...

No i mamy pierwszą gorączkę 😑 wczoraj było szczepienie DTP, HiB, polio itd., a dzisiaj o 5:00 temperatura 38,8. Podałam mu Pedicetamol, ale pluje nim i właśnie czekam na mame, bo wysłałam ją do apteki po czopki.

...a jeszcze jutro mamy chrzciny popołudniu...

Tez musze kupić czopek, bo dziecko pluje tymi płynami i potem nie wiadomo czy coś łyknęło czy nie

Nan sensitive nie polecasz? My mamy nan optipro plus aż sprawdzę co i jak
wiesz to nie są złe mleka mnie to zawsze wkurzają się rzeczy maltodekstryna i Siro glukozowobfruktozowy to jest przekleństwo naszych czasów🙄
jakbym się miała czepiać to nam sensi na oleine palmową pochodna oleju mniej wartościowa a nan opti ma lecytyna sojowa. jakbym musiala wybrać to nan opti pro bo tej lecytyna stosunkowo mało patrząc na miejsce w składzie.
ja z mojego holle a2 1 bio organic też nie jestem składem do końca zachwycona no ma olej palmowy dobrze ze z upraw ekologicznych więc jakoś przełknęłam 😜 najbardziej chciałam karmić kp ale się nie udało potem chciałam kupić kendamil organic (moim zdaniem pod wzgl składu najlepsze mleko) ale w UK brexit był i nie chciałam ryzykować z brakiem dostępności.

Jest super. Byliśmy dziś na kontroli u chirurga z nerkami oraz na usg, i wyszła nam przypadkowo kamica w pęcherzyku zolciowym. Dobrze ze mamy wizytę z początkiem lipca u gastrologa...

A ja narzekam że moja córka w dzień mało śpi. Narazie odpukać śpi z 5 razy dziennie po godzinie czasami trochę dłuższe ma dwie drzemki o 9 i 11. Bo my z reguły wstajemy jemy bawimy się z godzinę i jest spanie . I tak cały dzień potem po 16 zasypia budzi się o 17 zje i do 20-20.30 jest aktywna 🙂
Też tak kiedyś miałam....aż nagle przyszedł ten dzień i nagle odmiana....z rana zazwyczaj pociągnie jeszcze jakąś w miarę dłuższa drzemkę...chociaż nie zawsze...a póżniej jedną albo dwie 30 minutową ale to też nie zawsze...bo wczoraj były tylko dwie 30 min..:/
No właśnie nie była marudna. Jedynie o 19 jak ją kąpałam to już było marudzenie, ale to specjalnie już była przeciągnięta do tej godziny żeby szybciej zasnęła. Nie wiem czy taki mi się egzemplarz trafił ze w dzień prawie zero snu,czy jak... Bo jak was czytam to wszystkie dzieciaki śpią itd. Może jakiś błąd robię
Ja też czasami jestem zdziwiona skąd ona ma tyle siły....a może to po prostu taki etap rozwoju i są najnormalniej ciekawskie światai niebawem zaczną ładnie spać w ciągu dnia....tego nam życzę....:)

Tak. Zupełnie przypadkiem. Kontrolujemy poszerzenie miedniczek nerkowych co 2 miesiące a tu na usg taki kwiatek.
my też cały czas z porzeszonymi miedniczkami neurolog kazała mi iść do nefrologa i to całkiem przypadkiem o tym z nią rozmawiałam.
podejrzenie jest uropatii zastoinowej mieliśmy komplet badań teraz czekamy na kolejną wizytę mam nadzieję że ominie nas cystouretrografia😕

reklama
my też cały czas z porzeszonymi miedniczkami neurolog kazała mi iść do nefrologa i to całkiem przypadkiem o tym z nią rozmawiałam.
podejrzenie jest uropatii zastoinowej mieliśmy komplet badań teraz czekamy na kolejną wizytę mam nadzieję że ominie nas cystouretrografia😕

U nas poszerzenie na prawej miedniczce oraz jest jakaś przeszkoda na moczowodzie, ale kontrolujemy to nadal, jak narazie właśnie udaje nam się uniknąć cystouretrografi bo wada stoi w miejscu, chociaż lekarz by chciał poszukać konkretnej przyczyny takiego stanu. Dziś się załamałam tą kamicą, to przecież tykająca bomba zegarową. Dlaczego ona musi tak cierpieć.. cholera wszystkie jej choroby bym wolała wziąć na siebie.

Do góry