reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

To mamy wypróbowany balonik.
Tak, interesuje malucha, 30 min była zabawa, przeglądanie się ze zdziwieniem.
Tylko u nas nie można wiązać do rączki, bo zajada wtedy tasiemkę, jak do nóżki to jest lepiej, lepiej widzi. Czasu nie wykorzystałam dla siebie, mierzyłam czas i obserwowałam co się dzieje 🙂
Słodka dzidzia😍

reklama
A jak śpicie, bo nie pamiętam. Malutka w swoim łóżeczku? Też mam takie częste nocne pobudki. My śpimy we dwie w łóżku w sypialni. Mała na środku, a ja przechodzę z prawej na lewą, zależy, który cycek był używany. Robię to automatycznie, prawie przez sen. Początki były straszne, bo odbijanie i pieluszka za każdym razem i jeszcze mocne bóle brzuszka miała.
Jeśli śpicie osobno to na pewno jest Ci bardzo ciężko 😔

Tak śpimy osobno bo ja jestem Lunatyk, nie chce czasem zrobić jej krzywdy. Oczywiście są momenty ze przysypiam przy karmieniu

A jak śpicie, bo nie pamiętam. Malutka w swoim łóżeczku? Też mam takie częste nocne pobudki. My śpimy we dwie w łóżku w sypialni. Mała na środku, a ja przechodzę z prawej na lewą, zależy, który cycek był używany. Robię to automatycznie, prawie przez sen. Początki były straszne, bo odbijanie i pieluszka za każdym razem i jeszcze mocne bóle brzuszka miała.
Jeśli śpicie osobno to na pewno jest Ci bardzo ciężko 😔
Od początku każdy w swoim łóżeczku 😊 żadne dziecko ze mną nie spało.... Strasznie się wiercę w nocy i muszę mieć przestrzeń zresztą dzieci po mnie też to odziedziczyły 😊

A mam pytanie do mam karmiących mm. Od 2 m-cy mały je częściowo hydrolizowane mleko Nam Sensitive i do tej pory nie miał żadnych problemów żołądkowych. Od jakichś 4 dni przy każdym karmieniu jest tak, że zje bez problemu 50 ml po czym jest odpychanie od butelki, wykręcanie się i wypychanie językiem smoczka. Poza tym dziecko radosne i bez zmian. Dzwoniłam do pediatry i ustaliliśmy aby spróbować podać mu zwykły Nan a jeśli nie będzie mógł to Bebilon Pepti bo może go pobolewac brzuch w trakcie jedzenia. Tydzień temu miał pierwsze szczepienie na rota i myślę, że może to po nim? Nie mam już pomysłów, jutro jadę do pediatry jeszcze i ostatecznie zdecydujemy....Może któraś z mam miała taki problem?
A może to przez te upału nie ma apetytu i wypluwa butelkę. U nas jest tak samo ze połowę butelki pije bez problemu a potem kręci się wierci.

Dzięki, widzę, że to nie tylko nasz problem. Najgorsze jest to, że dziś próbowałam go jakoś podejść aby zjadł, zmiana miejsca, pozycji i jakoś tam wcisnęłam, po czym zwymiotował😳 Lekarz kazał dawać wodę a gdyby nie pił to do szpitala mam się zgłosić. Kurcze, co to może być ....😤
Ja myśle że to przez te upały nie chcą jeść. U nas jest podobnie mniej je kręci się wierci a jak już wypije to czasem się jej ulewa co wcześniej się nie zdarzało

od razu bym wywaliła to mleko poczytaj jakie skutki uboczne ma podawanie maltodekstryny która niestety jest składnikiem tych pysznych mlek. oprócz tego że rozwala trzustke indeks glikemiczny 105 to powoduje bóle brzucha, wzdecia itd a potem pediatra przypisuje espumisan albo inny specyfik i biznes się kręci ☹️
Nan sensitive nie polecasz? My mamy nan optipro plus aż sprawdzę co i jak

czekam

Czekam na info czy balonik się sprawdził....bo moja wczoraj przez cały dzień tylko 2 drzemki po 30 min:/
A ja narzekam że moja córka w dzień mało śpi. Narazie odpukać śpi z 5 razy dziennie po godzinie czasami trochę dłuższe ma dwie drzemki o 9 i 11. Bo my z reguły wstajemy jemy bawimy się z godzinę i jest spanie . I tak cały dzień potem po 16 zasypia budzi się o 17 zje i do 20-20.30 jest aktywna 🙂

A ja narzekam że moja córka w dzień mało śpi. Narazie odpukać śpi z 5 razy dziennie po godzinie czasami trochę dłuższe ma dwie drzemki o 9 i 11. Bo my z reguły wstajemy jemy bawimy się z godzinę i jest spanie . I tak cały dzień potem po 16 zasypia budzi się o 17 zje i do 20-20.30 jest aktywna 🙂

Zazdroszczę! Bo moje dziecko miało dziś jedna drzemkę 30 min i dwie po 10 min..

U nas drzemki są już tylko dwie w ciągu dnia. Pierwsza "obiadowa" gdzie śpi do 3h, a później popołudniu drzemie godzinę. Czasami, ale rzadko, to drugie spanie dzieli sobie na dwa razy po pół godziny.
I powiem Wam, że nie przeszkadza mi to, że mało śpi 😁 od pierwszego dnia w domu uczę go, że musi czasem pobyć sam, że zawsze przyjdę jak mnie zawoła, że jestem gdzieś w pobliżu i zareaguję na jego płacz, ale nie zawsze będzie wtedy noszony. No i przede wszystkim jak się złości bez powodu to biorę go na ręce, uspokajam, wyprzytulam, ale odkładam spowrotem. Wyjątkami są dni, kiedy stało się coś wielkiego, np. dzień szczepień-wtedy noszę go ile chce.

reklama
Do góry