reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

A rzeczywiście, zwracam honor🙂 Przeczytałam skład jakiegoś Holle Bio na stronie jakiejś apteki ale to widocznie coś innego....
naczytałam się o tych mlekach bo mam wcześniaka i nie chciałam żeby podawać mu chemię najgorsze to są te w których jest syrop glukozowy fruzktozowy
pisałam zresztą o tym gdzieś w marcu jak mieliśmy te problemy☹️
żałuję tylko że posłuchałam lekarzy i odrazu mu go nie dałam jeszcze przed porodem sobie przygotowałam w razie czego 🙄 jak widać niestety było nie zbędne
ale w szpitalu mi nagadali ze wczesniak i szybko trzeba dokarmiać czyms żeby masy nabrał...o problemach nic nie wspominali i oczywiście pewnie firma z którą mają umowy przecież jednego dziecka nie będą karmić czymś innym 🤦🏻‍♀️
nie wierzę lekarzom sama siadam dużo w necie
ja powiem tak nie narzekam mój wcześniak teraz 19 tc 65 cm 6,27 kg😍 i je ładnie.

reklama
Dzięki, widzę, że to nie tylko nasz problem. Najgorsze jest to, że dziś próbowałam go jakoś podejść aby zjadł, zmiana miejsca, pozycji i jakoś tam wcisnęłam, po czym zwymiotował😳 Lekarz kazał dawać wodę a gdyby nie pił to do szpitala mam się zgłosić. Kurcze, co to może być ....😤
Mi też kazali podawać wodę ale ja odpuściłam bo wtedy już w ogóle nie chciała mleka jakby woda wypełniała jej żołądek....Podawaj po prostu częściej....ja tak robię i dziennie wychodzi nam powyżej 600 ml...

Ja właśnie obczailam ze w samym bodziaku na krótkim jej się dobrze spi. Jedynie zakładam skarpetki (sama nie lubię jak mi zimno w stopy, i też niech ma ciepełko w stópki)
Mój mały jak tylko się da to lubi być okryty po uszy, więc od początków upałów śpi albo w body bez rękawów, albo w rampersie również bez rękawów z dużymi wycięciami na rączki, bez skarpetek i o ile się nie rozkopie to jest przykryty muślinką i cienką kołderką typu-chłodzi latem, grzeje zimą. Czasem zamiast kołderki przykrywam go ciężkim sweterkowym kocykiem, bo lubi też jak go coś przytula mocniej.

Mi też kazali podawać wodę ale ja odpuściłam bo wtedy już w ogóle nie chciała mleka jakby woda wypełniała jej żołądek....Podawaj po prostu częściej....ja tak robię i dziennie wychodzi nam powyżej 600 ml...
Ja podaję codziennie wodę od 2 mż. kilkanaście razy dziennie po kilka łyków. Nie naje się nią, a zwilży odrobinę. Również jak mu się uleje i widzę że ma resztki w buzi, to też kilka łyków żeby sobie przepłukał język.

Dziewczyny, dzięki za wczorajsze rady na zajęcie niemowlaczka, za propozycję zabawek, najlepsze są te sprawdzone, że działają :) Nie nadążam za moją dziewczynką, wczoraj ciągle ręce, ręce... Pojechaliśmy wózkiem po bolonik (wózek pchany, klucha na rękach)... a dziś ŚPI! od 8.00. Taka drzemka jak nigdy, nie mam kiedy wypróbować balonika. Nawet obiad już zawczasu mam zrobiony 🤣 ale Wasze wczorajsze wsparcie było pomocne mentalnie 🙂

Dziewczyny, dzięki za wczorajsze rady na zajęcie niemowlaczka, za propozycję zabawek, najlepsze są te sprawdzone, że działają :) Nie nadążam za moją dziewczynką, wczoraj ciągle ręce, ręce... Pojechaliśmy wózkiem po bolonik (wózek pchany, klucha na rękach)... a dziś ŚPI! od 8.00. Taka drzemka jak nigdy, nie mam kiedy wypróbować balonika. Nawet obiad już zawczasu mam zrobiony 🤣 ale Wasze wczorajsze wsparcie było pomocne mentalnie 🙂

reklama
Do góry