reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Dziewczyny powiedzcie mi jak ubieracie swoje maluchy w domu i jak wychodzicie na dwór w taka pogode🙂ja dzisiaj w domu założyłam małej body na długi rękaw skarpetki i spodnie dresowe marudziła a jak zdjęłam spodnie spokoj 🙂w domu mam z 23 stopnie to możliwe ze jej za gorąco

Na dworze wczoraj i dzisiaj body plus spodenki, bez czapeczki żeby nie przegrzewać a w domu to już body na krótki rękaw i krótkie spodenki. U nas dzisiaj bylo 29 stopni tylko wiatr masakryczny.

Dzięki za pocieszenie. Dziś 10 tydzień i właśnie siedzę przy łóżeczku bo zasnąć nie może i ssie piąstkę bo dydek ble. Mam wrażenie że cały czas jest ten skok 😂😂
no u mnie też tak tydzień przerwy i znowu się zacznie 😂 ale pocieszam się że niebawem zacznie coś mamrotać to może bardziej zrozumiem jego intencje😉

Na dworze wczoraj i dzisiaj body plus spodenki, bez czapeczki żeby nie przegrzewać a w domu to już body na krótki rękaw i krótkie spodenki. U nas dzisiaj bylo 29 stopni tylko wiatr masakryczny.

U nas to samo. Na mieszkaniu się nagrzało tak że nie idzie wysiedzieć i też była resztę dnia w bodziaku teraz ma noc ma bodziak na krótki i cienki polarowy śpiworek bo jednak przez sen może być jej chłodniej później

Ło matko, tak patrzę jak Wy ubieracie swoje dzieci i ja wyrodna matka jestem 🙈🙈 moje dziecko miało dzisiaj na sobie rampersa z krótkimi nogawkami i rękawkami i skarpetki, nawet czapeczki jej nie założyłam 🤣🤣 (ja ogólnie żadnej z moich dziewczyn czapek nie zakładałam poza jesienią/zimą no i chustek z daszkiem zeby chronić od słońca)

Ło matko, tak patrzę jak Wy ubieracie swoje dzieci i ja wyrodna matka jestem 🙈🙈 moje dziecko miało dzisiaj na sobie rampersa z krótkimi nogawkami i rękawkami i skarpetki, nawet czapeczki jej nie założyłam 🤣🤣 (ja ogólnie żadnej z moich dziewczyn czapek nie zakładałam poza jesienią/zimą no i chustek z daszkiem zeby chronić od słońca)

Tez sie zastanawiałam czy nie ubrać jej krócej. Mnie rozwalił jedynie widok dzieci na placu zabaw w wieku 6-7 z dziadkiem i w grubych bluzach biegały. Przecież to się dopiero można rozchorować bo one się przegrzewały jak diabli.

To dużo jecie jak 870 ja jak szalona pilnuje tych 720 ml z opakowania. Bo mi wszyscy dookoła mówią ze ją przekarmie. Po spacerze moja tez jest głodna🙂zdarza się że jak wyjdziemy po jedzeniu i zaśnie to przegapi swoją porę karmienia 🙂
Na opakowaniu zalecenia to jedno, ale ogólnie teraz mówi się, że butelką też karmi się na żądanie, być może Twoja potrzebuje już więcej mleczka.

Tez sie zastanawiałam czy nie ubrać jej krócej. Mnie rozwalił jedynie widok dzieci na placu zabaw w wieku 6-7 z dziadkiem i w grubych bluzach biegały. Przecież to się dopiero można rozchorować bo one się przegrzewały jak diabli.
Grube bluzy to jedno, ale jak widzę grube zimowe kombinezony przy +10 to mi słabo. Takie kombinezony to ja zakładałam dzieciom przy mrozach i na sanki, w innym wypadku były cieplejsze spodenki i kurteczka albo cienki kombinezon. Ostatnio jechaliśmy do znajomych i mijałam taką rodzinkę. Plus 12, bez wiatru, moje dziecko starsze w grubej bluzie, cienka kurtka w zapasie, młodsze w cienkim polarkowym kombinezonie, a tu maluch około 1,5 roku - gruby zimowy kombinezon, śniegowce, gruba czapka, szalik i rękawiczki. A rodzice w samych bluzach. Przecież ten dzieciak się gotował...

a znalazła u niej te pleśniawki? co za pediatra który przepisuje leki profilaktycznie😕 ona to powinna wiedzieć. To co całą aptekę teraz masz władować w bobasa🤦‍♀️.
Masz zdrowego bobasa daj spokój w jakim wieku? Może przechodzicie właśnie skok
drugi skok - ok 8 tydz.
trzeci skok - od 10-12 tyg tak 3 tygodnie i raz jest lepiej raz gorzej.
u nas było tak, że np uśmiechał się do nas, bąble ze śliny robił, coś tam próbował z siebie wykrztusić poczym nagle w taki płacz nie do ukojenia 🥵 (masakra to była i skończyła się)
teraz ma 13 tc I czuje, że dopiero w tym tyg odpoczywam 😍 jest porostu Kochany ale wiem że nie na długo bo w piątek bierze 2 dawkę szczepionek w tym rota ale już wiem po pierwszej co mnie czeka więc uzbrajam się😂
No właśnie dała profilaktycznie bo nie była pewna🤔 język po leku dalej był biały. U nas jest 9 tydzień i w sumie jest lepiej nic tydzień temu . Będę czekać na 18 urodziny wtedy będzie lepiej haha

reklama
Na opakowaniu zalecenia to jedno, ale ogólnie teraz mówi się, że butelką też karmi się na żądanie, być może Twoja potrzebuje już więcej mleczka.

Grube bluzy to jedno, ale jak widzę grube zimowe kombinezony przy +10 to mi słabo. Takie kombinezony to ja zakładałam dzieciom przy mrozach i na sanki, w innym wypadku były cieplejsze spodenki i kurteczka albo cienki kombinezon. Ostatnio jechaliśmy do znajomych i mijałam taką rodzinkę. Plus 12, bez wiatru, moje dziecko starsze w grubej bluzie, cienka kurtka w zapasie, młodsze w cienkim polarkowym kombinezonie, a tu maluch około 1,5 roku - gruby zimowy kombinezon, śniegowce, gruba czapka, szalik i rękawiczki. A rodzice w samych bluzach. Przecież ten dzieciak się gotował...
Mamy 9tygodni na liczniku i 5,1 kg i nie chce je „utuczyć” ale już karmie jak jest głodna 🙂

Do góry