reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

No mój też karmiony mm, rzeczywiście po spacerze potrafi być szybciej głodny, chociaż przy jego mleku przerwy są co 3,5- 4 god- Po 160 ml- i tyle wytrzymuje więc luz. My wczoraj cały dzień byliśmy w plenerze i karmiliśmy małego na świeżym powietrzu więc jeżeli pogoda ładna to zawsze możesz zabrać mały termos lub ocieplacz, porcję mleka i luzik 🙂
A ile ma mały?🙂ze już 160na raz wypija 😄

reklama
a może spróbuj zabrać ze sobą porcje mm w pudełeczku i termos z ciepłą wodą, żeby rozrobić mleko na miejscu? Teraz jest ciepło, to i nakarmić się da w plenerze 🤔
No mój też karmiony mm, rzeczywiście po spacerze potrafi być szybciej głodny, chociaż przy jego mleku przerwy są co 3,5- 4 god- Po 160 ml- i tyle wytrzymuje więc luz. My wczoraj cały dzień byliśmy w plenerze i karmiliśmy małego na świeżym powietrzu więc jeżeli pogoda ładna to zawsze możesz zabrać mały termos lub ocieplacz, porcję mleka i luzik 🙂
w sumie niezły pomysł 🤩trzeba korzystać z tej pogody bo od piątku znowu jakąś masakra i tylko deszcz 😒

Dziewczyny powiedzcie mi jak ubieracie swoje maluchy w domu i jak wychodzicie na dwór w taka pogode🙂ja dzisiaj w domu założyłam małej body na długi rękaw skarpetki i spodnie dresowe marudziła a jak zdjęłam spodnie spokoj 🙂w domu mam z 23 stopnie to możliwe ze jej za gorąco

Dziewczyny powiedzcie mi jak ubieracie swoje maluchy w domu i jak wychodzicie na dwór w taka pogode🙂ja dzisiaj w domu założyłam małej body na długi rękaw skarpetki i spodnie dresowe marudziła a jak zdjęłam spodnie spokoj 🙂w domu mam z 23 stopnie to możliwe ze jej za gorąco
mój e domu krótkie body i skarpetki
na zewnątrz do tego spodnie, kaftanik, rano i wieczorem czapeczka taka dziergana na drutach ale w południe zdjelam 😜
i przykryłam pielucha taka duża złożona na kilka razy.
w parku widziałam takiego brzdąca jak mój w kombinezonie 🤦🏻‍♀️
mojemu wczoraj kocyk wzięłam i już na nogach potówki więc dzisiaj powiedziałam o nie ja na krótko więc on warstwa więcej czyli chusta 😍

Ma 9 tyg, z tym, że pije mleko z hydrolizowanym białkiem więc tam są trochę inne normy niż na zwykłym. Po zwykłym mleku miał kolki.
to zależy jaka częstotliwość?
u mnie jest
  • 3-4 miesiąc życia: podawać 5-6 posiłków dziennie po 170 ml mleka każdy (150 ml wody + 5 miarek proszku),
to wychodzi 850-1020 ml tylko mój nie jest w stanie wciągnąć na raz 170 ml max zje 120 ml teraz je zazwyczaj 110 ml.
nie mam pojęcia jak go przestawić bo jak tylko daje więcej to ulewa to i cierpi brzuszek więc narazie jemy po 110 ml ale nadal kurde 8-9 razy 😔
nie wiem jak to zrobić żeby jadł zgodnie z etykietą

u mnie jest
  • 3-4 miesiąc życia: podawać 5-6 posiłków dziennie po 170 ml mleka każdy (150 ml wody + 5 miarek proszku),
to wychodzi 850-1020 ml tylko mój nie jest w stanie wciągnąć na raz 170 ml max zje 120 ml teraz je zazwyczaj 110 ml.
nie mam pojęcia jak go przestawić bo jak tylko daje więcej to ulewa to i cierpi brzuszek więc narazie jemy po 110 ml ale nadal kurde 8-9 razy 😔
u mnie jest
No to nie masz wyjścia jeżeli ulewa po większej ilości, ale myślę, że stopniowo się przestawi. Mój często zjada te 160 ale też oczywiście bywa, że zje mniej np 130. Z tym, że tak jak napisałam daję mleko z hydrolizowanym białkiem i też dzięki temu nie ma problemów z brzuszkiem.

Nie mam wyjścia i daje bo jest taki ryk jakby ją ze skory obdzierali a nie wytłumaczę że musi poczekam aż się mleko zrobi minus butelek 🤨
U nas 8 tygodni skończone i je 120 ml - 7 razy na dobę ale widzę ze robi mu się mało wiec zaczynam wprowadzac 150 ml. Ubieramy się w body krótki rękaw na to kaftanik, skarpetki śpiochy na wyjście dokładłam bluzę i czapeczkę ale ja też cały czas w długim rekawie, u nas dzisiaj wiało dosyć mocno 😅. Na wyjazdy tez zabieram termos butelkę i odmierzoną ilość mleka😊

U nas robimy raz na ms bo mały żelazo bierze.
Ja robić mogę ale nie chce stać w kolejce i żeby przede mną było ze 30 osób. Bo z takim maluchem to problematyczne . Można iść na umówioną godzinę. I tak się zastanawiam żeby gdzie popytać czy krew jej pobiorą , ale nie wiem czy mając skierowanie w szpitalu w przychodni rodzinnej ją uwzględnią

reklama
Ja robić mogę ale nie chce stać w kolejce i żeby przede mną było ze 30 osób. Bo z takim maluchem to problematyczne . Można iść na umówioną godzinę. I tak się zastanawiam żeby gdzie popytać czy krew jej pobiorą , ale nie wiem czy mając skierowanie w szpitalu w przychodni rodzinnej ją uwzględnią
Ja z małym na pobranie nie chodzę, ale jak kiedyś bylam w jakimś laboratorium to z takimi maluszkami wchodzili bez kolejki myślałam, że to norma 😅w mojej przychodni też umawiają na konkretną godzinę, przynajmniej jest w miarę porządek 😉

Do góry