reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
uff myślałam że ja mam tylko fiksia😂

po rota mieliśmy problemy brzuszkowe i tak jakby kupy nie dorabiał bo robił to po trochu w ciągu dnia, muszę powiedzieć teraz lekarce może coś go przytyka.

PS mały zasnął, mieliśmy jakieś szaleństwo. Podczas przewijania zawsze po siku go przemywam, trzymam go za nóżki i puścił w tym momencie takiego bąka jak się okazało z kupą że wszystko wylądowało na moich piersiach i do tego zwróciło mu się mleczko😱😬. Matka wykąpana, dziecko śpi a koszula się moczy.

No mój to bez przerwy coś robi przy małym aż czasem jestem zazdrosna 🤪 ale jak znikają mi z oczu to jeszcze tego nie przewalczyłam🤣 żeby ich tak puścić 😂
Obśmiałam się, przesrane 🤣🤣
U nas na szczęście na ten moment już bez akcji 😉

Ale mój M dzisiaj wymyślił poszedł z małym na spacer bez telefonu myślałam że zawału dostanę jak nie mogłam się dodzwonić 🥺 a potem zobaczyłam w jego biurze tel no rzesz 🤬🤬🤬 i oczywiście po powrocie beztrosko obaj uśmiechnięci 😍
czy ja jestem przewrażliwiona czy mi się wydaje tylko wkoncu też jest rodzicem!?
Jesteś 😅 Ale spoczko, ja też bym się wkurzyła i stresowała co u nich 😅
Ja w sumie od początku nie dzwonię, ćwiczyłam samodyscypline😅było ciezko bo oczywiście mnie kusiło ale się udało, a tatuś ambitny nigdy sam nie dzwoni🙈
Nieraz jak w domu coś robi przy małym to mnie tak wkurza bo robi inaczej niż ja ale staram się powstrzymywać od uwag bo chyba trochę się czepiam, no wiecie taka zaborcza mamusia, wszystko zrobię lepiej 🙈😂😂 ale nie chcę go zniechęcać do opieki wiec pracuje nad sobą i nieraz poprostu wychodzę 😅😉.
To ja mam to samo, jestem samosia i nie raz chciałabym tatuś porobił przy małej, przebrał pieluchę, ubranko itp., ale jak już to robi to kontroluje kątem oka czy robi dobrze 😅 I jestem taka, że nie raz wolę sama to zrobić, bo wiem, że zrobię to lepiej 😝 I to jest błąd, bo kurde jak mam okazję to powinna skorzystać i w tym czasie sobie coś innego zrobić, to nie, ja wolę przebrać pieluchę zamiast dać tatusiowi 🤦‍♀️🤷‍♀️
Ale takie matki już są 😁
Zazdroszczę. Ja mam wrażenie że mój mąż ostatnio próbuje się wymiksować od opieki nad małą.. I zaczynam się wkurzać.
Mój prze pierwsze 2 tyg jak był w domu to sam od siebie przebierał pieluszki, ubierał malutką i sam mówił " teraz ja przebiorę". A teraz już sam od siebie nie przebierze pampersa itp. Trzeba mu o tym powiedzieć. Nie ma takiego czegoś, że sam by chciał sprawdzić itp. tylko mi mówi " może ma mokry pampers?" jak mała nie chce zasnąć. Fakt faktem pomaga w noszeniu, bo mała starsznie lubi się nosić i najchętniej spała by na rękach, jak się ją odkłada to ma jakiś czujnik w pupie, bo się budzi albo od razu albo po 5 minutach 🙉 Ale teoretycznie tylko nosi i usypia, a resztę ja robię.
A my chyba po kryzysie 🙂🙂 bo cztery dni było noszenia płakania marudzenia a dzisiaj śpi jak aniołek🙂w nocy spała od 21 do 4 a potem pobudka o 8🙂jedzonko i spała do 13😳i zjadła i teraz trochę po patrzyła i znowu śpi 😜🙂to chyba po tym skoku musi odespać 🙂😄
Moja też ładnie śpi 😊 w czwartek skończyła 6 tyg, a dzisiaj w nocy spała od 22 do 3, zasnela 3:50 i obudziła się 6:30.
My też spacerujemy im większe wertepy tym lepsze spanie 😃
Haha, moja uwielbia w wózku jeździć 😍 I racja, czym gorsze drogi tym lepiej śpi 😅 Ale weź usiądź sobie w parku na ławce to po 5 minutach z powrotem marsz 😅

Dziewczyny, my od czwartku w domu. W szpitalu byłyśmy od poniedziałku. W pondz mała miała usg szyi, we wtorek miała rezonans, w środę usg brzuszka. Ogółnie diagnoza jest taka, że ma Fibromatoze szyi, ale ta nie złośliwą, czyli nie ma zmian nowotworowych. Niestety jest to na tyle paskudne, że ma tendencje do ponownego rosniecia. Jest też Fibromatoza agresywna czyli nowotworowa. Miejmy nadzieję, że w przyszłości nigdy to się w taka nie przemienininwszystko będzie dobrze 😊
W środę miałyśmy wychodzić ale przy usg brzuszka wyszło, że ma torbiel jajnika i zostałyśmy do czwartku bo jeszcze chcieli rano zrobić jej jeszcze raz usg. Do obserwacji, za 2-3 tyg kontrola.

Tu wysyłaj link o tej Fibromatozie.

Dziewczyny, my od czwartku w domu. W szpitalu byłyśmy od poniedziałku. W pondz mała miała usg szyi, we wtorek miała rezonans, w środę usg brzuszka. Ogółnie diagnoza jest taka, że ma Fibromatoze szyi, ale ta nie złośliwą, czyli nie ma zmian nowotworowych. Niestety jest to na tyle paskudne, że ma tendencje do ponownego rosniecia. Jest też Fibromatoza agresywna czyli nowotworowa. Miejmy nadzieję, że w przyszłości nigdy to się w taka nie przemienininwszystko będzie dobrze 😊
W środę miałyśmy wychodzić ale przy usg brzuszka wyszło, że ma torbiel jajnika i zostałyśmy do czwartku bo jeszcze chcieli rano zrobić jej jeszcze raz usg. Do obserwacji, za 2-3 tyg kontrola.

Trzymaj się ciepło. U nas na usg przezciemiaczkowym wyszło że w lewej półkuli mózgu ma torbiela ale nie zagraża on niczemu i są duże szanse ze sie wchłonie bo dużo dzieci ponoć to ma. Tylko np za pół roku mam go skontrolować. No i neurolog powiedziała że mam się nie przejmować że rehabilitacją młoda dogoni dzieciaki bo nie jest to napięcie aż takie tragiczne

Kochana, i co, będziecie to wycinac? Przykro mi ogólnie, że w ogóle coś takiego was spotyka, w tym wszystkim dobrze, że to łagodna zmiana.

Super pomysł 😃ja właśnie szukam jakiegoś pamiętnika czy czegoś w tym stylu żeby zapisywac ważne momenty z życia maluszka 😍macie może coś takiego?
Ja dostałam takie coś od teściowej 🙂taka książka pierwszy rok dziecka 😀wkleja się zdjęcia i wpisuje ważne rzeczy i osiągnięcia 🙂tylko nie mam czasu jeszcze powpisywać

Dobrze , że w końcu to zdiagnozowali. Rozumiem, że póki co nie będzie miała tego usuwane go. W życiu bym się nie spodziewała , że taki maluszek może mieć torbiel na jajniku😨

Pewnie że wszystko będzie dobrze🙂i w nic złośliwego się nie zmieni

reklama
Trzymaj się ciepło. U nas na usg przezciemiaczkowym wyszło że w lewej półkuli mózgu ma torbiela ale nie zagraża on niczemu i są duże szanse ze sie wchłonie bo dużo dzieci ponoć to ma. Tylko np za pół roku mam go skontrolować. No i neurolog powiedziała że mam się nie przejmować że rehabilitacją młoda dogoni dzieciaki bo nie jest to napięcie aż takie tragiczne
Czyli wszystko idzie w dobrym kierunku, mam nadzieję że jesteś spokojniejsza 😉

Do góry